Qendrat edukative Pse dhe si për të zgjedhur


 • Qendrat arsimore
 • Duke shkuar për më të vogël
 • Si te zgjidhni një qendër

 • Gatishmëri
  aktualisht në modë. Kjo nuk ka kuptim për të diskutuar - i mirë apo i keq - do të marrë
  ky fakt për të dhënë. Një ide popullor të gjithë rreth e rrotull këtu
  ka projekte të shumta komerciale. Nëse një dekade
  përsëri zhvillimi i hershëm i është dhënë vetëm pak entuziastë
  shtëpi, tani në këtë mënyrë zhvillimin e pasardhësit tuaj gati
  angazhohen në qendra të shumta me emra tërheqëse si "Umka"
  "Znayka", "gjeniu fëmijë", "Akademia e Fëmijëve", etj Kush nuk bën
  duan të shohin fëmijën e tij ishte një gjeni?

  Por se premtimi dhe
  në realitet atë që ne mund të presim nga qendra e zhvillimit për një vit

  toddler? Si te zgjidhni një grup të përshtatshëm, atëherë mos të jetë i dhimbshëm
  vjen keq për të holla shpenzuar, dhe më e rëndësishmja - fizike dhe psikologjike
  Gjeniu fillestar shëndetësor?


  Qendrat arsimore

  Nëse
  sinqerisht, fëmija mund të zhvillohet edhe pa i veçantë
  qendra. Kjo nuk është vetëm se fëmija ynë nuk ishte
  këto institucione - dhe asgjë njerëz të mirë u rrit. Dhe edhe në
  sepse fëmija në këtë moshë nuk ka nevojë për komunikim dhe
  socializimi (e cila premton të qendrës).

  Përsiatje
  është se për fëmijët e moshës deri në tre vjet më i rëndësishëm
  mësues dhe nëna është personi më i rëndësishëm.


  Më shumë se çdo gjë,
  ai ka nevojë për vëmendjen e saj, dashurinë e saj. Nëse klasë në qendër të tij
  do të kushtojnë një orë vetëm për të, këndojnë atë këngë dhe gdhend qirinjtë
  prej argjile, ai do të jetë i lumtur për të shkuar atje - këtë herë dedikuar
  vetëm ai, dhe jo internet dhe darkë gatim.

  Dhe këtu ne
  të gjetur se qendrat arsimore në të vërtetë nevojë për më shumë nënave dhe jo
  fëmijë. Atë nga afër nënat në katër muret e shtëpisë. Kjo etur nënë për
  shoqëri, por ata ende punojnë "në fillim" dhe institut - është "shumë vonë". Dhe
  Fëmija duhet të jetë diçka për të bërë, dhe imagjinatën rraskapitur, dhe lojra të reja
  duke lënë vetëm teorinë në faqet e revistave të njohura prind.

  Dhe
  qendrat arsimore në këtë situatë - jo një ide e mirë. Fëmijë
  i dobishëm për të ndryshuar situatën, për të parë njerëz të rinj, lodra të reja,
  drejtuar dhe i gëzueshëm, dhe nëna ime - bisedoni me "kolegët", stërvitje
  diçka foshnje e re dhe interesante, dhe pastaj të vazhdojnë këto studime janë
  shtëpitë.

  Pra, nëse ky është vetëm rasti, le të gjetur se çfarë na pret në qendrat e zhvillimit të hershëm.


  Duke shkuar për më të vogël


  Standard
  set zotëri i qendrave të tilla zakonisht përfshin
  Finger dhe gjuhës muzikore games, terapi fjalim stërvitje,
  korale dhe lojra celular. Në mënyrë që të bëjë atë në këtë shfaqje
  të afërmit kusht aplikimin e punësimit - modelimit, aplikimin,

  foto. Disa kohë dedikuar për arsim muzikor -
  zhvillimin e një ndjenjë të elementeve ritëm, zë, valle. Në fund ose në mes
  Klasa është një teatër kukullash - tip "teatër në tryezë."

  Temë të veçantë - klasa në sistemin e Maria Montessori. Ato presupozojnë ekzistencën e pajisjeve të veçanta për zhvillimin e aftësive të vogla dhe të mëdha motorike, perceptimit ndijor, të cilat në këtë moshë është veçanërisht intensive.

  Nëse
  ju premtoj se si rezultat i mësimeve të fëmijës tuaj, të paaftë për të thyer larg nga
  gji nënës, të mësojnë për të lexuar dhe të numëruar, të luajë muzikë jo keq
  Mozart dhe i përgjithshëm "të krahasohet në mënyrë të favorshme me bashkëmoshatarët e tyre", - të drejtuar

  më të shpejtë. Në më të mirë, ju blatantly mashtruar dhe do të merret me
  fëmijët gjërat më tradicionale të kësaj bote. Në më të keq - për të
  Në fakt, do të përpiqen për të mbushur në të gjitha klasat e vetëm
  aktivitet intelektual, pothuajse me mbjelljen tavolinë të vogël.

  Mbani në mend se fëmijët të cilët nuk mund të flasin, të mësojnë
  nuk mund te lexohet. Ka raste ku zhvillimi gjuha sepse ajo është
  vonuar më shumë - në njërën anë, sepse truri ishte i zënë
  një tjetër rast (i mësuar për të lexuar), dhe të tjera - sepse gjuha nuk është
  ishte nevojë urgjente - Fëmijët e filluar "flasin" përmes
  cubes me letra.

  Ajo të gjitha klasat duhet të mbahen në

  një lojë! Për më tepër, kjo lojë duhet të jenë të lëvizshme dhe aktiv. Në fillim
  fëmijëri të gjitha informatat është perceptuar vetëm dhe jo ndryshe. Dhe më shumë
  pikë e rëndësishme - nëna ime të keni për të jo vetëm të marrë pjesë
  klasë, por edhe për të marrë pjesë aktive në të. Kjo duhet të jetë një
  dore, në fëmijën të ndjehen të sigurt dhe me
  tjetër - nëna ime nuk do të mund të kuptojnë në praktikë, çfarë duhet të bëjmë me fëmijën tuaj
  shtëpitë.


  Si te zgjidhni një qendër

  Për shembull, përshkrimi ju shkoi disa opcione për çdo qendrat e zhvillimit. Çfarë duhet të bëjë tjetër?

 • Vlerësoni këtë mënyrë.
  Opsioni më i mirë - për të të jetë në gjendje të ecin nga shtëpia në qendër në këmbë.


  Si mjetin e fundit - transportit, por jo më shumë se 20 minuta. Klasat e tjera
  humbin gjithë kuptimin për fëmijën, kur ai i lodhur i rrugës në mënyrë që
  nuk të jetë në gjendje për të marrë ndonjë gjë.
 • Për herë të parë të shkojnë në qendrën e pa një fëmijë.
  Ju do të gjeni itinerarin e detajuar për të mos nxitojnë ndjekur nga
  Rrugët me fëmijë në krah. Shpesh qendrat arsimore janë
  bodrumet e ndërtesave të banimit ose në kopshtin e fëmijëve, kështu që ajo nuk është menjëherë
  mund të shihet.
 • Bisedoni me një mësues të ardhshëm, prindërit e fëmijëve të tjerë të cilët janë të përfshirë në qendër.
 • Diskutoni administratorin e të gjitha çështjeve financiare: nëse mësim gjyq, ulje tarifë hyrje.

 • Rate pastërti dhomë, mos hezitoni të shikoni në WC - ata patjetër duhet fëmijën tuaj.
 • Pra, zgjedhja është bërë, dhe ju jeni mësimi i parë. Çfarë bëjmë ne mend?


  Gjëja kryesore - nuk e krahasojnë suksesin e tyre me suksesin e thesareve të tjera
  fëmijë. Ne kemi gjetur që nga jashtë se qendra e hershme të zhvillimit shumë më të
  ju duhet se një fëmijë, dhe ju shkoni atje me të jo për të
  "Krahaso të favorshme me kolegët e tjerë." Për më tepër, fëmija duhet të përfundojë
  e drejtë në asgjë e parë për të bërë në klasë. Jo nuk TORSAT
  nxitojnë atë dhe më mirë veten e tyre me entuziazëm të luajnë lojëra dhe gishtin

  Drive vallet. Ju lutem të jeni siguruar se herët a vonë fëmijë dëshiron të ketë
  bashkohen.

  Qëllimi juaj - një proces e jo rezultat!

  Informacion nga artikullin "zhvillimore qendra për fëmijët."