Manifestimet e preeclampsia


 • Preeclampsia
 • Si funksionon preeclampsia
 • Shkalla e edemë

 • Preeclampsia

  Preeclampsia shtatzënë (kjo quhet toksikoz vonë) - një komplikacion i shtatzënisë që ndodh në gjysmën e dytë dhe është e karakterizuar nga mosfunksionim të organeve dhe sistemeve vitale. Për fat të keq, preeclampsia është një problem i përbashkët: shenjat janë gjetur në 13-16% të nënave shtatzëna.

  Preeclampsia është i ndarë në hidropizi shtatzënë, nephropathy shtatzënë, preeclampsia dhe eklampsia. Preeclampsia, e cila ndodh në gratë shtatzëna në sfond të dukshëm dhe të mirë-duke qenë në mungesë të ndonjë sëmundje e cilëson si "preeclampsia pastër" dhe ndodh në 20-30% të grave shtatzëna.


  Në rast të preeclampsia në sfondin e sëmundjeve ekzistuese (hipertension, sëmundje të veshkave, mëlçisë sistem patologji endokrine çrregullimit të metabolizmit të lipideve) ajo kualifikohet si e kombinuar.


  Si funksionon preeclampsia

  Edemë e grave shtatzëna për shkak të mbajtjes fluide vazhdueshme edemë në trup dhe është një nga simptomat e hershme të preeclampsia. Ka ënjtje e fshehur dhe e dukshme. Në prova patologjike e edemë fshehur (300-400 g më shumë në javë) ose të zbritjes javor peshës pabarabartë.

  Për shkak të reduktimit të urinës dhe mbajtjen e lëngjeve në rritje të peshës trup me shpejtësi, ka një avantazh mbi ditën e urinimit natën.


  Ënjtje zakonisht fillojnë të formojnë në të këmbëve dhe gradualisht u përhap lart. Në disa raste në të njëjtën kohë fillon të bymehet dhe personi. Puffiness mëngjes më pak i dukshëm, sepse gjatë pushimit natë lëngshme është e shpërndarë në mënyrë të barabartë të gjithë trupin. Ditë ënjtje të zbritur në këmbët e mia dhe të barkut. Edhe me edemë dhe gjendjen e përgjithshme shëndetësore të grave shtatzëna kanë tendencë të mbeten të mirë. Diagnoza e hydrocephalus shtatzënë bazuar në zbulimin e edemë, peshon rezultate, duke krahasuar numrin një dem të vogël dhe një lëng të dedikuar një ditë - një grua duhet të ndajë në pije pak.  Nefropati është karakterizuar nga një kombinim i tre simptoma: ënjtje, presion të lartë të gjakut, proteina në urinë. Mund të shënuar dy simptome në kombinime të ndryshme. Nefropati shtatzënë zakonisht zhvillohet në hidropizi mëparshëm atë. Presioni i rritur i gjakut në 135/85 mm Hg. c. dhe më lart është një shenja të rëndësishme klinike të nephropathy. A janë presion i rëndësishëm fillestar gjakut. Rreth hipertensionit gratë shtatzëna tregon rritje të tensionit sistolik të gjakut (numri i parë) në 30 mm Hg. c. e (numrit të dytë) origjinal dhe diastolik - 15 mm Hg.

  c. dhe më lart. Me rëndësi të veçantë është rritja në presion diastolic, e cila është në proporcion rënie rrjedhjen placental gjakut dhe të zvogëlojë furnizimin e fetusit me oksigjen.

  Nefropati është një rrezik për shëndetin e grave shtatzëna dhe nënave për shkak të faktit se ajo mund të shkojnë në eklampsi (konfiskimet me mosfunksionim të organeve dhe sistemeve), shkaktojnë mosfunksionim të rëndë të organeve vitale dhe krijon parakushtet për komplikime të tilla si shkëputje të parakohshme placental, të punës parakohe, gjakderdhje, hypoxia fetusit (mungesa e oksigjenit), vdekjen e fetusit.  Komplikime të rënda preeclampsia (gjakderdhje, shkëputje të parakohshme placental, vdekja e fetusit) jo presion kryesisht për shkak të lartë të gjakut, dhe luhatjet e tij të mprehta.

  Prania e proteinave në urinë (proteinuria) - një nga tiparet më karakteristike të preeclampsia. Rritje progresive e proteinave në urinë tregon një përkeqësim të sëmundjes. Së bashku me praninë e këtyre simptomave në shtatzëni zvogëlon volumin e urinës. Shuma ditore e urinës është reduktuar për 400-600 ml ose më pak. Më pak urinë është lëshuar, më keq prognozë. Nefropati më ndodh, më keq pamjen për gratë shtatzëna dhe rezultatet e shtatzënisë.  Preeclampsia ndodh kryesisht microcirculation çrregullim në sistemin nervor qendror. Ky lloj i preeclampsia, përveç treshe tipik e simptomave të karakterizuar nga një ndjenjë e shurdhim në qafë, dhimbje koke, dhimbje në stomak, në sektor të drejtën e sipërme, të përzier, të vjella, vizionin e paqartë. Së bashku me shenjat mund të jetë një shkelje e kujtesës, pagjumësi ose të qenët i përgjumur, nervozizëm, apati, letargji. Nuk është gjithashtu dobësuar vizion, ndezje "fluturon" ose ndez, "vel" para syve, që rezulton nga qarkullimi i dobët në pjesën e prapme të lëvore cerebrale dhe lezionet e retinës.  Për pre-eklampsia është e karakterizuar nga karakteristikat e mëposhtme: systolic presionin e gjakut 160 mm Hg. c. dhe më sipër; presion diastolic gjakut prej 110 mm Hg. c. dhe më sipër; Proteina urine 5 g në ditë ose më shumë); ulje në vëllimin e urinës (më pak se 400 ml); Truri dhe shqetësime vizuale, të përzier, të vjella, rënia e numrit të trombocitet (qelizave të gjakut përgjegjës për koagulimit të gjakut), ulur veprimtarinë e sistemit të koagulimit të gjakut, mosfunksionim të mëlçisë.

  Eklampsia - faza më e vështirë e preeclampsia, në të cilin, përveç simptomat e pre-eklampsia dhe nephropathy, të zhvilluar konfiskimet. Shfaqja e konvulsione të eklampsia shpesh shkaktuar nga stimuj të jashtëm (dritë të ndritshme, tinguj të mprehtë, dhimbje, situatë stresues).

  Konfiskimet zakonisht zgjat 1-2 minuta.

  Pas një konfiskim pacienti është pa ndjenja. Pas një vetëdije ndërsa u kthye, por ajo nuk i kujtohet asgjë në lidhje me incidentin, duke u ankuar për dhimbje koke dhe dobësia e përgjithshme. Në disa raste, pa ndjenja nuk është ndërprerë dhe kaloi disa kohë në sulmin e ardhshëm. Konfiskimet mund të sigurohet. Moti i pafavorshëm gjatë zhvillimit të koma të thellë pas një përshtatje (një gjendje në të cilën nuk ka ndërgjegje, pjesërisht humbi koordinimin funksionin e trurit), duke treguar se edema e trurit dhe gjakderdhje të mundshme. Në disa raste mund të ketë një formë bessudorozhnaya eklampsi.

  Ky pacient ankohet për dhimbje koke të forta, ndërprerje. Papritmas ajo bie në gjendje kome në një sfond të presionit të lartë të gjakut.


  Shkalla e edemë

  Ënjtje i qartë i dukshëm për prevalencë të ndryshme gradë të tyre:

 • Klasa I - ënjtje e këmbëve;
 • Klasa II - ënjtje të këmbëve dhe abdomen;
 • Klasa III - ënjtje e këmbëve, të murit të përparmë të barkut dhe fytyrës;
 • Shkalla IV - përgjithësuar - më e zakonshme në këmbë, bust, armëve dhe fytyrë.
 • Informacion nga neni Igor Makarov "ndryshimeve të Rrezikshme: preeclampsia shtatzënë"