Shkaqet dhe manifestimet e Postpartum psikozë


 • Psikozë Postpartum dhe manifestimet e saj
 • Pse zhvillohet pas lindjes psikozë

 • Psikozë Postpartum dhe manifestimet e saj
  Postpartum psikozë - kusht psikotik, e shkaktuar nga ndërlikimet e ngritura gjatë lindjes. Është e rëndësishme që një grua që vuan nga psikoza pas lindjes, në më të hershme kujdesin cilësor pranua mjekësor.

  Për fat të keq, kjo nuk është gjithmonë e mundur, sa më shumë të ditëve të mëvonshme mom janë në dijeni të gjendjes së tyre dhe familjet e tyre nuk mund gjithmonë të njohin simptomat e Postpartum psikozë. Edhe pse kjo gjendje është shumë më rrallë se depresioni pas lindjes, ajo duhet të jetë në gjendje të identifikojë dhe menjëherë të kërkojnë ndihmë.  Postpartum psikozë - një çrregullim mendor, shkelja e aktivitetit të lartë nervor, e cila u ngrit në lidhje me lindjen e fëmijës.
  Postpartum psikozë është quajtur shpesh "humbje e kontakt me realitetin." Nëse sulmi i parë i psikozë ndodh menjëherë pas lindjes, ajo është quajtur pas lindjes. Psikozë mund të ndodhë në të butë apo të rëndë, mund të privojnë plotësisht aftësinë e gruas për t'u kujdesur për veten dhe fëmijën e tyre. Këtu janë simptomat kryesore të Postpartum psikozë.

 • Simptomat maniak. Mania - një shtet i eksitim të lartë të dhimbshme, e karakterizuar nga obsessions dhe ide që nuk janë zakonisht arsyeja e vërtetë.


  Mania mund të jetë paranojak, por mund të marrë megalomania e natyrës (kur nëna ka besim në aftësitë e tyre dhe i jashtëzakonshëm ndjehet superman).
 • Hallucinations. Një nga simptomat e zakonshme e Postpartum psikozë - hallucinations auditory.
 • Ndryshime të personalitetit dhe të menduarit i parregullt. Gratë që vuajnë nga depresioni pas lindjes nuk mund të organizojnë mendimet tuaja dhe të formulojë mendime. Ata shpesh flasin bessvyazen dhe bessoderzhatelen.
 • Mungesa e vetë-respekt. Shpesh pacientët nuk janë në gjendje të vlerësojnë në mënyrë adekuate gjendjen e tyre. Sepse të afërmit dhe miqtë në mënyrë të vështirë për të bindur një grua që ajo është e sëmurë dhe ka nevojë për kujdes mjekësor.

 • Oreks çrregullim.
 • Mendimet e vetëvrasjes ose vrasje. Këto mendime - jo pazakontë, ata theksojnë peshën e gruas dhe thonë se pacienti kërkon ndërhyrje të menjëhershme mjekësore.

 • Pse zhvillohet pas lindjes psikozë

  Mjekët nuk mund të identifikojë një arsye të vetme. Disa ekspertë ia atribuojnë fillimin e depresionit Postpartum dhe psikozë me ndryshimet në nivelin e hormoneve në gratë.

  Rritja rreziku i paslindjes psikotike grave prirur me sëmundje mendore dhe çrregullimeve, të tilla si çrregullimi bipolar afektiv ose skizofreni. Gjithashtu psikozë Postpartum kërcënon gratë që abuzojnë me drogat (kanabis, kërp, marihuanë).

  Një tjetër faktor kontribues në zhvillimin e kësaj gjendje, mjekët besojnë stresin e lidhur me lindjen e fëmijës.

  Çfarë është dallimi në mes Postpartum psikozë nga depresioni pas lindjes? Depresioni pasues - një kusht të përbashkët që ndodh në sapo nënat në dy javët e para pas lindjes dhe është në mënyrë të sigurtë pa ndërhyrje mjekësore. Megjithatë, shpretkë kronike të vazhduar mund të shkoni në depresion pas lindjes.

  Dhe depresioni pas lindjes dhe pas lindjes psikozë - kushtet më të vështira psikotike që kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor. Nëse trajtim për depresion Postpartum zakonisht përdoren ilaqet kundër depresionit, psikozë Postpartum trajtuar me ilaçe antipsikotike.  A ka trajtim efektiv për Postpartum psikozë? Po, ka. Do të thotë trajtimi i psikozë të njohur që nga fund të viteve 1960 .. Megjithatë, pasi ata ishin përmirësuar dukshëm. Shumica e grave që vuajnë nga psikoza pas lindjes, trajtohen ilaçe me gojë, edhe pse disa pacientë të refuzojë të marrë pilula sepse ata injektuar drogë vena ose intramuskulare.

  Është e rëndësishme për të filluar trajtimin sa më shpejt të jetë e mundur. Trajtim më vonë fillon, e më pak efektivitetin e saj.
  Informacion nga artikullin "Postpartum psikozë."
  Diskutoni komuniteteve:

 • Psikozë
 • Periudha Postpartum