KUSH rekomandime për dhënien e gjirit


 • Attachment herët për të gji - ora e parë pas lindjes!
 • Përjashtim ushqyer fëmijën me një shishe ose mjete të tjera para se të keni të bashkëngjitni atë në gjoks.
  Është e nevojshme që fëmija nuk është formuar instalimin e ndonjë tjetër të ushqyerit të tjera se gjirit.
 • Co-mbajtjen nënën dhe fëmijën në spital në një dhomë.
 • Pozicioni korrekt i foshnjës në gji lejon nënat për të shmangur shumë probleme dhe vështirësi me gji. Nëse ju nuk e keni mësuar këtë në spital, ajo duhet të ftojë një konsulent për dhënien e gjirit dhe të mësuar këtë qëllim.
 • Feeding me kërkesë të fëmijës.

  Është e nevojshme për të vënë fëmijën në gji në, jap atë për të thith gjoksin, kur ai dëshiron dhe se si ai dëshiron. Kjo është e rëndësishme jo vetëm për mbushje të fëmijës, por edhe për komoditetin e saj emocionale. Të ndjehen rehat, fëmija mund të aplikohet në gjoks në 4 herë në orë.
 • Duration rregullon të ushqyerit e fëmijëve: Mos e heq mendjen fëmijën nga gjiri para se ai le të shkojë dalë!
 • Pleqsh Night janë të siguruar prodhimin e qumeshtit të qëndrueshme dhe të mbrojtur një grua nga shtatzënia në 6 muajt e ardhshëm - 96% të rasteve. Për më tepër, ajo është ushqyerja më e plotë natën dhe të ushqyerit.
 • Dopoyuvannya Mungesa dhe futja e ndonjë lëngjeve të huaja dhe produkteve.


  Nëse një fëmijë dëshiron për të pirë, ajo duhet të zbatohet më shumë në gjoks.
 • Refuzim i plotë i thithat, biberona dhe shishe me biberon. Nëse është e nevojshme, futja e ushqimeve plotësuese duhet t'i jepet vetëm të saj një filxhan, ose lugë pikatore.
 • Zhvendosja fëmijën në gji të dytë vetëm nëse ajo së pari thith gjoksin. Nëse mom nxitim për të ofruar fëmija juaj një gji të dytë, ajo nuk është e dootrymaye "qumësht vonë 'i pasur në yndyrë. Si rezultat, fëmija mund të ketë probleme me tretje, mangësi laktozës, stools i lehtë. Zgjatur gjiri një gji do të sigurojë një zorrë të plotë.
 • Përjashtime larë nipples para se të ushqyerit dhe pas.

  Shpeshta larje gjirit hap shtresë mbrojtëse e areola yndyrë dhe dalë, duke çuar në formimin e çara. Gji duhet të lahen jo më shumë se 1 herë në ditë gjatë dush higjienike. Në qoftë se një grua merr një dush më pak, dhe në këtë rast nuk ka nevojë për gjoks larëse shtesë.
 • Kontroll Disclaimer peshon fëmijën kaluar më shumë se 1 herë në javë. Kjo procedurë nuk i jep informacion objektiv mbi përshtatshmërinë e fëmijës së ushqimit. Ajo nënë vetëm nervor, redukton prodhimin e qumeshtit dhe plotësim pajustifikuar hyrje.
 • Përjashtim shtesë qumësht pompimit. Kur gji i organizuar siç duhet është duke e bërë sa më shumë që ju doni fëmijën, kështu nevojën për të pompimit pas çdo ushqimi nuk ndodh.

  Pompimit është i nevojshëm në rast të shkurorëzimit të detyruar ëma e fëmijës, nëna për të punuar jashtë, etj
 • Vetëm gji për 6 muaj - fëmija nuk ka nevojë për fuqi shtesë dhe futjen e solids. Sipas disa studimeve për dhënien e gjirit ekskluzive pa kompromentuar shëndetin e fëmijës mund të jetë deri në 1 vit.
 • Mbështetje për nënat që fëmijët e gjirit-ushqyer 1-2 vjet. Bisedoni me gratë me një përvojë pozitive gji ndihmon nënat e reja të fitojnë besim në aftësitë e tyre dhe të marrin këshilla praktike që ndihmojnë të vendosë dhënien e gjirit. Prandaj, nënat e reja janë të këshilluar që të kontaktoni një grup mbështetje prind dhënien e gjirit në fillim.

 • Trajnimi për kujdesin e fëmijëve dhe teknologjisë së nevojshme nënës moderne gji, ajo ishte në gjendje të bezdis me lehtësi për një fëmijë dhe për të rritur atë për 1 vit. Vendosja kujdesin porsalindur dhe mësojnë teknikat për të ndihmuar nënat me fëmijë në gji këshilltarë në gji. Amësi më shpejt nënë mësojnë, momentet më pak frustruese dhe të pakëndshme të marrë atë së bashku me fëmijën tuaj.
 • Gji fëmijën në përmbushjen e 1,5-2 vjet. Breast-vjeçare jo-fiziologjik periudhë laktacionit e pezullimit, kështu që ia ndau gjinin dhe nëna vuajtje dhe fëmijë.