Arsyet e shtatzënive të shumëfishta


 • Arsyet për konceptues binjakët vëllazërore
 • Kursi i shtatzënisë të shumta

 • Shtatzënia Multiple - një kusht i veçantë në jetën e një gruaje. Natyra nganjëherë paraqet "surpriza". Papritura Çfarë është zakonisht për kafshët tek njerëzit - një ngjarje jo të shpeshta.

  Pse është atje ndonjëherë që të binjakëve të lehta - binjakët, treshet?


  Arsyet për këtë fenomen janë studiuar mirë.

  Siç e dini, kjo ndodh se binjakët ngjajnë njëri-tjetrin në mënyrë që edhe prindërit nuk mund gjithmonë të dalluar ata. Këta fëmijë janë të lindur në mënyrë që në fazat e hershme të zhvillimit të ndarjes së fekonduar vezë në dy (tre, katër, pesë ...) pjesë të barabarta, secila prej të cilave ka filluar të zhvillohet si një organ i pavarur.

  Binjakët tilla janë quajtur identik, ose monozigotë, ata gjithmonë kanë të njëjtin kat, gjaku, shumë të ngjashme në dukje, në karakter, edhe i sëmurë shpesh në të njëjtën kohë nga e njëjta sëmundje.

  Nëse nëna ime në vezore piqet ndërsa disa vezë dhe fekondoj ata të bëjnë spermës ndryshme, mitrës mund të jetë disa embrione. Binjakët e tilla vëllazërore quajtur në një mënyrë të ndryshme - dihizotnymi (ose trizihotnymi etj). Twins Raznoyaytsevye ndryshëm nga njëri tjetri, si dhe motrat lindur në kohë të ndryshme - sepse në strukturën e saj gjenetike është plotësisht njerëz ndryshëm; ata mund të kenë një gjinor të ndryshme, lloj të ndryshme të gjakut, pamjen dhe karakterin.

  Besohet se lindja e binjakeve identike - ngjarje aksidentale, e frekuencave të saj në vende të ndryshme rreth njëjtë - 3-4 për mijë lindje. Nëse ju kanë dhënë tashmë lindur binjakë identikë, rreziku i marrë shtatzënë sërish me binjakë ose trinjakë vogla - njëjtë si shumica e njerëzve.

  Por mundësia e lindjes së binjakëve vëllazërore "programuar" në gjenet e njeriut. Ne e dimë se nëse dikush nga të afërmit e lindur binjakët apo treshet (kjo është vetëm vëllazërore!), Atëherë ju keni një shans i shtatzënisë të shumta është rritur me disa herë në krahasim me familjet e tjera.

  Në vende të ndryshme, incidenca e binjakeve (vëllazërore) dukshëm më e ndryshme.

  Po, shpesh shtatzëni të shumta ndodhin në afrikanë: 10-15 1000 lindjet, dhe më pak shpesh - japoneze dhe kineze - 1,2 lëndë në 1000.


  Arsyet për konceptues binjakët vëllazërore

  Arsyeja për konceptues binjakët vëllazërore është konsideruar të jetë rritur hormon, i cili stimulon zhvillimin dhe maturimin e vezëve. Ajo mund të jetë, siç u përmend më herët, qëndron në gjenet e grave. Në gratë e moshës 35-39 vjet rritur gjasat e një konceptimi të tillë. Fakti që në periudhën para fillimit të menopauzës trupi i gruas është si një "gozhdë e fundit" hormonet e shtatzënisë aq vonë shpesh janë të shumta.

  Është e njohur gjithashtu se hormon, i cili stimulon vezore ndikon në gjatësinë e ditës. Ajo u gjet se më shumë gjasa që të krijoj binjakët pranverë kur dielli fillon të ngrohtë në mënyrë të konsiderueshme dhe rrit aktivitetin e hormoneve seksuale.

  Mjekësia moderne e bën ndryshimin e tij në natyrën e shtatzënisë të shumta. Në vitet e fundit, për trajtimin e infertilitetit dhe sëmundjeve të disa të tjera të grave u përdorur gjerësisht drogë hormonale që stimulojnë qelbëzim veze; sepse i pritur gjatë pas viteve të shtatzënisë infertilitetit është shpesh binjakët apo treshet!

  Sukses zhvillimin e teknologjisë "konceptimin in vitro" (në fertilizimi in vitro - IVF) gjithashtu çoi në triplets shtatzënisë apo edhe "chetverik" nuk është më një gjë e rrallë - sepse Replanting mitër të prodhojë disa vezë e fekonduar në shpresën që me sukses të zhvilluar një e dy fruta.

  Nëse mbijeton më shumë se tre fetuset, numri vjen në kurriz të cilësisë - pas të gjitha këto fëmijë mund të dobësohet apo edhe praktike. Binjakët pas IVF gjithmonë raznoyaytsevye shpesh heteroseksual, secili me karakterin e vet.

  Kalojë një shtatzëni të shumëfishtë - nuk është e lehtë. Është e vështirë për nënën dhe foshnje, dhe mjekët. Nuk është ekzagjerim të thuhet se shumë gra që mbanin binjakë apo treshet, kanë feat prind.


  Kursi i shtatzënisë të shumta

  Kursi i shtatzënisë të shumta është e ndryshme. Për të gjetur se me siguri që ju do të keni më shumë se një fëmijë, por dy ose tre, ju jeni në faza shumë të hershme të shtatzënisë - Week 3-4 - nga Ultrasonografi.

  Nga kjo pikë e tutje duhet të jetë nën mbikëqyrje të ngushtë - si binjakë ose trinjakë - "projektimit" është shumë e paqëndrueshme. Mitra rritet në madhësi të konsiderueshme më të madhe se me një shtatzëni Singleton, këputje paralindjes rrezik i membranave dhe të ofrimit parakohe rritur ndjeshëm. Trupi i një gruaje mund të zbrazë burimet e tyre të shpejtë, duke rezultuar shpesh zhvillon helmim gjaku vonë (preeclampsia). Dhe fëmijët janë shumë kushte më të imët se në shtatzënitë Singleton. Prandaj, shtatzënë me shtrimin në spital të dyfishtë dhe trefishtë propozuar periodik, ku mbikëqyrja e grave dhe fetusit, trajtimi i nevojshëm.

  Në disa raste, shtatzënë duhet të përputhet me regjim shtrati për disa muaj!

  Dërgesat fillojnë në shtatzënitë e shumëfishta, zakonisht herët se Singleton - në 36-37 javë. Për fat të mirë, natyra e mbron fëmijët-binjakët: ata kanë aftësinë për t'iu përshtatur këtyre termave në mënyrë të konsiderueshme më të larta se një fëmijë. Në kushtet moderne shpesh në shtatzënitë e shumëfishta propozuar shpërndarjen me prerje cezariane - veçanërisht nëse kjo u parapri nga infertilitetit të zgjatur ose të komplikimeve gjatë shtatzënisë. Kjo metodë e dorëzimit konsiderohet më i sigurt për nënën dhe fëmijët.

  Dhe së fundi, në momentin kur dhoma e dorëzimit u dëgjuan thirrjet me zë të lartë të sapolindur - një, dy, tre, katër!

  Loud i lumtur - lumturia pomnozhylosya shumë prindër!

  Informacion nga neni Hope Zaretsky "shtatzënisë Multiple»

  Diskutoni komuniteteve:

 • Shtatzënësi
 • Binjakët