Shkaqet toksicitetit


 • Pse helmim gjaku i quajtur "sëmundje në mëngjes" në qoftë se ju ndiheni të sëmurë gjatë gjithë ditës vazhdimisht?
 • Çka e shkakton të përzier dhe të vjella gjatë shtatzënisë?


 • Pse helmim gjaku i quajtur "sëmundje në mëngjes" në qoftë se ju ndiheni të sëmurë gjatë gjithë ditës vazhdimisht?

  "Sëmundje mëngjesit" - term i gabuar. Vërtetë për emrin e fenomenit - preeclampsia hershme.
  Shumica e grave shtatzëna raportojnë simptomat e toksicitetit në mëngjes dhe në mbrëmje ajo merr më mirë. Por në fakt, një përqindje mjaft e madhe e grave që vuajnë nga preeclampsia herët, duke u ankuar që shoqëron përzier tyre nga mëngjesi deri në mbrëmje.

  Rreth tre të katërtat e të gjitha grave shtatzëna të hasni manifestimet e toksicitetit.

  Disa ankohen e përzier vetëm, të tjerët - që të përzier është i shoqëruar me të vjella të rastit. Të përzier zakonisht fillon në rreth gjashtë javë të shtatzënisë, por ajo është ende. Gjatë muajit të ardhshëm, ajo mund të rritet, atëherë Retreats. Për fat të keq, jo të gjithë është me fat që të shpëtoj të përzier gjatë tremujorit të parë, disa duhet të jetojnë me të deri në lindje.

  Sigurisht, sepse sëmundje në mëngjes zakonisht nuk zgjat për një kohë të gjatë, disa nuk e shohin atë si një problem të madh dhe mendoj se gratë teproni. Por vetëm ju mund të vlerësojë se si të pakëndshme ju për këtë gjendje. Edhe të përzier lehtë ndryshe ndikon në mirëqenien e grave të ndryshme.


  Disa mund të mos i kushtoj vëmendje për atë, të tjerët vështirë se mund të mbani ekzistencën zakonshëm, humbasin oreksin e tyre dhe të menduarit në lidhje me abortin. Nëse sëmundje mëngjes ju shkakton shumë siklet, flisni për gjinekologun tuaj ndoshta ajo do të ofrojë disa mënyra për të reduktuar peshën e gjendjes.


  Çka e shkakton të përzier dhe të vjella gjatë shtatzënisë?

  Problemi është se tani askush nuk do të them me saktësi se çfarë e shkakton sëmundje në mëngjes. Megjithatë, shkencëtarët kanë tendencë të variant që preeclampsia herët ka shkaktuar një sërë faktorësh dhe proceseve që ndodhin në trupin tuaj në ndryshim. Këtu janë faktorët më të mundshme.

 • Rritur Gonadotropin chorionike humane (hCG). Rritje të mprehtë në nivelin e këtij hormoni është tipike e shtatzënisë hershme. Askush nuk e di saktësisht se si HCG është i lidhur me toksicitetin, por vëzhgimet tregojnë se piku i preeclampsia fillim përkon me maksimumin e hormoneve në gratë shtatzëna.
 • E njëjta gjë ndodh me nivelin e estrogjenit, kulmin e llogarive të saj të prodhimit për periudha kritike simptomat e toksicitetit.
 • Rritja e ndjeshmërisë për të odors. Gratë shtatzëna më të fillojnë të përgjigjen për të jashtëzakonisht të mprehta odors ushqimore, parfume, kafshët, njerëzit dhe madje edhe aroma e trupit të vet.
 • Disa studiues i lidhur me praninë e ndodhjes së toksicitetit në traktin gastrointestinal të një bakter Helicobacter pylori të veçantë, e cila shkakton jetesën e përzier dhe të vjella të grave shtatzëna.
 • Shumë shkencëtarë besojnë se disa gra kanë një tendencë psikologjike për të toskikozu si një reagim ndaj stresit.