Vijon periudha pjellore - tani kjo është e vërtetëJavën e kaluar, në një spital privat në Londër 39-vjeçar Susan Butcher, ka vuajtur gjatë nga infertilitetit, lindja për një vajzë të shëndoshë fëmijë. Fëmija ishte konceptuar natyrshëm. Kjo është bërë e mundur nga transplantet e donatorëve vezore.

Susan dhe burri i saj Steven quajtur vajzën e tyre pas perëndeshë e pjellorisë - maj. Për ta, ky fëmijë është një shenjë se infertilitetit mund të tejkalohen dhe mund të krijoj natyrisht.

Vajzë e vogël i cili peshonte në lindje - 3600h, mbart gjenet motra Susan, kështu vezore u transplantuar prej saj. Motra Susan - Dorothy sakrifikuar Vezore tri vitet e saj vet më parë.

Dorothy ishte shumë i lumtur për të mësuar se Susan ishte në gjendje të lindë një vajzë të shëndoshë fëmijë. Dorothy veten tashmë ka dy fëmijë.

Transplantimi është kryer nga Dr Sherman Silberi në qendër të trajtimit të infertilitetit në St Louis, Misuri, SHBA. Javën e kaluar ai njoftoi lindjen e një fëmije në një konferencë të Shoqërisë Amerikane për riprodhues Mjekësisë, të mbajtur në San Francisko.

Dr Sherman kishte tashmë Silberi nëntë transplantet e indeve ovarian, por ky operacion ishte transplantimi i parë i suksesshëm i gjithë vezore, e cila rezultoi në vezë lehtë do të mund të kalojnë tubat fallopiane dhe të arrijë në mitër, dmth u bë e mundur konceptim natyrisht.


Mjeku beson se zgjerimi i ardhshëm i mundshëm i grave të periudhës riprodhuese duke hequr një vezore ishte i ri, ngrirjen atë dhe transplant në moshë më të vjetër. Ky operacion mund të kushtojë rreth 9000-13.000 dollarë. Një tjetër mënyrë e mundshme e pjellorisë së vazhdueshme në gratë mund të ngrirjen vezët e saj. Por ajo do të marrë deri në katër kurset e stimulimit ovarian, të cilat i kushtojnë një mesatare prej $ 50,000. Përveç kësaj, ngrirjen ovarian ka avantazhin se ajo mund të vazhdojë të pjekur deri në 100,000 vezë.

Kështu, në të ardhmen e afërt në femra, përveç mundësive të reja në trajtimin e infertilitetit, mund të ketë një mundësi për të krijoj në një moshë më të vjetër.

Lajme përgatitur në faqen www.medicalnewstoday.com