Manifestimet e sindromit Asperger


 • Sindromë
  Aspergerit
 • Manifestimet e sindromi
  Aspergerit

 • Sindromë
  Aspergerit

  Sindromë
  Aspergerit s - një nga pesë pervazyvnym (e përgjithshme) çrregullime zhvillimore, nganjëherë
  e cila është konsideruar si një formë e autizmit shumë funksionale (p.sh.,
  autizmi, në të cilën aftësinë për të funksionuar relativisht
  sohranna). Një Simplified mund të themi se një person me sindromin Asperger
  të ketë të paktën inteligjenca normale, por jo standarde ose
  aftësitë sociale të pazhvilluara; shpesh për shkak se ajo është e tyre
  zhvillimi emocional / social dhe integrimit të ndodhë më vonë
  zakonisht. Termi "Sindromi i Aspergerit" ishte propozuar nga britanikët
  psikiatër Lorna Wing (Lorna Wing) në Sindromi 1981 publikimit

  u emërua në nder të psikiatër austriak dhe pediatri Hans
  Aspergerit (Hans Asperger), i cili vetë e përdorur termin "psychopathy autystycheskaya." Sipas përshkrimit origjinal të
  Sindromi i Aspergerit është e karakterizuar nga vështirësitë e integrimit social
  Fëmijët në komunikim në grup me kolegët, që është karakteristikë e fëmijëve të shëndetshëm.
  Në këtë drejtim, këta fëmijë ngjajnë pacientët me sindromin Kanner-së, por
  mjaft të dallueshme nga ruajtjen e gjuhës dhe zhvillimin e lartë
  të inteligjencës, si dhe prognozë më i favorshëm i sëmundjes në përgjithësi.


  Manifestimet e sindromi
  Aspergerit

  Ashtu si format e tjera të sindromës autizëm infantile
  Aspergerit fillon në fëmijërinë e hershme, por diagnostikua


  shpesh vetëm pacientët në pranim në shkollë kur është i dukshëm
  është vështirësia në marrëdhëniet me fëmijët e tjerë. Më tej
  Rritjet e kufizuara të komunikimit, etj.?% B
  8 arritur këtë nivel të plotë
  ndarje nga realiteti, por më shumë me botën e jashtme për të tilla
  Fëmijët janë të përziera - disa faktorë mund të jetë mjedisi i vërtetë për
  të tjerët e tyre të rëndësishme janë më pak të rëndësishme, ndërsa të tjerët bëjnë
  minor (për normalisht zhvillimin e fëmijës ata janë të barabartë
  Rëndësia).

  Interesat e përbashkëta me kolegët nuk përfshijnë këta fëmijë. Zakonisht ata
  zëvendësohen me interesa të veçanta "të pakuptueshme" natyrës abstrakte.


  Dëshira për të adresuar çështjet e "jetës", "universit" dhe kështu me radhë. P. kombinuar
  në këto fëmijët me gjëndra të pakuptimta të mbledhjes, foto dhe të tjera
  sende që nuk përfaqësojnë ndonjë vlerë. Pavarësisht nga vështirësitë
  komponentët e komunikimit të natyrës së autizmit, të inteligjencës dhe të gjuhës pacientëve
  janë ruajtur në mënyrë të mjaftueshme. Me një mesatare të Lartë IQ
  janë tregues të verbal testit Wechsler. Këta fëmijë të mjaftueshme
  zhvilluar të menduarit logjik, por të menduarit mund të zbulohet
  tendencë për të rassuzhdatelstvu, simbolizimi dhe paqartësi konkluzione.
  Gjuha në të gjitha korrektësinë e saj gramatikore zakonisht nuk është i drejtuar në
  shok, dhe ndryshoi melodinë e saj dhe tempo.

  Njohuri është i vështirë
  reprodukuyutsya dhe jashtëzakonisht i pabarabartë. Vëmendje aktiv dhe pasiv
  i paqëndrueshëm. Thirrje për veprim joadekuat me qëllimet dhe autystycheskye
  Interesat mbizotërojë në këtë rast; ajo është performanca e tyre e pacientëve
  energji direkt primar. Motivimi është vënë në shënjestër të
  Aktiviteti i pamjaftueshëm. Prandaj, sjellja e pacientëve në përgjithësi përcaktohet
  impulsive, emocionet kontradiktore dhe dëshirat, mungesa e unitetit
  dhe logjika e brendshme. Shfaqja dallues i fëmijëve: tërheq
  Vëmendje shprehje tjetërsuar zakonisht mjaft fytyrë ("fytyrë
  Prince ") me shprehje të rrallë të fytyrës, shikimin, u kthye nga burimi, dhe
  fiksimin pamje të papritur të objekteve të rastit dhe njerëzit përreth.


  Shpesh shprehje është e koncentruar dhe vetë-absorbohet (vetullat
  zhvendosur, si do të ia ngul sytë e drejtuar nga brenda). Qartë
  Lëvizjet e vogla të fytyrës, gjeste varfëruar.

  Lëvizshmëri i vështirë,
  lëvizje harmonik dhe jo i vështirë. Ka edhe
  stereotypy (p.sh. derisa arritni); Lëvizjet ndonjëherë stereotipizuara
  mund të jetë shumë plastike (dhe madje "superplasticity").
  Lojë autizmi shpesh përkufizohet tërheqje i papërmbajtshëm për ta.
  Për pacientët me sindromën Asperger karakterizohet nga angazhimi për ndërtesën,
  e kombinuar me mungesën e angazhimit për të mbyllur. Mes përshkroi
  karakteristikat mendore mund të zhvillojnë çrregullime humor,

  shuar spines ndërhyrëse pamjen ankesat hypochondriacal phobias. Një i tillë
  lloj i abuzimit zakonisht ndodh gjatë krizave fiziologjike,
  ndikuar ndonjëherë nga faktorë të jashtëm traumatike. On sindromi lëvizje
  Aspergerit vështirë për të gjykuar, për aq kohë sa nuk ka mjaftueshmërisht i gjerë
  Klinike studime të ndjekin-up. Ajo është e njohur, megjithatë, se
  pacientët me këtë sindrom mund të studiojnë në shkollat ​​e zakonshme (edhe pse ata
  janë në shkollë dhe janë konsideruar veçmas
  njeri i çuditshëm), por më shpesh ato kanë trajnim adekuat në
  shkolla speciale për fëmijë me devijim të sjelljes. Më tej
  në zhvillimin e funksioneve të duhura formale të inteligjencës

  i kombinuar me përshtatjen shoqëror të dobësuar dhe jo e plotë
  duke përdorur njohuritë e fituara.

  Nuk janë vëzhgime që pacientët
  me sindromi i Asperger shpesh zhvillojnë ngulët-i pandreqshëm dhe
  çrregullim bipolar emocional. Sindromi Origjina
  Aspergerit-së, si dhe autizmi i hershëm fëminor mbeten të paqarta.
  Rëndësia më e madhe për faktorët gjenetik që kontribuojnë në
  çrregullime të lindura. Këto janë fakte akumulimi
  Rastet e këtij sindromi në familjet e pacientëve me këtë sëmundje dhe nganjëherë
  rritja raste sekundarnyh frekuencave jo vetëm sindromi i Aspergerit, por
  dhe autizmi infantile.

  Por së bashku me nocionet e gjenetik
  Kushtëzimi i këtij sindromi shumë psikiatërve pranojnë këtë
  që rezulton nga dëmtimi prenatale dhe perinatale CNS (sistemi nervor qendror).

  Informacion nga artikullin "sindromi i Asperger".