Zhvillimi i Preschoolers


 • Klasat e para-shkollore
 • Lojëra për Preschoolers

 • Klasat e para-shkollore

  Vite
  njëzet vjet më parë, shumica e fëmijëve shkojnë në shkollë, nuk qenë në gjendje për të lexuar as
  ose shkruaj ose të mbështeteni. E gjithë kjo në fëmijët e shkollës dhe të tyre
  zhvillimi intelektual e kjo nuk do të vuajnë. Tani situata
  ndryshuar.

  Për të pasur një fëmijë në një shkollë të mirë (dhe për këtë arsye, në mënyrë
  se ai mori një arsim të mirë, dhe u vendos me sukses
  jeta jonë e vështirë) ai ka 6 vjet për të mbështetur të ngurta
  ekzaminim në "gatishmërinë".

  Prandaj, prindërit nxitojnë për herët për të filluar trajnimin. Po
  i quajtur "Zhvillimi i hershëm", në ditët e sotme shumë të popullarizuara
  dhe në modë.

  Fëmijët pothuajse që nga lindja mësohen për të lexuar, numërimin në 100
  dhe përsëri, të mësojnë një gjuhë të huaj, logjika, retorika, gramatikore,
  matematika, etj Dhe prindërit në arsimin parashkollor Arsimi është gati
  të paguajnë një shumë të holla - sepse fëmija i palindur nuk do të dëmtojë!


  Dhe edukatorët sipas ligjeve të ekonomisë së tregut, të gatshme
  shkojnë për të përmbushur të konsumatorit (t.e.roditelyu) dhe mësonte.

  Si rezultat, sistemi i edukimit parashkollor është gjithnjë e duke u bërë
  një nivel më i ulët i shkollimit. Pavarësisht progresiv dhe
  Koncepti humaniste e apelit për dijetarët dhe për të shpëtuar frikë fëmijërisë
  e ardhmja mbizotëron dhe "gatishmërinë shkollë" është


  Qëllimi kryesor i prindërve, edukatorëve dhe madje edhe psikologët që punojnë
  në kopshtin e fëmijëve.


  Ky trend është jo vetëm e panevojshme - as e mësimdhënies,
  jo nga një pikë psikologjike të parë, por edhe shumë të rrezikshme, duke pasur
  me një pasoja të paparashikueshme sociale. Fakti që
  për shkak të karakteristikat e tyre psikologjike të fëmijëve të moshës parashkollore
  (Deri në 7 vjet) nuk janë në gjendje të aktiviteteve të ndërgjegjshëm dhe të qëllimta të mësuarit.


  Edhe zavchyvshy ndonjë termat dhe formulimin, fëmijët nuk e kuptojnë
  dhe ata nuk mund të përdorin. Për shembull, disa emra zavchyvshy
  muaj apo ditë të javës, ata nuk e dinë është se koha e vitit,

  ose memorizuar në emrat e klasës parafjalët (mbi, nën, mbi dhe
  pr.), ata nuk i përdorin ato në veprimet e tyre.

  Këto njohuri memorizuar divorcuar nga fëmijët e jetës së vërtetë janë të
  bssmyslennymi klishe gjuhësore. Përkundër përpjekjeve të jashtëzakonshme të mësuesve
  dhe preschoolers lodhje mendore dhe gatishmërinë e tyre për në shkollë është
  shumë e dyshimtë.

  Fëmijët nuk mund të mësojnë, vetëm për shkak se ajo dëshiron të rriturit.
  Dhe jo sepse ata janë përtacë dhe të pabindur, dhe për shkak se ata janë - fëmijë.
  Dhe probleme nuk është se ata nuk fitojnë nga të tilla parakohshme
  trajnimin, dhe që ata të humbasin mundësi jashtëzakonisht të rëndësishme

  i cili u jep atyre fëmijërinë parashkollor.

  Parashkollor është një periudhë unik dhe vendimtar i zhvillimit
  Fëmija kur ka baza të personalitetit, dhe do të përbëhet arbitrar
  sjellje, imagjinatë të zhvilluar, kreativiteti, initsativnost përgjithshëm.
  Megjithatë, të gjitha këto cilësi të rëndësishme janë formuar jo në klasa,
  dhe në aktivitetit kryesor dhe kryesore preschooler - në lojë.


  Ndryshimi më i rëndësishëm që shënoi jo vetëm psikologët,
  por mësuesit parashkollor më me përvojë është
  që fëmijët në kopshte janë bërë më pak dhe më pak të luajë, veçanërisht reduktuar
  (Dhe numri dhe kohëzgjatja) komplot-role-playing games.  Lojëra për Preschoolers

  Parashkollorët pothuajse në dijeni të lojrave të fëmijëve tradicionale të dhe nuk mund
  luajnë. Si arsyeja kryesore është quajtur zakonisht mungesën e kohës
  lojë. Në të vërtetë, në shumicën e kopshte Ushqimi mbingarkuar
  klasa të ndryshme dhe luajnë të lirë është më pak se një orë.

  Megjithatë, kjo kohë fëmijët, vëzhgimet e mësuesit nuk mund kuptimplotë
  dhe të lehtë për të luajtur - ata porayutsya, duke luftuar, duke shtyrë - sepse mësuesit
  duke kërkuar për të plotësuar të punësimit me kohë të tepërt ose fëmijët qetë
  përdorë veprime disiplinore. Megjithatë, ata konkluduar
  që preschoolers nuk mund dhe nuk duan të luajnë.

  Kjo është e vërtetë.

  Loja nuk ndodh vetvetiu, por është e kaluar
  nga një brez në një tjetër fëmijë - nga më i vjetër për të rinj. Aktualisht,
  këtë herë lidhja është breza nderprere e fëmijëve (fëmijë të moshave të ndryshme
  Komuniteti - familja, oborr, apartament - ka vetëm një
  përjashtim). Fëmijët rriten në mesin e të rriturit, dhe të rriturit kurrë të luajë
  dhe ata nuk e dinë se si të bëhet kjo dhe nuk e konsiderojnë të rëndësishme. Nëse ata janë të zënë
  fëmijë, ata mësojnë ata. Si rezultat, lojë vdes preschoolers
  dhe me të, dhe kjo është fëmijëria.

  Minimize të lojës në vitet parashkollore është pasqyruar shumë i trishtuar
  zhvillimi i përgjithshëm mendor dhe personal të fëmijëve. Siç e dini,

  lojë është të menduarit në zhvillim më të shpejtë, emocione,
  komunikim, imagjinata, vetëdija e fëmijës.

  Përparësia e luajtur në frontin e aktiviteteve të ndonjë fëmijë të tjerë është
  fakti që fëmija i saj kishte vullnetarisht subjekt i sigurt
  rregullat, ku ai jep rregullat maksimale të performancës
  kënaqësi. Kjo ka kuptim për sjelljen e fëmijës dhe të ndërgjegjshëm,
  konverton atë nga një fushë në paramendim. Për shkak të lojës - kjo është pothuajse e
  e vetmja zonë ku preschooler mund të tregojnë iniciativë e tyre
  dhe krijimtarisë.

  Në të njëjtën kohë, ajo është një lojë fëmijët të mësojnë për të monitoruar dhe vlerësuar
  veten, për të kuptuar se çfarë janë duke bërë, dhe (ndoshta më e rëndësishmja) dua

  të veprojë si duhet. Cigareve preschoolers moderne për të luajtur
  (Pra, luajnë aktivitetin e vetë) kanë ndryshuar. Pavarësisht nga
  për të ruajtur dhe popullariteti i disa skena lojë (të fshehur dhe të kërkojë,
  salochki, Nënat dhe bija), shumica e fëmijëve nuk e di rregullat
  lojë dhe nuk e konsiderojnë ato performancën detyrues. Ato lidhen jo më
  sjellja e tyre dhe dëshirat e tyre me imazhin e rritur ideale ose
  Mënyra e sjelljes korrekte.


  Por është vetë-rregullimin e veprimet e tyre të kthehet
  subjekt i vetëdijshëm për jetën e tij fëmijës, sjellja e tij e bën të
  qëllimshme dhe arbitrare. Sigurisht, kjo nuk do të thotë që modern
  fëmijët nuk zotëruar rregullat e sjelljes - në familje, edukimin, komunikimin,

  trafikut, etj Megjithatë, këto rregulla vijnë nga jashtë, nga
  Të rriturit dhe fëmijët mund të marrin ato dhe të përshtaten me
  atë.

  Avantazhi kryesor i rregullave të lojës është se ata vullnetarisht
  dhe pranuar me përgjegjësi (ose gjenerohet) nga fëmijët, sepse
  ata kanë një ide se si dhe çfarë të bëjë me dëshirat e fuzionit
  dhe emocionet. Në një lojë të zhvilluar fëmijët duan të veprojnë si duhet.
  Kujdesi i rregullave të lojës mund të tregojë se modern
  fëmijët lojë pushon të jetë një "shkollë e sjelljes arbitrare"
  por asnjë aktivitet tjetër për një fëmijë 3-6 vjet për të zbatuar këtë
  nuk mund të funksionojë.

  Por randomness - jo vetëm veprimet e rregullave, atë

  vetëdija, pavarësia, përgjegjësia, vetë-kontrollit, i brendshëm
  liria. Pas humbjes të lojës, fëmijët nuk do të marrë të gjitha. Si rezultat i kësaj,
  sjellja e tyre është e situatës, spontan, i varur nga
  të rriturit përreth.

  Vëzhgimet tregojnë se preschoolers sotme nuk mund vetë
  organizojnë aktivitetet e tyre, e plotësoni atë me përmbajtje ata enden,
  lodra shtyrë renditura etj Shumica e tyre e zhvilluara
  imagjinatë, nuk ka iniciativë krijuese dhe pavarësia
  të menduarit. Dhe që nga mosha parashkollore është periudha më e mirë
  për formimin e këtyre cilësive esenciale, është e vështirë për të ushqej iluzione
  të gjitha këto aftësi kanë vetë atëherë, më i pjekur

  mosha. Ndërkohë, prindërit dhe zakonisht pak shqetësim për këto probleme.

  Treguesi kryesor i efektivitetit të kopshtit dhe Wellness
  gatishmëri Konsiderohen fëmijë për shkollë, e cila është e shprehur
  aftësia për të lexuar, lexuar, shkruar dhe ndiqni udhëzimet nga të rriturit.
  Ky "vullnet" jo vetëm që promovon por gjithashtu parandalon
  shkollë normale, arsimi i ngopur detyrueshëm
  klasa në kopshtin e fëmijëve, fëmijët shpesh janë ngurrues në shkollë apo të humbur
  interes për të mësuar sa më shpejt që të vogël të lartë.

  Përfitimet e edukimit të hershëm janë treguar vetëm në 2-3 muajt e parë
  Jeta e shkollës - këto "të gatshme" Fëmijët nuk duhet të mësohen

  lexuar dhe numërimin. Por si për të ushtrojë pavarësinë,
  kuriozitet, aftësia për të zgjidhur dhe mendoj - këta fëmijë përshtaten
  i rritur dhe të presin për udhëzime. Eshtë e panevojshme të them se këtë pasivitet,
  Mungesa e interesit dhe pavarësisë, zbrazëti e brendshme do të
  të ketë rezultate shumë të trishtuar jo vetëm në shkollë.

  Informacion nga artikullin "Vlera e lojës për preschoolers."