Procedura Eco


 • 1. Një studim i prindërve
 • 2. Induksioni i superovulation
 • 3. birë
 • 4. Fertilization
 • 5. Transferimi i embrioneve
 • 6. Kur rezultati?

 • Procedura e IVF përbëhet nga disa faza.

  1. Një studim i prindërve

  Ajo është mbajtur në parametrat e mëposhtëm:

  Për gratë:

 • ekzaminim i përgjithshëm dhe special gjinekologjik
 • Ultratinguj legenit
 • grupim i gjakut dhe faktori Rh
 • Numërimi i plotë i gjakut, duke përfshirë edhe kohën e koagulimit (e vlefshme për 1 muaj)
 • Analiza krovi sifilizi, HIV, hepatiti B dhe C (e vlefshme për 3 muaj)
 • Hulumtimi mbi florën e uretrës (uretrës) dhe kanali i qafës së mitrës (kanali i qafës së mitrës), shkalla e pastërtisë së vaginës
 • Terapist konkluzion në lidhje me shëndetin dhe aftësive të shtatzënisë.

 • Sipas dëshmisë gjithashtu të bëjë:

 • histerosalpinohohrafiyu ose histerosalpinhoskopiyu dhe laparoscopy (studim i mitrës dhe tubave fallopiane)
 • biopsi endometrial (duke marrë një rreshtim mitrës grimcë për kërkime)
 • Ekzaminimi bakteriologjik i materialit nga e uretrës (uretrës) dhe kanali i qafës së mitrës (kanali i qafës së mitrës)
 • Smears Citologjia e qafës së mitrës
 • analizat e gjakut për hormonet
 • shqyrtimit për antitrupat antiphospholipid dhe anti-spermës (antitrupat spermës)
 • Sondazhi infektive (klamidia, ureo-dhe mycoplasmosis, virusi herpes simplex, citomegalovirus, toksplazmozës, etj)
 • duke e bërë specialistë të tjerë e treguara.


 • Për meshkujt:

 • Testi i gjakut për sifilis, HIV, hepatiti B dhe C (e vlefshme për 3 muaj)
 • spermë
 • grupim i gjakut dhe faktori Rh
 • Konsultimi andrologist
 • Sondazhi infektive (klamidia, ureo-dhe mycoplasmosis, virusi herpes simplex, citomegalovirus, etj).
 • Përveç kësaj, për një çift shumë se 35 vjet për këshillime mjekësore dhe gjenetike.


  2. Induksioni i superovulation

  Kjo fazë fillon pas testit nënës shtatzënë. Superovulation - është një pjekuria vezore e vezëve të shumta (normalisht gjatë çdo cikli menstrual në vezore maturohet vetëm një vezë).

  Stimulimi i superovulation një grua që dëshiron të ketë një fëmijë është kryer për të rritur mundësinë e shtatzënisë. Për këtë atë janë hormonet e veçanta që shkaktojnë maturimin e disa follicles (flluska, të cilat rriten në vezë). Zhvillimi i tyre është i kontrolluar studim në nivelin e hormoneve në studim gjakut dhe ultratinguj përditshme të stimulimit 4-5-ditore për të arritur një follicles caktuara size.

  Monitorimi ultratinguj është metoda kryesore e kontrollit mbi zhvillimin e follicles dhe endometrium gjatë superovulation induksion. Gjatë monitoruar ultratinguj numër të caktuar të follicles matura diametër mesatare e tyre është përcaktuar nga trashësia e endometrium (rreshtim mitrës).

  Monitorimi hormonale është dinamike përcaktimin përqendrimet e hormoneve ovarian në gjak dhe të dhëna me ultratinguj plotëson pjekurinë e follicles.

  Një tregues se induksion e superovulation përfunduar me sukses, ka gjëndër diametër - më shumë se 17 mm, dhe trashësinë e endometriumit - 8 mm apo më shumë. Për të përfunduar maturimin e oocytes injektuar Gonadotropin intramuskulare chorionic (hCG) - një hormon që stimulon jashtë vezë nga vezore. Pas 35-36 orë të ovulacionit duhet të ndodhë - nga follicles ovarian.


  3. birë

  Kjo pasohet nga birë e follicles në vezore që follicles veçanta puncturing gjilpërë për të prodhuar vezë.

  Gjilpërë është futur përmes vaginës në zgavrën legenit dhe vezore dhe thith vezë. Kjo është për shkak të 32-40 ore pas administrimit hCG. Procedura kryhet nën kontrollin e ultrazërit duke përdorur gjilpëra speciale birë. Nëse ju nuk mund të kryejnë birë përmes vezës vaginë mund të merret me anë laparaskopike, dmth nga birë të murit të përparmë të barkut të kontrolluar nga një aparat të veçantë që është futur në zgavrën e barkut.

  Birë është bërë zakonisht me stomak bosh. Vakt e fundit dhe lëngun e rekomanduar brenda 8 orë para procedurës. Përveç kësaj, disa ditë para sjelljes së saj kanalizimet lokale të vaginës (administrata vaginale në qirinj sanitization ose zgjidhje) për të zvogëluar rrezikun e infeksionit gjatë birë.

  Pas birë pak ditë mund të jetë dhimbje të vogla në zonën e legenit, por më së shumti pasojat e pakëndshme nuk ekzistojnë.


  4. Fertilization

  Kështu, vezë nxjerrë dhe transferuar në embriologjisë. Çfarë tjetër? Pastaj, gjëja më e rëndësishme - "Inseminimi i oocytes dhe embrionet kultivimit in vitro», dmth fekondimin e vezëve të marrë spermë in vitro.

  Para se të birë folikulare grua burrë jep spermës.
  Para se ndonjë spermë rekomanduar maturi seksuale për 3-5 ditë. Sperm është bërë nga masturbim.

  Rrjedh Next nga fekonduar vezën spermës gruas.

  Ajo është si vijon: lëng të marra nga birë i follicles janë vendosur në një pjatë Petri, me një vlerësim të cilësisë së oocytes të marra, pasi që ata ishin transferuar në një inkubator të veçantë së bashku me spermë. A fekondim ndodhur, mund të gjenden në 12-18 orë. Nëse gjithçka shkon mirë, një vezë e fekonduar është vendosur në një mjedis të veçantë, ku është zhvillimi fillestar i embrioneve.

  Fekondimi Rivlerësimi kryhet përmes 24-26 orë. Kontrolli i fekondimit është bërë me shikimin gota me qelizat e kultivuara nën një mikroskop. Megjithatë, fakti që fekondimi nuk është e mjaftueshme për të trajtuar mundësinë e transferimit të embrioneve në mitër.

  Së pari ju duhet për të siguruar zhvillimin normal të embrioneve. Kjo mund të shihet vetëm nga sasia e parave të ndarë qelizat e embrionit dhe jo më herët se një ditë pas fertilizimit, kur shenjat e para të ndarjes qelizore.

  Nëse fekondimi nuk ndodh, gjithë operacioni përsëritet sërish në një tjetër cikël menstrual.


  5. Transferimi i embrioneve

  Nëse ka ndodhur fekondimi, vjen faza tjetër - transferimi i embrioneve në mitër, e cila është përgatitur për këtë terapi paraprak hormonal. Procedura e transferimit kryhet në karrige gjinekologjike, mjeku butësisht prezanton një kateteri special në mitër, embryologist sjell një shiringë të veçantë të mbushur me një lëng që përmban embrionet për kateteri të ëmbla futur përmes kanalit cervikal në zgavrën e saj.

  Kjo është një procedurë krejtësisht pa dhimbje. Në rast se kjo nuk është e mundur, për çfarëdo arsye, transferimin e embrionit mund të bëhet transmiometralno, përkatësisht nëpër murin e mitrës. Kjo gjilpërë mund të futet në zgavrën e komblikut përmes vaginës ose nëpërmjet murit të barkut mëparshëm. Zakonisht kryhet jo më shumë se 3 embrioneve, edhe pse numri ndoshta më të madhe - nëse për disa arsye gjasat e implantimin (shtojcë e embrionit në mitër) është i ulët.

  Pas transferimit të embrioneve një grua kthehet ashtuquajtura prohesteronsoderzhaschimi mbështetje drogë hormonale - kjo përmirëson rreshtim të mitrës dhe në këtë mënyrë rrit shanset e ngjitjes suksesshëm embrionit.

  Një grua duhet të abstenojnë nga seksi për 2 javë pas transferimit të embrionit dhe të heqë dorë shumë punë fizike dhe ushtrim.


  6. Kur rezultati?

  Embrione transferohen në ditën e 17 të ciklit menstrual (ditë gjeni nga dita e parë e menstruacioneve), shtatzanisë përmbajtjes diagnoza e beta-hCG në gjak ose urinë nëpërmjet 12-14 ditë pas transferimit të embrionit, dhe në ditën e 15 të emëruar hormoneve të veçanta droga, dhe me një test pozitiv shtatzënisë ky trajtim vazhdon të 12-14 javë të shtatzënisë.

  Ultratinguj konfirmim i shtatzënisë mund të kryhet nga 21 ditë pas transferimit të embrionit.

  Pas ndodhur shtatzënia, gratë vazhdojnë të jenë nën mbikëqyrje mjekësore.

  Revista "9 Months», № 3, 2005.