Procedura e inseminimit artificial - 200 usd


Agjencia Evropiane
Riprodhimi dhe Embriologjia krijuar një komision për të siguruar të qasshme
Trajtimi i infertilitetit të grave në vendet në zhvillim. Siç pritej,
Afrika Qendrore dhe rajone të tjera të varfëra të botës do të jetë një rrjet i
klinika, kostoja e procedurave të IVF që nuk tejkalojnë 200
dollarë.

Çift mesatar Qendrore ka gjashtë dhe
më shumë fëmijë, dhe ky trend kërcënon demografik
katastrofë për rajonin me ujë shumë të kufizuar dhe
Burimet ushqimore. Megjithatë, iniciatorë të ri
projekt bamirësie shqetësuar kryesisht me çështjen e diskriminimit
Gratë pa fëmijë në shoqëritë tradicionale.

"Objektivi kryesor i
është të sigurojë atyre në nevojë të sigurta, të përballueshme dhe të pranueshme
karakteristikat kulturore të trajtimit ", - tha në konferencë
Agjencia Evropiane në Bruksel, kreu i Komisionit të ri, Willem belg
Ombelet (Willem Ombelet).

OBSH vlerëson se numri i jopjellor
gratë e moshës riprodhuese në vendet në zhvillim arrin 186
milion. Në disa rajone të Afrikës vuajnë nga infertilitetit çdo
tre gra.

Projekti ka hapur dy klinika
Inseminimi artificial në Khartum (Sudan) dhe Cape Town (Afrika e Jugut).
Kostoja e një cikli në fertilizimi in vitro në to
tejkalon $ 200, ndërsa në procedurë e ngjashme në SHBA


kostot një mesatare prej 10 000. Një mënyrë për të ulur koston
trajtimi ishte për zvogëlimin e shkallës së injeksione hormonale dhe të tjera
terapi të drogës.