Problemi i agresionit te fëmijët


 • Detyroj apo viktimë?

 • Detyroj apo viktimë?

  Problemi është agresion mjaft akute në botën moderne, dhe ne - të rriturit nuk e gjithmonë e di se si për të zgjidhur në mënyrë paqësore konfliktet e tyre, dhe si është i vogël? Ata mësojnë duke kërkuar në ju - prindërit. Agresioni - një reagim normal i çdo organizmi të gjallë, është e nevojshme për të mbijetuar dhe për të arritur qëllimet e tyre. Pa agresionit ne nuk do të kishin ndërtuar qytetet, të bëjë zbulime shkencore dhe shpikje. Psikologët trajtojnë agresionin si një forcë me të cilën personi kërkon të zbatojë planin e tij, dhe kjo sigurisht që është një cilësi e vlefshme. Por ndonjëherë agresioni shkon jashtë kontrollit dhe duke shkaktuar dëme në të dy vetë njeriun dhe rrethinën e tij.

  Në foshnjat gjetur dy lloje të problemeve me agresion, nëse vihet në një formë të thjeshtuar, ju merrni "agresorin" dhe "viktimë".

  Agresor nuk mund të përballen me të dukurit e zemërimit të tij; ai fjalë për fjalë përmbytjet, Vypliskuyuchys për familjen, mësuesit kopshteve dhe fëmijët e tjerë. Para së gjithash, ajo pre marrëdhëniet me kolegët - fëmijët fillojnë të kenë frikë dhe shmangie detyroj, dhe pas një kohë ai ndjehet i izoluar. Kjo, nga ana tjetër, shkakton më shumë iritim dhe një dëshirë për hakmarrje.

  Pse fëmija fillon të tregojë agresion? Nga frika të duket i dobët dhe e varur. Nga neglizhenca nga ana e familjes dhe duke injoruar dëshirat dhe nevojat e fëmijës "të marrë së bashku, mendoj -. Ai dëshiron të"


  Jo roli i luajtur nga prindëror ose "fiton më të forta", "ka të ngjarë të luftohet", "dhe ti japë atij një hundë, kështu që ai të bjerë prapa." Ndonjëherë me të vërtetë e rëndësishme që fëmija ishte në gjendje të ngriteni për veten e tij dhe të tjerëve tregoi se ai nuk e superbaba. Por është më mirë për të treguar se fëmija juaj një strategji të ndryshme dhe të mësojnë për të zgjidhur problemet në mënyrë paqësore. Vetëm mos ndalojnë atë për të shprehur agresionin e tyre, thjesht pyesni reagojnë ndryshe, "goditje poshtë" mënyrë të padëmshme për të tjerët. Një fëmijë që mëson të ndërtojnë marrëdhënie diplomatike me kolegët, ajo do të jetë më e lehtë më vonë në jetë.

  Ana e kundërt e medaljes - ashtu-quajtur viktimë.

  Mbi të qeshur, vë në lojë atë, me atë nuk duan të jenë miq. "Pse?" - Unë mendoj prindërit. Një arsye mund të jetë çdo gjë: një formë e keqe fizike (mendoj ngordhalaq apo ai nuk mund të goditur prapa), pamja i modës së vjetër, performanca e ulët, mbipeshë. Njerëzit vjen keq me ata që janë të ngjashme me ta, dhe ata që janë disi të ndryshme, perceptuar si i huaj. Në moshën e rritur ne jemi në gjendje për të fshehur këto ndjenja nën maskën e mirësjelljes, por fëmijët janë në sipërfaqe.

  Arsye e veçantë për antipati e fëmijëve të tjerë - karakter skalkuvatyy. Një fëmijë i qetë, në kërkim, duke u përdorur për të dhe të trimëruar, fillon të fyejnë të gjithë, duke prekur pikat e tyre më të rrezikuara.

  Sigurisht, një fëmijë i tillë do të shmangë - që është mirë që të jetë e ekspozuar në tallje e keqe? Mundohuni të shpjegojë për fëmijën tuaj që fëmijët e tjerë dëgjojnë lënduar obzyvalochki, ajo dhemb atyre, le fëmija mëson për të ushtruar dhembshuri.

  Si për të ndihmuar një fëmijë i cili ishte një i huaj në mesin e fëmijëve të tjerë? Mundohuni të kuptoni arsyen për këtë situatë. Ndoshta fëmija është në rregull, ai vetëm goditi ekip agresiv, ku ajo është e supozuar për të sqaruar gjërat me forcë, atëherë zgjidhja është që të ndryshojë kopshtin. Nëse fëmija është i rrahur, i rritur do të ndërhyjë - për të biseduar me mësuesit dhe prindërit agresorëve.

  Në asnjë rast nuk e tregoni fëmijës tuaj që ai superbaba nëse unë mund të goditur prapa - një ndikim negativ në të dhe vetë-respekt jo aq shumë të larta

  Dhe çka nëse fëmija është transferuar në një tjetër kopsht, dhe situata është përsëritur? Të jetë i durueshëm dhe të angazhohen me fëmijën. Nëse ai ka një trajnim të dobët fizike, rekord në sportive seksioni apo schepit interes aktiv në argëtim, patinazh, biking, vallëzim. A sulme të përbashkëta në vend, në park, bimë studimore dhe zogjtë - madje edhe një fëmijë, njohuri të reja që më vonë do të shkëlqejë në ekip. Organizoni pushimet ku fëmija juaj do të jetë një i madh, dhe të ftojë miqtë e tij - kjo do të rrisë kredibilitetin e fëmijës në sytë e fëmijëve të tjerë.

  Nëse një fëmijë është tepër emocionale, pediatër mund të rekomandojë një qetësues dhe për të mbështetur dhe mbrojtur të sistemit mbingarkesë e tij nervor. Mos aplikoni direkt për pasuritë e mëdha - rekomandohet për mjetet studenti të butë që nuk shkaktojnë marramendje dhe letargji. Për shembull, "fëmijët Tenoten." Ky medikament nuk është vetëm qetësues, por edhe përmirëson kujtesën dhe vëmendje.

  Një mbështetje më e vlefshme për fëmijën do të kuptojnë se prindërit e tij të duan dhe do të duan çfarëdo qoftë ajo ishte - humbesit të këqija ose të mira, ose të shkëlqyer studentore, me fitoret dhe humbjeve.