Zhvillimi i një gjeni të fëmijëve


 • Shembull i jetës
 • Shenjat e Dhuntitë
 • Parenting e talentuar Fëmija

 • Të gjithë prindërit duan fëmijët e tyre ishte më inteligjent dhe i aftë, ndoshta edhe një ogur fëmijë. Por si të arrihet kjo?


  Shembull i jetës

  Boy Mike nga fëmijëria e hershme treguan prirje për muzikë rrethues ai parashikoi re Paganini. Prindërit atmosferë e rrethuar kapjen e tij, ekskluzivitetit, i mbrojtur nga shqetësimet, përgjegjësitë, punën. Pas rezultateve të mira në fjalime publike të rriturit ndaloi mësimin muzikant. Gjithnjë filluan të shfaqen dështimet që mësoi atë që të pranojë si rezultat i keqkuptimit, xhelozia, të sëmurë.

  Aftësia e tij nuk janë zhvilluar dhe mbeti "potencial".

  Përfundimi i tregimit: një rol kryesor në zhvillimin e arsimit të talentuar dhe të luajnë trajnimit. Dhe kjo është me anë të këtyre armëve duhet të luftojnë kundër mungesës së aftësisë të lindur.


  Shenjat e Dhuntitë

  Si për të përcaktuar nëse një fëmijë është i talentuar apo jo? Shpesh njerëz të talentuar me fëmijë të vegjël të gjetur sukses të madh në çdo biznes. Mozart tre vjet ishte muzika, Raphael pikturuar tetë vjet, Pushkin ka shkruar poezi e nëntë. Nëse një fëmijë nuk ka treguar ndonjë sukses të dukshëm në këtë fushë, kjo nuk do të thotë se "natyra e zuri gjumi mbi të."


  Ka disa shenja që sinjalizojnë fëmijën talentuar. Para së gjithash, kjo është kuriozitet, që nga fëmijëria fëmija snaps artikuj të ndryshëm prek dhe duke i parë, nga të gjitha anët. Pas duke u përpjekur të kuptoj se çfarë është kjo apo ajo gjë, se si ajo vepron, kërkon një shumë pyetje. Fëmijë të aftë theksohet problemet e të tjerëve: emocionalisht të lidhur me fatin e heronjve tregime dëgjuar. Ata janë të menduarit të pavarur, duke treguar origjinalitetin dhe imagjinatën. Fëmijët e talentuar mund të kalojnë një kohë të gjatë vetëm, duke punuar në projektet e tyre, ndërsa të rriturit të instalimit të fyejnë dhe të irritojë ata.


  Parenting e talentuar Fëmija

  Si për të edukuar fëmijën e talentuar? Për fat të keq, ose ndoshta për fat të mirë, nuk ka plan. Këtu janë disa këshilla:

 • Me një fëmijë patjetër nevojë për një shumë të flasim. Në SHBA, një studim për rëndësinë e ndërveprimit me fëmijët. Në një jetim pensionet ishin bebe konsiderohen të meta psikike, dhe një ditë e natë ata ishin vetëm në cribs e tyre. Megjithatë, ata u ndanë nga një perde të lartë, dhe si edukatorë nuk është e mjaftueshme, stimulimi i tyre i tërë mendor ishte i kufizuar në një kontakte me disa infermierë në kujdesin dhe të ushqyerit.


  Nga ky grup i fëmijëve ishin konvikt shtëpi dhe vendoset në një institucion për gratë me të meta mendore, ku fëmijët kolysaly dhe caressed. Fëmijët shpejt evoluar gjuhën, inteligjenca e tyre arriti normal. Shumë prej tyre më vonë mori arsimin e lartë, filluar një familje.
 • Ne e dimë se ne jemi të mësuar më shumë dhe më mirë në qoftë se dikush të mësuar veten e tyre. Prandaj është e dobishme që të pyesni fëmijën për të shpjeguar diçka më të re, vëllait, motrës apo mik i tij.
 • Mos anulojë interes natyror e fëmijës në ndonjë aktivitet. Çfarë do të ndodhte nëse Mozart detyruar në fizikës?
 • Kurrë mos tregoni fëmijës tuaj që ai nuk është në gjendje për të. Pas të gjitha, ai nuk mund ta besojnë atë.
 • Ushqejë këmbëngulje, këmbëngulje, punë e një fëmije të vështirë dhe vullnet.

 • Nuk e shtypin shpërthime imagjinatën nëse ata nuk e dëmtojnë mjedisin.
 • Asnjë fëmijë nën rregulloje ndonjë standardet dhe, mbi të gjitha, të lidhur tradicionalisht me seksin. Për shembull, nuk e them vajzën që ajo duhet të jetë "mbi të gjitha, një nënë e mirë dhe mësuese", ndërsa ajo është e interesuar për "temat për djem."
 • Mos u shqetësoni, veçanërisht në vogël, sukses të lartë të moderuar në shkencat. Ajnshtajni, për shembull, i zhvilluar shumë ngadalë, me vështirësi, më vonë mësoi të flasë shumë vonë dhe shkoi në shkollë. Një Newton në shkollë dhe e quajti hov dembel. Ai është marrë në shtëpi për shkak të aftësi të kufizuara të mësuarit.
 • A nuk pushojnë në qoftë se fëmija juaj është i talentuar shumë nga lindja.

  Nëse një fëmijë është të mësuarit për fëmijët e zakonshëm, shpenzon pak kohë për të studiuar dhe përpjekje, jo duke përjetuar vështirësi me detyrat e shtëpisë, ndërsa duke treguar sukses në shkollë duhet të njoftuar. Fëmija juaj ka potencial të madh, por nuk e përdor atë. Ajo nuk ka të zhvilluar këmbëngulje, punë e vështirë, do të. Është më mirë për të transferuar atë në një shkollë tjetër, ku ai do të jetë e vështirë për të mësuar.
 • Nuk bëni frenave dhe inkurajon përfshirjen e hershëm të fëmijës në shoqëri: grupet e kopshteve.
 • A nuk e teproj! Mos e merrni larg fëmijërinë e fëmijës, shumë të shqetësuar në lidhje me krijimin e tij.
 • I njohur incidentin që ndodhi në fillim të shekullit të nëntëmbëdhjetë.

  James Mill - shkencëtar britanik i cili ka kontribuar në shkencë shumë - vendosur për të bërë djali i tij një ogur fëmijë. John Stuart Mill në trembëdhjetë vjet studiuar aritmetikën, gjeometrinë në Euklidi, algjebër me njehsim diferencial Euler, logjikës, ekonomisë politike, greke dhe gjuhë latine. Ai ishte i njohur me fabula Aesop-it, lexoni në origjinal, Herodoti, Platoni, Plutarku, zotëruar "Robinson Crusoe", "1001 netë", "Don Kishoti"! Efektet e eksperimentit? Shëndetësor "sulmoi" dhe privimi i fëmijërisë. Jon Stewart nuk e di nëse ai ka fituar ose humbur më shumë. Ai më vonë kujtonte: "Unë kurrë nuk ishte fëmijë, kurrë nuk kam luajtur kriket!

  Është më mirë për të dhënë natyra marrë rrugën e vet. " Pra, në të gjitha masë e rëndësishme.

  Informacion nga artikullit "Si për të rritur një ogur fëmijë?"