Psikologët kanë unraveled foshnjat e mendimit


Për dekada me radhë, shkencëtarët kanë përdorur teknologji të ndryshme për të skanuar trurin për të përcaktuar se cilat fusha janë aktive në një gjendje të punës fokusuar mendore, pushimit dhe gjumit.

Research Peter Franssona me kolegët nga Instituti Mbretëror në Stokholm (Suedi), të gjetura në aktivitetin e fëmijës trurit në pjesën tjetër, e cila ndihmon për të njohur nënën dhe ushqim. Aktiviteti mendor periudha e drejtuara karakteristike të syçeltësi dhe okupimit nga çdo biznes, janë identifikuar.

Puna, të botuar vitin e kaluar, ekipi anglo-holandez i studiuesve ka treguar se truri i rritur është gjithmonë aktiv për 10 fushat që koordinuara dhe të sinkronizuara në të djathtë dhe hemisferat majtë.

Rajoni aktiv janë gjithmonë përgjegjës për vizion dhe dëgjim. Një studim i 12 foshnjave tregoi se forca mendore në momentet e pushimit ishte larg nga qetë, por aktivitet shumë të zhurmshme nga rajone të ndryshme të trurit. Kjo është transmetuar nga shkencëtarët në seancën e Akademisë Kombëtare të Shkencave.

"Në përgjithësi, ne kemi gjetur pesë rrjetet e drejtpërdrejtë të aktivitetit të trurit - tha Dr. Fransson. - Truri i të porsalindurit është larg nga një gjendje tjetër të plotë. Ne kemi gjetur se sinjalet elektrike rrjetet gjatë festës përfshijnë rajonin e trurit të përfshirë në të dëgjimit, vizionit dhe motorike aftësive - të gjitha që vërehet në të rriturit.


Intuitive, është e qartë se mënyra ajo duhet të jetë: një fëmijë nga lindja e njeh zërin dhe fytyrën e nënës dhe të kërkojë gjoksin e saj për të ushqyer ".

Shumë interesante ishte aktiviteti i rrjeteve të trurit që lidhen me funksionin njohës në të rriturit është manifestuar në procesin e reflektimit, analizë e vetvetes, simulimi mendore memorie të ardhmen episodik dhe për të krijuar mendimet e tyre.
Foshnjat tregoi të njëjtin aktivitet në një gjendje të pushimit mendor si të rriturit gjatë mendimeve përgjumura.

Doktor Fransson beson se më shumë duhet të studiojnë këtë veprimtari njohëse të trurit në foshnjat për të zbuluar në një fazë të hershme të çrregullimeve të zhvillimit të njohura mendore, autizmi, skizofrenia, sindromi hyperactivity në shkelje të vëmendjes ADHD dhe parregullsi.

Niveli i aktivitetit në trurin e foshnjave ishte aq i lartë sa tek të rriturit. Truri, i cili përbën rreth 2% të peshës trupore, konsumon 20% të energjisë.