Socializimi i hershëm nuk është për fëmijëtShumë prindër me të vërtetë besoj se para se të zhytur fëmijën në një ambient të panjohur do të ndihmojë atë për të shpejt të përshtaten me kushtet e gjithnjë në ndryshim.

Megjithatë, psikolog britanik Eric Sihman (Aric Sigman), një anëtar i Shoqërisë Mjekësore Mbretërore (Shoqërisë Mbretërore të Mjekësisë), paralajmëron se fëmijët më të vjetër se një vit, të cilat fillojnë të përzënë në një grazhd pas lindjes e ata ishin në shtëpi me nënën e tij të ndjehen të stresi gjigant i komunikimit me të huajt të rriturit. Sipas vuajtje Sihmana dhe foshnjat shëndetësore nga ftohjet dhe imunitet të dobësuar në muajt e parë të fëmijës në një grazhd të problemeve të zemrës më vonë.

Ekuacioni i të drejtave të grave si burrat, duke përfshirë të drejtën për kthim në punë menjëherë pas lindjes të çon në atë injoruar nevojat themelore të fëmijës. "A është çështja e fëmijës, i cili më të mirë - nëna e saj apo mësues - ende ka dy përgjigje?" - Sad befasuar Sihman.

Sihman botoi një artikull në revistën biolog, i cili tregon për një studim që gjenden të ngritur dukshëm nivelin e kortizolit në fëmijët e kalojnë ditën në një grazhd. Është e njohur se nivelet e larta të hormonit të stresit pengon zhvillimin, zvogëlon rezistencën e trupit ndaj infeksionit dhe ndikojnë të ardhmen e organeve të ndryshme të brendshme, duke përfshirë edhe zemrën.


Psikologu ofron ardhmja mbajtur dhe nënat për të menduar në lidhje me nëse janë apo jo për të bërë para, gjatë fëmijë fëmijërisë së hershme të kompensuar për shëndet të dobët dhe trajtimin e fëmijës në të ardhmen.