Zhvillim Gjuha fëmijë 1-3 vjet


 • Konsideratë kombinuar i artikujve
 • Leximi poteshek poet
 • Futja fjalën e ri
 • Fotografitë konsideratë
 • Urdhërat që kërkojnë përgjigje të performancës
 • Sound përshkruajnë veprimet e tyre
 • Veprimet mbështetëse Gjuha
 • Performance

  Për zhvillimin e gjuhës së fëmijës së tyre, shumë prindër përdorin mjet shërues të të gjitha kohërave: "Më trego" mama "...". Unë me të vërtetë kam një fëmijë 8-10 muaj fillon të përsërisin fjalët në mënyrë të qartë. Kjo lojë zhvillon imitimin e mostrave të shëndoshë të fëmijës. Për një kohë të gjatë ai konsiderohej si burimin e vetëm të gjuhës. Por kohët e fundit, efektiviteti i "Thuaj ..." është e diskutueshme.

  Fakti që një lidhje të drejtpërdrejtë midis imitimit dhe gjuhën aktive.

  Një fëmijë mund të lehtë të riprodhuar fjalën, por kurrë nuk e përdorin atë në mënyrë të pavarur në përmbajtje. Dhe kjo riprodhon disa kohë më vonë, kur madje edhe të rriturit të harrojmë atë që ai e ka mësuar këtë fëmijë fjalë. Kështu, një mbështetja në imitimin në zhvillimin e gjuhës së fëmijës nuk është e mjaftueshme.

  Luaj Gjuha audio nuk është në të vërtetë fjala fëmija. Fjalët e tij të parë janë mjaft të ndryshëm të fjalëve të tij fryrë në të rriturit. Megjithatë imitim i nevojshëm. Fëmijët gjithmonë flasin gjuhën e prindërve të tyre, duke përdorur të njëjtat fjalë, tinguj, por jo mekanikisht, dhe duke shprehur dhe reflektuar tyre veprimet e veta, qëndrimet, ndjenjat, mendimet dhe përvojat. Kjo është ajo që e bën një drejtues të fëmijëve dhe të folur atyre, bëhet një gjuhë.


  Prandaj është e rëndësishme për të mësuar fëmijët jo vetëm për të shqiptuar saktë fjalën si mësoi për të perceptojnë botën nëpërmjet fjalës. Këtu janë disa truket e gjuhës revitalizimin Fëmijëve 1 -3 vjet.

  Konsideratë kombinuar i artikujve

  Një i rritur me një fëmijë shikuar diçka në dikë. Ai shumë qartë përshkruan çdo gjë që ata e shohin. Për shembull: "Shih se pidhi se këmbët e saj, bisht. Potrymaysya lesh butë gri në kytsi. Kisa ulet në heshtje. Le të thërrasë për të, "Cat-kitty, të vijnë këtu." Shënim Është e rëndësishme që fëmijët mund të tregojnë aktivitetin e tyre - kryej lëvizje të thjeshta, duke kombinuar, i lidhur ato me miqtë dhe të huaj tha.

  Dhe sigurisht, çdo manifestim i aktivitetit të fëmijës për të subjektit duhet të inkurajohen dhe të përkrahen.

  Leximi poteshek poet

  Adult poemë apo vjershave përsëritur disa herë. Kur fëmija juaj është teksti i njohur, një i rritur e bën në fund të linjave (në Romë) pauzë, duke i inkurajuar fëmijën për të përfunduar këtë fjali. Pra, ka një dialog në vargun që sjell gëzim për fëmijët dhe të rriturit. Ajo zhvillon dhe gjuha e kujtesës fëmijë - kështu që fëmija fillon të lexuar nga kujtesa.

  Futja fjalën e ri

  Fjalë të re për veprim është futur me fjalë të njohur për objektin dhe subjektin e këtij veprimi, duke përforcuar interesin në fjalë, dhe konsolidimin e fraza të caktuara.

  Për shembull, "Vanya ha një pecking pule dhe pula pecking pule ... çfarë bën? Tregojnë se si ajo kafshoj ... "Kjo ka të bëjë me foto apo trajtohen me lodra.

  Fotografitë konsideratë

  Adult dhe e shohin fëmijën me foto familjare. "Kjo është kush? Dhe kush është kjo - duke i kërkuar një i rritur - dhe atë që bën? Ku është zog? Trego pemë? "Nëse një fëmijë është i heshtur, ju mund të thoni përgjigjen, por ende nevojë për të fituar, atëherë ai iu përgjigj vetë, duke kërkuar në të njëjtën pamje. Në vitin e tretë të çështjet e jetës mund të jetë i ndërlikuar.

  Urdhërat që kërkojnë përgjigje të performancës

  I rritur pyet fëmijën për të gjetur diçka për të sjellë apo show.

  Kompleksiteti i komisionit varet nga zhvillimin e gjuhës së fëmijës (pasiv dhe aktiv), urdhrat duhet të jetë i qartë dhe ajo është në dispozicion, por të kërkojë atë të përqëndrohet dhe jo veprim mekanik. Një kërkesë e thjeshtë - për të sjellë lodër shtrirë në formën kur nuk ka asgjë për të shkëputur fëmijën. Vështirë - për të gjetur dhe sjellë lodër përsëri nga, ndër të tjera, së pari dy, pastaj tre ...

  Edhe më e vështirë për të gjetur një lodër, jo shtrirë në një kërkim të kërkuara në shënjestër. Detyrat e mëtejshme përfshijnë gjetjen jo një por dy tema: "Sillni parë arush pelushi, atëherë një top." Pra, gradualisht duke e bërë atë detyrë të vështirë, ju mund të mësojë një fëmijë për të rregulluar veprimet fjalën e tyre - ende fjalën rritur.

  Ju mund të ndihmojë atë duke përsëritur fjalën. Është e dëshirueshme që vetë dhe fëmija përsëriti se ai ka nevojë për të sjellë, dhe pas kërkesës, tha ai solli. Nëse fëmija nuk dëshiron të kryejë udhëzimet tuaja nuk do të detyrojë atë - një lojë.

  Sound përshkruajnë veprimet e tyre

  Çdo veprim i treguar nga ana e fëmijës dhe janë të shoqëruar nga disa tingujve.
  Knocks - "tuk-tuk". Vizaton shi - "cap-cap." Clap - "duartrokas-duartrokas." Adult mëson onomatope e fëmijëve, fëmijë e përsërit atë, atëherë së bashku ata shoqërojë veprim fëmija tingëllon, dhe ai vetë e bën të dy një dhe tjetër.

  Veprimet mbështetëse Gjuha

  Një fëmijë shoqëron veprim nuk është i shëndoshë, dhe të vendosur gjuhën.

  Për këtë ushtrim është lojëra të ngjashme valle, një shumë prej poezive të fëmijëve. Për shembull "lepur". Përveç këtyre lojrave, është e dobishme për të thirrur të gjitha veprimet e pavarura të fëmijës dhe të bëni pyetje të rëndësishme: "lan Vanya Vanya .. çfarë bën? Çfarë Vanya dëshiron? »

  Performance

  Simple skena-luajë me lodra fëmijën. Bunny të qarë, duke ariu, qeni ha mace e humbur topin. Fëmija duhet të pendoheni lodër apo ndihmuar e saj si ajo e bën të rriturit. Pas "performancës", mund të kërkojë nga kec atë që ai e pa.

  Pajisjet e lojrave që aktivizojnë atë fëmijë, të vendosur, të gjitha varet nga dëshirës tuaj për të luajtur, chat dhe fantazi.

  Lojëra të rëndësishme trillues, në përputhje me kushtet:

 • Do të jetë interesante për fëmijën, dhe të sjellë gëzim.
 • Kjo është e papranueshme për të detyruar një fëmijë që të bëjë diçka, në qoftë se ai nuk mund ose nuk duan.
 • Klasat e gjuhëve duhet të përfshihen në fëmijën e tyre të aktivitetit, fjalët duhet të bazohet në përvojën e saj të veçantë.
 • duhet të adresohen për fëmijën individuale, edhe në qoftë se disa fëmijë në frontin e ju.
 • Klasat duhet të jetë shumë e shkurtër. 5-7 minuta. Është më mirë për të përsëritur ato në kohë të ndryshme dhe në situata të ndryshme, në mënyrë që ata të bëhen të njohur për fëmijët dhe të aktiviteteve të njohur.
 • Informacion nga neni E. Smirnova "fëmijë zhvillim Gjuha 1-3 vjet.

  Ushtrimet që aktivizojnë atë. "