Shkaqet dhe pasojat e hypoxia fetale


 • Çfarë e shkakton hypoxia
 • Pasojat e hypoxia fetale
 • Mjekimi?%
  Fetus B3ipoksii

 • Çfarë e shkakton hypoxia


  Nga vetë hipoksi - nuk është një sëmundje, por një kusht që
  vjen nga ndërprerja e papritur ose të ardhurave të pamjaftueshme
  oksigjen të indeve dhe organeve të fëmijës (para dhe pas lindjes). Oksigjen
  nevojshme për të gjitha proceset metabolike të energjisë në trupin tonë,
  dhe mungesa e saj mund të shkaktojë shumë probleme. Në një mënyrë apo një tjetër
  nga hypoxia ndikon në të gjitha indet dhe organet e fëmijëve, por e saj më e vështirë
  mbart trurin. Prandaj, efektet e hypoxia mund të shkaktojë serioze
  të ndikojë në shëndetin e fëmijëve.

  Arsyet që çojnë në hipoksi, një shumë, ata mund të jenë të lidhura me

  shëndetësor dhe nëna e ardhmja ndonjë telashe gjatë
  shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës.

  Faktorët e rrezikut të nënës:

 • çrregullim në sistemin kardiovaskular (sëmundje të zemrës, presionin e lartë të gjakut ose i ulët, distonise);
 • toksikoz;
 • kërcënuar abort;
 • anemi;
 • sëmundje kronike bronkopneumonare;
 • Sëmundjet endokrine (diabet, sëmundje tiroide);
 • papajtueshmëri midis nënës dhe grupit të gjakut fëmijë dhe faktori Rh;
 • mosha e re ose më e përparuar grua shtatzënë;
 • infeksionet e sistemit urogjenital;
 • përdorim i qetësuesit dhe alkoolit;
 • jetë plot tension (shëtitje të rralla, dietë të varfër, stresi).


 • Gjatë shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës mund të çojë në hypoxia:

 • shumëfishtë, të parakohshme ose të pas-gjatë shtatzënisë;
 • polyhydramnios;
 • keqformime të fëmijës;
 • Aktivitetet e dobëta të përgjithshme;
 • Përdorimi i pajisjeve ndihmëse (të tilla si pincë);
 • seksion cesarean;
 • painkillers, anestezi;
 • trauma të lindjes.
 • Siç mund ta shikoni, disa nga shkaqet e hypoxia mund
  parandalohen. Ne jemi kthyer në atë që ata thonë aq shumë
  Mjekët: nëntë muaj të pritur nënën shtatzënë duhet të jetë shumë
  vëmendshëm për të dhe fëmijën e saj. Nëse jeni duke përjetuar vështirësi jo
  vonesë, kontaktoni mjekun tuaj.

  Pasojat e hypoxia fetale

  Ne kemi thënë se më e vështirë nga mungesa e oksigjenit
  fëmija vuan trurit që kërcënon sëmundje të ndryshme neurologjike
  (Nga mushkëritë, të tilla si encefalopati perinatale, i rëndë). Çfarë
  Dëmi më i shkurtër dhe më pak të ishte, më pak të dëmtojë shëndetin e tij
  shkakton. Përveç kësaj, shfaqja e hypoxia dhe ndikimi i saj në trurin e fëmijës
  pas lindjes mund të varet nga kongjenitale dhe fituar atë në
  Mbi jetën e sëmundjeve (sëmundje të zemrës, anemi, bronkopneumonare
  patologji, adenoids). Për fat të keq, edhe nëse foshnja, pësoi
  hipoksi, gjatë vitit të parë të jetës zhvillon në mënyrë të sigurtë
  (Koha fillon të mbajë kokën, të ulet, të qëndrojë dhe të ecin), atëherë

  ajo mund të jetë e vështirë (mund të vonojë fjalim, vështirësi në
  disinhibition sjelljes, nervozizëm, shqetësim, i varfër
  përqëndrohet).
  Trajtimi i hypoxia fetusit
  Ai u emërua në varësi të pasojave të shkaktuara
  hipoksi. Nëse ka një mungesë akute të oksigjenit gjatë lindjes,
  Foshnja jap kujdes intensiv, të qartë udhë ajrore,
  stimulojë frymëmarrjen natyrore dhe, nëse është e nevojshme, të bëjë
  frymëmarrje artificiale. Atëherë kec shikuar neurolog, i cili
  përshkruajnë një kurs të trajtimit rehabilitues, droga që rrisin
  Truri, qetësuesve, masazh, terapi stërvitje,

  fizioterapi. Fëmijët më të vjetër mund të kenë nevojë për ndihmë dhe terapi fjalim
  psikolog.
  Informacion nga artikullin "hipoksi".