Shtatzënia e hershme


 • Shtatzënia adoleshente
 • Edukata seksuale të fëmijëve

  Shtatzënia adoleshente
  Çdo nënë në
  e cila është vajza adoleshente, të frikësuar se ajo nuk është e vandalizuar fatin e tyre
  Veprimet skuqje. Shtatzënia në këtë moshë është gjithmonë e dëshirueshme. Nga
  një dorë, kjo është një provë e vështirë për një nënë e re nga ana tjetër - për të
  një fëmijë i cili mund të jetë i lindur më i dobët se sa një grua të rritur. Nga rruga,
  Mosha e babait nën moshën 18 është konsideruar si një faktor rreziku për të pasur një fëmijë me
  peshë të ulët të lindjes. Dhe me moshë të re të nënës është i lidhur rritje të rrezikut
  helmim gjaku i shtatzënisë, pesha e ulët e trupit reduktim porsalindur potencial
  shëndetin e tij fizik dhe mendor.

  Numri i fëmijëve në oligophrenia
  nënat nën 18 vjet 5 herë më shumë se e "vjetra (mbi 40 vjet)
  primiparous "; Vdekshmëria foshnjore është 2 herë më i lartë se mosha
  Nënat 25-29 vjet.

  Por vlerësim
  Problemi i teen shtatzënisë vetëm sipas lindjes pamundur.
  Pjesa më e madhe e shtatzënive ndërpriten abort,
  aborti i detyruar. Pozicion "turpshme" e bën shtatzënë
  fshehur atë nga familja, nga miqtë. Prevalenca i vërtetë i riu
  shtatzënisë normat në mënyrë të konsiderueshme më të larta të lindjeve në këtë grup moshë.

  Ka 3
  rrezik i madh:

  Vajzat me
  Problemet emocionale dhe konfliktet, veçanërisht në familjen prindërore,


  duke kërkuar në seksualitetin nuk zotërojnë seks, dhe zgjidhjet për
  Problemet emocionale, mungon kompensojë ato të ngrohtë, dashuri dhe vëmendje. Ata
  të hyjë në një marrëdhënie intime me të është në gjendje të gjeni të gjitha njeri këtë të vjetër ose
  me kolegët, të cilat janë miqësitë e lidhura.

  Vajzat,
  filloni duke pasur seks si eksperimentim seksual
  Kolegët e mi, por ende nuk kishte dijeni për të mundur negativ
  Efektet (të tilla si shtatzënisë pa zhvirgjerim), ose për mënyrën se si ata
  kartë.

  Papërvojë dhe
  vajzë pasiv, mësuar të binden në të gjithë të rriturit; Fillimin e seksual
  jeta që rrjedh nën presionin e rritur mund të peshojnë vajzë

  kështu edhe të shtatzënisë dhe si rezultat, aborti, parë ndonjëherë me të
  i lumtur, siç ka arsye të ndërpresë marrëdhënien.

  Megjithatë,
  Pavarësisht këtyre rrezik të madh, ka një tjetër, më shumë "në rrezik"
  grupore - vajzat marrëdhënie të cilëve me babain e tij karakterizohet nga emocional
  Afërsia, dhe nëna e tij - në një distancë më të madhe ose më të vogël. Vështirë për të thënë
  Ajo ndikon më shumë: transferimin stilin e një babai për të gjithë njerëzit ose
  Gjuhët amtare pak mundësi për të marrë pjesë në zhvillimin psikoseksual të vajzës
  ka shumë të ngjarë që të dy.

  Në mënyrë tipike,
  vajzat adoleshente kuptova faktin e shtatzënisë vonë.

  I parë
  Reagimi - turp, frikë, konfuzion, shoku. Disa hedh atë në
  gjendje e dëshpëruar, ndërsa çon tjera të shpresojnë për një mrekulli, ose në
  ndoshta. Shtatzënia shpesh është e fshehur nga prindërit për aq kohë sa nuk ka
  bëhet e dukshme.

  Familje
  shtatzënia e papritur vajza e gjithmonë dramë. Ajo është e ndërthurur thellë
  dhe emocionet shumë konfliktuale mbi vajzën, dhe vetë-faj, dhe
  turp para se të tjerët, dhe perceptimi i vajzës së shtatzënisë si i padurueshëm
  Dëshmia e plakjes së tyre dhe të projektuara financiare dhe familje
  problem. Shpesh familja rushes në kërkim të mundësive për të legalizuar shtatzëninë
  duke tërhequr "se bastard" për martesë.

  Por shpresat e një të lumtur
  e ardhme të vijnë e vërtetë në relativisht pak, dhe martesat e nevojës,
  zakonisht shpejt bien.

  Në të tjera
  bërë dora familje dhe vendim i ri shtatzënë mbi abortin
  ngre problemet e urdhrit krejtësisht të ndryshme. Kur diskutohet abortin në të rinj
  moshë (18 vjet) zakonisht paraqesin një rrezik të lartë se aftësia për të
  Materniteti i ardhshëm. Shumë më pak përmend se abortin për
  janë trauma të shumta dhe serioze. Mjafton të themi se pas
  ky aktivitet në 41% të grave të treguar një depresion të thellë, slizlyvist - 27%
  ankth - 15%, ankthi - 34% faji i shprehur - 46%

  hnivlyvist - 24% përjetuar fatkeqësi - 13%, paksa të pakëndshme
  kusht - 22% (studim statistikor / M. Peretz Reyes, G. Fock).

  Total - 2
  lloji i shkeljeve për një të re shtatzënë që ka vendosur që të ketë një abort. Jo për të përmendur
  çrregullime fiziologjike që shoqërojnë ndryshimet hormonal shkelje
  metabolizmin, rrit rrezikun e kancerit të gjirit
  vegjetativ-vaskulare distonise, venat me variçe, etj A është tepër
  Taksa rrugore për ndruajtje tonë hipokrite në promovimin e kulturës seksuale
  brezi i ri?!


  Edukata seksuale të fëmijëve

  Rrezik
  shtatzënia e papritur në vendet më të larta seksualisht aktive.

  E saj në fillim
  fillim, sigurisht, nuk është e dëshirueshme, por nëse kjo ka ndodhur, nuk u kthye.
  Është e rëndësishme që nuk ka pasur efekte anësore. Prandaj është e rëndësishme që të
  Prindërit e mësuar kështu! - Ajo është mësuar të flasin me fëmijët e tyre në
  seksi dhe kontracepsioni. Shumë prindër mendojnë se ky shqyrtim do të
  në kundërshtim të shtyjë të riu seksualisht aktive, duke premtuar, si në qoftë se i plotë
  mosndëshkim. Ky i rritur padashur e gjejnë veten në rolin e naive
  idealistë që besojnë se në qoftë se ata nuk flasin thonë se fëmijët nuk e di
  dhe nuk e di. OK, mendoni ju? Si ata, përveç në Askush terren
  jetoj si në qoftë se fëmijët e tyre nuk shkojnë në shkollë, nuk e shikojnë TV dhe pornografike

  Piktura nuk konsiderohen.

  Në të vërtetë
  gjërat nuk janë si ne do të dëshironim prindërit. Kontracepcioni si seksi, adoleshencë
  keni disa ide, por për fat të keq, kjo është e shtrembëruar, i pasaktë dhe
  spohanenyy. Me veten e tyre, këto aftësi nuk janë të shtyrë në fillim seksual
  Jeta dhe ose injorohen kur seksualiteti ka filluar tashmë - ose të sjellë
  Dëmi për shkak të perekruchenosti saj (për shembull, një vajzë për disa
  merr muaj hormonet TID, i projektuar për të marrë
  jo më shumë se 5 herë në muaj ose alkali shpeshta douching deformon mucous
  vagina).

  Natyrisht,
  në qoftë se në mes të prindërve dhe adoleshentët nuk kanë një marrëdhënie të besimit, nuk ka

  kontaktoni - kjo nuk është diçka që ligjëron mbi kontracepsionin dhe arsimit seksi lexim
  këtu në radhë të parë për të ri-ndërtuar një marrëdhënie me fëmijën. Në prindërit e tjerë
  nuk e di për problemet fëmijën e tyre, e cila, në qoftë se çdo gjë, do të kandidojë nga rrëfimi
  jo për ta, por për të dashurën, fqinj, mik ... për të gjithë, jo vetëm ndaj Papës me
  nënë. Dhe mbi të gjitha, vajza do të gatshëm për të hequr qafe e fëmijës të mos
  të jetë një barrë për familjet dhe të rinj shtatzënë ... mund të shkojë, edhe pse
  contraindications për mjekët. Dhe kush kjo e mirë? Vajzë që kurrë
  do të bëhet një nënë? Prindërit që marrin të sëmurë si rezultat i (nëse nuk

  fizikisht, mendërisht ajo) vajza?

  Sigurisht, roli i
  prindërit në këtë çështje delikate shumë, veçanërisht nëse partneri
  i ri grua shtatzënë - "eja mbaruar dhe shkoi ..." sepse ata mbështeten në
  jeta e lumtur së bashku dhe nuk duhet të mbetet nënë e re të gjithë vetëm,
  ballë për ballë me problemin. Dhe pastaj babai dhe vajza duhet
  peshojnë "pro" dhe "kundër", duke folur me mjekun tuaj, ju duhet të
  qasen seriozisht çështjen, lë fëmijën apo jo. Nëse pyetja
  vendosi në favor të fëmijës, prindërit kanë një shumë e vajzave bie
  Problemet - si një nënë e re ajo nuk mund të përballen me kujdesin e fëmijëve,

  mbështetur financiarisht atë, përveç vetë nevojë për ndihmë për të gjetur
  pavarësia, për të organizuar jetën e babait të fëmijës apo jo. Dhe
  është e rëndësishme për prindërit për të siguruar nënave të reja paqe e mendjes,
  Atmosfera e ngrohtësi dhe rehati në shtëpi, kështu që ajo gjithmonë ndjerë mbështetjen e tyre
  familjar. Dhe më e rëndësishmja - prindërit në çdo rast nuk mund të qortojë pak mom
  ndihma e tyre dhe të tregojnë varësinë e saj mbi to. Kjo i dha më e madhe
  dhe i dha fëmijën e saj larg prej tyre, dhe tani shumica e gjyshërit janë
  nazvanivat lutjet rinj nëna të takohet me nipërit e mbesat, ndjenja që shumë
  varet në përgjigjen e saj.


  ..

  Informacion nga artikullin "shtatzënisë rastësishme apo të vogël nënës."