Problemet edukimi i të rinjve


 • Konfliktet kulturore Shekullit
 • Në "heronjtë" të kohës sonë
 • Karakteristikat e reja

 • Konfliktet kulturore Shekullit

  Shumica e shkencëtarëve dhe politikanët priren të besojnë se në shekullin njëzet e - një shekull e konflikteve kulturore. Dhe në një botë ku kultura nuk është vetëm një fytyrë, por në përgjithësi kanë një ndikim të rëndësishëm mbi transportuesit e kulturave të tjera, këto konflikte janë më të rrezikshme. Një shembull goditës është se ngjarjet e fundit në Francë, dhe një zinxhir i pasojave negative që pasuan. Jo vetëm njeriu krijon kulturën, si dhe kulturën dhe personi krijuese. Ajo - një garanci për një "fushë" të vetme të ndonjë grupi etnik.

  Normat Disclaimer kulturore apo dështim mund të çojë në neglizhencën e plotë të vlerave themelore morale. Dhe kjo është - një rrugë për askund.

  Kultura - një nga gurët e themelit të shtetit. Sepse ajo është transmetuar nga brezi në normat e gjenerimit morale, parimet dhe vlerat shpirtërore që e bëjnë një shoqëri të qëndrueshme dhe të aftë për të zhvillimin e harmonizuar. Kështu, një nga detyrat e shtetit sot - një përkufizim të qartë të politikës kulturore dhe ruajtjen e sistemit tonë multikulturore të kaosit.

  Në dekadat e fundit, shoqëria është përballur me një numër të problemeve serioze që lidhen me ndryshimet dramatike në mënyrë ekonomike, politike dhe sociale në një periudhë të shkurtër kohe.


  Çështjet që lidhen me politikën kulturore kombëtare, vazhdimisht të bëjë veten të njohur. Gjithnjë, kjo zonë është quajtur një krizë. Pajtohem me këtë vlerësim dhe akademikë, si dhe zyrtarë të qeverisë, si dhe përfaqësues të grupeve krijuese.

  Shoqëria moderne është e fokusuar kryesisht në marrjen e materiale,, përfitime të prekshme fizike lehtë. Megjithatë, në aspektin e kulturës, kjo qasje nuk është e mundur, ne kurrë nuk do të jetë në gjendje për të llogaritur "përfitim", sepse ajo gjithmonë do të veshin natyrën probabilistic. Për shembull, ne nuk e dimë se sa njerëz të rinj sot janë bërë kriminelët e vetëm për shkak se shoqëria e tyre koha ka gjetur mundësitë për arsimimin e tyre të plotë.  Në "heronjtë" të kohës sonë

  Rinia ka zënë gjithmonë një vend të veçantë në ruajtjen dhe avancimin e vlerave kulturore. Por ky grup social nuk jeton në një vakum dhe nuk është një sistem vetë-zhvillim. Rinia është e ndikuar nga kushtet socio-ekonomike, politike dhe kulturore në veçanti. Në të njëjtën kohë ajo është e të rinjtë më të izoluara, shpërbëhet dhe i ndikuar, sepse ata nuk kanë njohuri të mjaftueshme, përvojën dhe praktikën e lehtë.

  Sot shënon nivelin e lartë të nihilizmit social dhe politik mes të rinjve, që kanë shkaktuar rrezikun e indiferencës replikimit dhe shoqërisë sociale pasivitetit.

  Karakteristika dalluese e moderne njeri i ri "mesatare" - jo vetëm mungesa e vullnetit për të marrë pjesë në jetën publike, por shpesh paaftësia për të kontrolluar jetën e tyre. Dhe në të njëjtën tregojnë rritjen e aktivitetit kohore prej agresive, manifestimi ekstreme e cila mund të konsiderohet partitë nacionaliste dhe rryma dhe grupeve fundamentaliste. Ndonjëherë nën maskën e interes të rinovohet në historinë e kombit dhe rrënjët e saj shtrihen ide në një mendje me filozofinë e Hitlerit dhe Musolinit.

  Historikisht, shteti ynë multikulturore dhe multi-konfesionale. Kjo është forca jonë dhe origjinalitet, por kjo dhe dobësi tonë. Shoqëria Kulturore e fesë, tenori dhe traditat janë aq të ndryshme që shpesh pyet veten për veten si të mundshme bashkëjetesën e tyre?!

  Ajo ka qenë gjithmonë një rregullator shtet i marrëdhënieve në këtë sistem të ndërlikuar. Ekzistuese së bashku, ne pasuruar reciprokisht dhe zhvilluar duke përdorur përvojën tonë kultura të tjera. Roli i të rinjve si një dirigjent i ideve të tolerancës sot, në një botë të globalizuar dhe ndryshon me shpejtësi, është veçanërisht e rëndësishme. Por sipas Ministrisë së Arsimit, 35 për qind e të rinjve të moshës 18-35 përjeton acarim apo edhe armiqësi ndaj përfaqësuesve të kombësive të tjera, dhe 51 për qind e të anketuarve do të miratojnë për vendimin që do të deportohen grupeve të veçanta etnike rajonit. Dhe ajo është - një "rrezik kulturor" e vërtetë e kërcënon të ardhmen e Rusisë.  Cilat janë arsyet për këto efekte negative? Për fat të keq, mjedisi aktual kulturor nuk është formuar shumë të rinj kanë nevojë për një jetë të shëndetshme shpirtërore. Informacion "i dhënë pas gjithëçkaje" që ne mund të shohim në televizion, në faqet e gazetave dhe revistave replicable, do të thotë se "imazhi ideal" Modeli zyrtar rol, ishte shumë, shumë e shëmtuar. Shumë kulturor "Instalimi" është në kundërshtim me realitetin ekzistues. Mos harroni se si vazhdimisht tyrazhuvavsya "hero i kohës sonë" - bandit "romantike" (80 për qind e të gjitha serialet dhe filmat kushtuar historisë kriminale).

  Nevoja unë ju kujtoj se ligjërisht kjo "mënyrë jetese" nuk është i inkurajuar vetëm, por e dënueshme me kodin penal?!

  Të rinjtë janë të orientuara kryesisht të karaktereve dhe stileve te jetes e kulturës masive që përsërisin mediat. Duhet të theksohet se mediat gjithmonë ndikuar aktivisht në formimin e personalitetit në marrëdhëniet e saj me botën. Gjendja aktuale kur mediat në të vërtetë e privuar nga funksioni edukativ, dhe shfaqje televizive "rregulluar" nga "target" audiencë, të udhëhequr për të dominimit të realitetit të ulët të keq tregojnë zhvendosjen pothuajse të plotë të programeve të ajrit tematike.

  Kujtojnë se në BRSS dhe krijoi shumë transmetimet elektronike në adresë të të rinjve (50 përqind), duke përfshirë edhe transferimi thjesht akademik mori 20 për qind.
  Tani numri i programeve të fëmijëve është vetëm 2,1 për qind të kohës televizive ... Dhe kjo pavarësisht nga fakti se nuk ka teatro, nuk ka muzeume apo bibliotekat në ditët e sotme nuk mund të përputhen me fuqinë e ndikimit të televizionit dhe internetit.

  Karakteristikat e reja

  Një çështje e ndërlikuar është përfshirja e fëmijëve në botën e bukurisë nëpër objekte të ndryshme argëtuese, të tilla si muzikë dhe artit shkollat, klubet sportive dhe kështu me radhë. D. Më shumë se 71 për qind e të rinjve nuk marrin pjesë në institucione të tilla në përgjithësi.

  Ajo është jo vetëm një mungesë vullneti për të angazhohen në vetë-zhvillimit të të rinjve, por edhe mungesa e disponueshmërisë së këtyre organizatave. Kështu, sipas Ministrisë së Kulturës dhe Komunikimit, në ka 52.100 klube, rreth 49.000 bibliotekat publike, muzetë dhe 2 mijë 535 park argëtimi. Ndërsa, në rreth 40 milionë të rinj është i papërfillshëm. Roli i "institucioneve kulturore" për të rinjtë janë gjithnjë e kryerjes Slots dhe klube.

  Duke shtypur problemet e sotme, ju mund të shtoni dhe për të zvogëluar pamjen e alkolikët moshës termit "alkoolizmi fëmijë" situatë të vështirë me varësinë e drogës dhe shëndetin e përgjithshëm të brezit tonë të ri.

  Kjo, për fat të keq, është gjithashtu pjesë e mjedisit kulturor bashkëkohor, krijon "nesër" të vendit tonë.

  Në mënyrë të qartë, në këtë situatë, një nga detyrat kryesore të shtetit - është realizimi i një politike të tillë kulturor që do të ndihmonte në formimin e shoqërisht të pjekur, personalitetit shpirtërisht-zhvilluar. Ardhmja e Rusisë takon të rinjve, dhe në qoftë se ne jemi seriozisht të shqetësuar për fatin e vendit, ne duhet të bëjmë çdo gjë të mundshme për shërim, sidomos gjendjen morale të shoqërisë. Me sa duket, kjo është tani detyra më e rëndësishme në politikën tonë kulturore.

  Për herë të parë në kujtim të kohëve të fundit ishte dokument - një draft strategji për Politikën e Shtetit të Rinisë të Federatës Ruse, ka për qëllim të përcaktojë qëllimin dhe prioritetet e politikës rinore shtetërore dhe masat për zbatimin e tij.

  Ky dokument nuk është vetëm konceptualisht përcakton thelbin e politikës rinore, por edhe për të krijuar kushte ekonomike dhe sociale për zbatimin efektiv të ngulitura në ndërtesën e të rinjve.

  Një hap i madh përpara mund të konsiderohet si ndërgjegjësimin e shoqërisë dhe zyrtarët shtetërorë duhet të vënë pengesë legjislative në përhapjen e "traditës", të pijshëm dhe pirja e duhanit në mesin e të rinjve. Komisioni i Këshillit të Federatës së Rinisë dhe Sporteve në bashkëpunim me ministritë dhe agjencitë avokon në mënyrë aktive për kufizimin e transmetimit informacion agresive dhe negative për të rrepta përmbajtjes monitorimit të TV për qëllim të shërbejë audienca të rinj duke treguar një rritje në programe njohëse dhe edukative.  Kohët e fundit, Komisioni ka mbledhur rreth tij një shumë të OJQ-ve të ndryshme, akademikë dhe studentë që kanë të bëjnë me të rinjtë. Për vitin e dytë running sukses Asamblenë Parlamentare Rinore të Këshillit të Federatës, ku djemtë e të gjitha njësive federale të kenë mundësi të marrin pjesë në mënyrë kuptimplotë në procesin legjislativ, për të kryer projekte sociale. Me mbështetjen e Komisionit mbahet gara të ndryshme, festivale dhe "tryeza të rrumbullakta", i projektuar për të tërhequr më shumë fëmijë në jetën kulturore dhe sociale të vendit. Midis tyre - Festivali "I hyrë në botën e artit."

  Drejtori i tij Vasily Rostov gjen talentet e reja në të gjitha pjesët e vendit. Duke punuar sistematikisht, kryerjen raunde kualifikuese, duke filluar me shkollat ​​rurale dhe duke përfunduar festivale rajonale, organizatorët nuk kanë lënë asnjë fëmijë pa mbikëqyrje, duke i dhënë të gjithëve një shans për të zbuluar aftësitë e tyre.

  Masat përfshijnë shkallë ndërshtetëror projekte ndërkombëtare festival-fitimprurëse Internetit të organizuara nga webmasters të Bashkimit Rusi. Ideja kryesore e festivalit në sektorin jo-fitimprurës të internetit. Festivali është mbajtur nën parullën: ". Për tolerancë kundër ekstremizmit" Për gati tre vjet të historisë në rast tij u ndoq nga më shumë se 100 mijë njerëz jo vetëm nga e gjithë Rusia, por nga vendet e tjera.  Vëmendje e veçantë i kushtohet Komisionit sportive ngjarjet dhe promovimin e një jetese të shëndetshme, veprime të drogës. Praktika më e mirë që duhet të vihet në praktikë, ne besojmë organizuar në bashkëpunim me Shërbimin Federal për kontrollin e fushatës trafikut të drogës "të Inteligjencës, sportit, artit -. Së bashku kundër drogës" Në punën tonë klubi senatorial Komisioni dhe pjesë sportive rinore përmes të cilit të rinjtë është e përfshirë në zbatimin e projekteve sociale. Duhet të theksohet, dhe një seri e "tryezave" me probleme vizion me sytë e kulturën e të rinjve, fëmijët dhe të rinjtë Para All-ruse festival "Hope i Rusisë".  ... Ka vlera të caktuara, shkatërrimi i cili gjithmonë çon në vdekjen e kombit, popullit të vendit. Kjo, mbi të gjitha, vlerave morale - thelbi i çdo shoqërie. Kultura - një strukturë e tabuve të caktuara morale. Respektimi i tyre pikërisht komunikon breza, promovon ruajtjen dhe transmetimin e traditave të kulturës kombëtare. Prindërit dhe fëmijët - rrënja e gjithë çështjes qytetërimit. Kuptimi dhe vazhdimësia janë të mundshme vetëm në bazë shpirtëror për shkak se ajo është kultura na bën të njeriut ...

  Informacion nga Leo Boytsova neni "etërit dhe bijtë së:. Çështjeve rrënjësore të jetës moderne"