Shkaqet hyperactivity në fëmijët


 • Trashëgim
 • Shtatzënia dhe lindja
 • Rreziqet e viteve të para
 • Ushqim
 • Mjedis

 • Trashëgim

  Nga
  Sipas disa ekspertëve, 57% e prindërve fëmijët e të cilëve vuajnë
  kjo sëmundje në fëmijërinë e shënuar nga të njëjtat simptoma.
  Shumë
  që të tregoni mjekut rreth fëmijërisë së tij të vështirë: si e vështirë
  ata ishin në shkollë, sa kishte shërohesh, dhe tani e njëjta
  Problemet lindin në fëmijët e tyre.

  Megjithatë, mjaft shpesh në këto familje, përveç simptomat e deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity, atje
  Probleme të tjera: alkool, prania e psychopathy antisociale,
  crregullimet e humorit; shumë nëna kanë të rëndë alergjik

  Sëmundjet të tilla si astma, ethe hay, ekzemë ose vuajtje
  migraines. Gjenetistët duke u përpjekur për të gjetur përgjigje e saktë, e cila ende
  gjen përgjegjës për prova të rënda të tilla të duruar nga
  Pjesa e fëmijëve të pafajshëm.

  Dhe diçka e njohur tashmë. Për shembull, ka dëshmi për ndryshime
  karakter gjenetik me ADHD, të lokalizuara në kromozome 11 dhe 5.
  Rëndësi e madhe i është bashkangjitur dopamine D4 receptorin gjen dhe gjen - transportuesit
  dopamine. Ekspertët hypothesized shkaqet e sëmundjes,
  bazuar në ndërveprimin e gjeneve të lartpërmendura. Dhe kjo është
  reduktim funksionon sistemet neurotransmitter të trurit.
  Por kërkimi vazhdon. Unë shpresoj se me zhvillimin e gjenetikës molekulare
  ata do të jenë më efektive.

  Shtatzënia dhe lindja

  Sipas një teorie besohet se çrregullim hyperactivity deficiti vëmendje të lidhur me lezionet organike
  trurit që mund të ndodhin gjatë shtatzënisë, të punës,
  dhe në ditët e para të jetës.

  Rreziku kryesor në këtë rast është hipoksi intrauterine
  (Oxygen uria e fetusit), e cila është në zhvillim veçanërisht i ndjeshëm
  truri. Kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme që shtatzënia ishte normale,
  pa patologjitë që kanë aderuar në të gjitha kërkesat e ardhshme

  Mjeku. Pasi këto kërkesa nuk janë shpikur vetëm për komplikime të jetës
  një grua e re. Është e njohur se kërkesa e oksigjenit në shtatzëni
  rritet me 25-30% për shkak të faktit se fëmija merr atë nga gjaku
  nënë. Kështu që ju duhet një shumë të ecin, marrë frymë e ajrit të freskët udhëtim
  natyra nëntë muaj. Dhe më e rëndësishmja - të heqë dorë nga cigaret
  dhe alkool.

  Nikotina, arterie mitrës spazmiruya, privuar fëmijën e ushqimit dhe oksigjenit,
  Përveç kësaj, ajo është jashtëzakonisht e dëmshme për të qelizave nervore. Alkooli, depërtues
  përmes placentës në gjak, duke shkaktuar një goditje të fuqishme për të formyruyuschemusya trurit.
  Kjo nuk është që të prishin funksionin e tij! Përbëjnë një kërcënim serioz

  dhe disa lloje të drogës, veçanërisht në gjysmën e parë të shtatzënisë, dhe
  kështu që para se të merrni ndonjë, edhe droga më e padëmshme,
  ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Është gjithashtu e rëndësishme
  hani e drejtë.


  Në përgjithësi, çdo problem gjatë shtatzënisë dhe lindjes - pa marrë parasysh sa e vogël
  ata duket njeri injorant - mund të kemi të ndryshme negative
  Efektet që zakonisht ndodhin menjëherë pas lindjes,
  por pas një kohë. Ky është një kërcënim i abortimi spontan, toksemisë,
  acarimin e sëmundjeve kronike në të nënës, u zhvendos infeksion.

  Është vënë re se në qoftë se një fëmijë në barkun e nënës po sillet shumë dhunë, atë

  mund të jetë një shenjë e hyperactivity ardhshëm që, në përgjithësi, dhe natyrisht:
  Fëmijët zakonisht e zhurmshme kur ata nuk kanë oksigjen. Në gjuhën e mjekësisë
  ajo është quajtur hipoksi kronike intrauterine.

  Shumë e rrezikshme gjatë traumës shtatzënisë në bark. Megjithatë,
  trauma e tmerrshme nuk është vetëm fizike por edhe psikologjike, të ndryshme
  stres, dhe se shumë ekspertë vini re, ngurrimi i nënës
  për të pasur këtë fëmijë. Ne nuk po flasim për përpjekjet e dështuara për të ndërpresin shtatzëninë
  shtatzënisë.

  Jeni papajtueshmëri faktor shumë i rëndësishëm dhe imunologjike Rh,
  dhe mosha e prindërve. Studimet kanë treguar se rreziku i Patologjisë
  i madh në qoftë se mosha e nënës gjatë shtatzënisë ishte më pak se 19 ose

  më shumë se 30 vjet, dhe mosha e babait të kalojë 39 vjet.

  Zhvillimi i sëmundjeve të ndikohet nga komplikime gjatë lindjes, e parakohshme,
  punës i rastit ose të zgjatur, stimulimi i aktivitetit të punës, helmimi
  anestezi gjatë seksion cezariane, gjatë (mbi 12 orë) anhydrous
  periudhë. Komplikime Generic lidhen me malposition,
  obvyvannya kurrizit kërthizës i tij, përveç të asfiksisë mund të rezultojë në të brendshme
  hemorragji cerebrale, dëmtime të ndryshme, duke përfshirë edhe një diagnostikuar dobët
  zhvendosje të lehta rruaza të qafës së mitrës.

  Kjo mund të ndikojë në zhvillimin e fëmijës, trurin e tij
  Aktivitetet. Megjithatë, siç vuri në dukje nga mjekët kur trajtimin e këtyre patologjive

  të fillojë në një moshë të re, çrregullim hyperactivity deficiti vëmendje
  nuk mund të ndodhë, dhe nëse shenjat shfaqen, ato do të jenë shumë
  më i dobët se në mungesë të trajtimit.

  Rreziqet e viteve të para

  Truri i njeriut është formuar gjatë 12 viteve të para të jetës së tij, dhe,
  Natyrisht, në këtë periudhë është më i prekshëm. Çdo dukje
  vogla, shkelma, grushta mund të ndikojë përfundimisht në shëndetin
  fëmijë. Prandaj inkurajojnë prindërit të jenë veçanërisht vigjilent në këtë drejtim.
  Në praktikë ka shumë raste kur nëna kthehet në
  Fëmija i përgjithshëm i sëmurë, duke i thirrur të gjithë kohën, jo duke fjetur, refuzon

  nga ushqimi. Në ekzaminimin fëmija duket të jetë në rregull, nuk ka shenjë
  ftohjet, stomak, zemra - çdo gjë është normale. Pas marrjes në pyetje - ku ecje,
  i cili si luajnë dhe t e -.. kjo rezulton se pak ditë më parë (atë
  madje zakonisht nuk e mbaj mend saktësisht kur) fëmija ra dhe e goditi me sa duket
  kokë. Kjo pasohet nga shtrimi të menjëhershëm, të shumta
  Testet diagnostike dhe trajtim të zgjatur. Jo gjithmonë, për fat të keq,
  ajo sjell efekt maksimal. Çdo gjë do të jetë shumë më e lehtë,
  Kthehu ti prindërit menjëherë te mjeku.

  Mbani në mend se trauma kokë mund të prishin aktivitetin e trurit
  në çdo moshë, por gjatë maturimit, dmth 12 vjet, ata janë veçanërisht të

  i rrezikshëm.
  Negativisht ndikojnë në formimin e trurit dhe çdo sëmundje
  një fëmijë, nëse ata janë me temperaturë të lartë të zgjatur,
  dhe duke marrë disa droga të fuqishëm. Neurolog
  besoj se një numër i sëmundjeve kronike si bronkiale
  astmë (i rëndë), çrregullime metabolike, dështimi i zemrës,
  dhe pneumoni të shpeshta, nefropati, janë shpesh faktorë
  ndikojë negativisht në funksionimin normal të trurit.

  Kur një fëmijë rritet (diku pas dy vjetësh), zhvillimin dhe krijimin
  mendja e tij fillon të ndikojë seriozisht mjedisin rrethues,
  para së gjithash, natyrisht, familja, marrëdhënia me të rriturit.


  Sigurisht, në qoftë se fëmija jeton i njerëzve vazhdimisht kontradiktore
  njëri-tjetrin, i bën jehonë këtyre konflikteve (si të rriturit nuk u përpoqën
  për të fshehur ato, dhe shpesh ata nuk të vërtetë edhe e fshehin) patjetër që vjen
  te ajo dhe secili lënduar kohë të dëmtojë shpirtin e tij. Edhe në qoftë se fëmija nuk është i
  të vërtetë të marrë në situatën, gjendja sherri dhe armiqësisë është gjithmonë shumë
  i dëmshëm dhe i dhimbshëm. Shumë keq kur e gjithë kjo kundër sfondit të
  libacionet pafund dhe brazhnichestva. Nga këto vëzhgime mund të bëhen
  arriti në përfundimin se rëndësia e faktorëve biologjike është vendimtare
  Në vitet e para të jetës, por pastaj rolin e socio-psikologjike

  pika, dhe veçanërisht mjedis familjar.

  Shkaku i fitopatologji mund të jetë ekstrem tjetër, kur
  fëmija është në qendër të shtëpisë të universit, kur çdo gjë është në vartësi të saj
  Opsionale, kur i veshur me të, gjithmonë të kujdeset, duke u përpjekur për të kënaqur.
  Çfarëdo fitim biologjike të një foshnje, me këtë arsim
  ai e humbet kuptimin e tij të realitetit dhe të kontrollit. Por i arsyeshëm, i duhur
  Arsimi në atë moshë mund të kompensojë për edhe patologji të rënda.

  Erdhi në një përfundim interesant dijetarëve perëndimorë RA Mbreti dhe D. Noshpich.
  Ajo rezulton se një rol të rëndësishëm në mënyrën se si një fëmijë të kapërcyer në zhvillim
  Problemi në mendjen e tij, duke luajtur sigurinë materiale dhe familjen

  kushtet. Ata gjetën se fëmijët shumë nga familje ku është bollëk
  sipër, efektet e sëmundjes, është hasur gjatë shtatzënisë ose
  gjatë lindjes së fëmijës, u zhdukur në hyrjen në shkollë, ndërsa
  Fëmijët e familjeve të varfëra në këtë drejtim ata vazhdojnë.

  Jo gjithmonë i shqetësuar, fëmijë shumë aktiv dhe i pavëmendshëm
  diagnostikua si ekspertë hyperactive. Ndonjëherë ndodh
  Reagimi i përkohshëm atëherë njeriut të vogël të stresit të madh emocional.
  Për shembull, divorci i prindërve, humbja e një të dashur, ndarja nga
  Familja dhe kështu me radhë. d. Ndryshe nga të rriturit, të cilët në kohën e stresit shpesh
  vetëm fillimi për të mbyllur sillen në mënyrë pasive dhe fëmijë inhibited,

  përkundrazi, ai bëhet overexcited dhe shumë aktiv. Ai thjesht
  nuk mund të gjeni një vend. Shumë tha, duke lëvizur asgjë tij
  Interesi (dhe për këtë arsye duket i pavëmendshëm), ai nuk po dëgjonte,
  përmes komenteve të pafund dhe të marrin dënimin. Kjo, në
  kthesë rrit depresion, baby ankthi. Ajo rezulton
  një rreth vicioz, i cili, në qoftë se koha nuk të zhbllokuar, të vërtetë
  mund të rezultojë në sëmundje serioze.

  Në këtë rast, natyrisht, keni nevojë për një mjek. Së pari, terapist, dhe
  nëse është e nevojshme, dhe pastaj neuropsikiatër. Së bashku me prindërit e tij mund
  të analizojë situatën, për të gjetur ankthin e vërtetë të shkaktojë dhe trazirat

  baby, dhe nëse është e nevojshme - për të kaluar trajtimin e duhur.
  Por ajo shpesh ndodh që duke hequr shkakun, duke krijuar një të favorshme qetë
  Atmosfera në shtëpi dhe për të eleminuar shenja të hyperactivity tek fëmijët. Kryesor
  - Në kohë të mirë për ta që të përgjigjet.

  Ushqim

  Në pediatri moderne ka një pamje që një nga arsyet e
  hyperactivity mund të jetë ushqim i pasaktë fëmijë. Dhe tani
  për shembuj për të kërkuar të mjaftueshme për të analizuar tanishme
  rritet në rastet e deficitit vëmendje hyperactivity çrregullim dhe ushqime që bien në tryezë sot
  fëmijë. Siç është e njohur, shumica e tyre janë të ndryshme

  preservatives, flavorings, mbushëse artificiale, për t'u ngjyrosur ushqim,
  të cilat ndikojnë në proceset neurochemical. Dhe hiperaktivitetit,
  shkelje të vëmendjes, ankthi - të gjitha manifestimet duke përfshirë
  mosbalancim kimik i trurit. Përveç kësaj, i rrezikshëm në këtë rast
  mund të jetë çdo produkt që shkakton alergji në fëmijët.

  Fëmijët e sotëm janë të pandashme nga shishe kur, Fanta, Sprite dhe të tjera pije "të mrekullueshme". Përveç një sasi të madhe të sheqerit
  (Dëmi i cili gjithashtu do të thuhet), ato përmbajnë aq shumë ushqim
  ngjyra dhe flavorings se ata thjesht nuk kanë kohë për t'u shfaqur
  natyrisht. Kjo është një përqendrim i madh i toksinave në aspektin biokimik

  që helmojnë trupin. Dhe çdo ditë një fëmijë është i ekspozuar për të zgjatur
  sulm substancat toksike - toksicitetit. E pra, në qoftë se ai ka mekanizma
  detoxification (heqja e toksinave) janë normale. Dhe në qoftë se jo?
  Kjo është fillimi i të gjitha dështimet. Edhe padëmshme në dukje portokalli
  lëng jar mund të shkaktojë një goditje të rëndë të trupit.


  Amerikanët, për shembull, ka gjetur se pasi të hahet këtë vitaminë
  Fëmijët pijë urinë pas 24 orësh është gjetur në sasi të mëdha
  zink. (Zink - një mineral thelbësor që është i përfshirë në mënyrë aktive në më
  proceset dhe ndikon në aktivitetin mendor të njeriut, në cilësinë e tij

  të mësuarit dhe sjellje.) Pra, ky element thelbësor
  vetëm larë lëng portokalli. Përse? Dhe që të konservuar
  lëng popullor përmban t'u ngjyrosur ushqim tertazin, e cila ka
  Aftësia për të "përzënë nga" e zinkut trupit.

  Sidomos i papranueshëm për të ushqyer fëmijën "të rriturit" e konservuar.
  Ata janë të ngopur me kripë dhe preservatives (nitrateve, glutamate, etj)
  e cila, siç e dini, nuk është e padëmshme. Ata janë tretur dobët,
  irritojë mukozën e traktit gastrointestinal, të nxitur
  dukuri e sëmundjeve të zorrëve dhe alergjitë. Kombinon nitrateve
  në trup nga produktet e kalbjes së proteinave të paplota - amidet dhe aminet,

  formojnë një përbërje të lartë kancerogjene nitrozo. Është vënë re se
  në fëmijës hiperaktiv është i ndikuar nga salicylates. Ata janë
  leh, lë të bimëve dhe pemëve (ullinj, kafe, etj), në sasi të vogla
  - Në frutave (portokall, luleshtrydhe, mollë, kumbulla, qershi, raspberries,
  rrush).

  Kafe, çaj të zi, dhe, për fëmijët më të vegjël në përgjithësi duhet
  përjashtuara. Unë fshihet një kohë të gjatë. Është e njohur se këto pije me shije
  përmban substanca të fuqishëm - kafeinë, i cili stimulon
  Qendrat nervozizëm vasomotor të trurit. Përveç kësaj,
  ajo është e rrezikshme për zemrën, si ajo rrit fuqinë dhe shpeshtësinë e kontraktimet
  muskujve të zemrës (bën zemër mundi të shpejtë, too lodhje

  ajo), përmirëson presionin e gjakut. Kafeina gjetur
  në kafe dhe çaj të zi, shkatërron vitamina, ul
  hekur, kaliumit, kalciumit dhe zinkut, që është, ato elemente pa cila
  fëmijë me sindromin e hyperactivity thjesht nuk mund të ekzistojë.
  Në kafe përmban edhe resins dhe acidet që janë të dëmshme për të ndihmon tretjen e ushqimit
  trakt.

  Tani sheqer dhe karbohidratet. Kjo thjesht përshkuar fëmijët tanë sot.
  Dhe industria është vazhdimisht duke punuar për ta bërë atë më shumë
  dhe më shumë se të gjithë u shijshme dhe tërheqëse. I fuqishëm i ri
  dhe vajzat sofistikuar në televizion çdo reklamë ftoj "snikersnut" ose të zhytet në një "lumturi qiellore me

  bujari "fëmijët topolak insistojnë mëngjes të dobishme dhe i shkathët
  nënë - në spageti shijshme. E gjithë kjo - karamele, akullore,
  pije e butë, biskota, drithëra mëngjes, pizza, makarona,
  patate të skuqura - ushqim që shpejt mbush glukozë njerëzore.

  Një prej persekutimit të tmerrshëm të mjekëve të cilët janë duke luftuar me sindromi i hyperactivity,
  subjekt i sheqerit të rafinuar. Por tani treguar se sheqerit kanaçe
  të jetë edhe i rrezikshëm dhe plotësisht i pafajshëm. Për shembull, për të përdorur
  Proteina e saj, ka shkelje ndjekur, por nëse niseshte
  (Si në produktet ëmbëltore), ajo mund të shkaktojë probleme të sjelljes

  edhe në fëmijë të qetë.

  Si funksionon kjo gjë? Sheqeri dhe karbohidratet në tepërt glukozës në gjak mbushur,
  si pasojë trupi është i detyruar të prodhojë më shumë insulinë,
  të riciklojnë atë. Ka një rënie të mprehtë në sheqerit në gjak,
  nganjëherë shumë - një kusht i quajtur hypoglycemia.
  Ka një dobësi apo lodhje. Për të luftuar këtë situatë,
  trupi prodhon një fuqishme hormonet lirimin e energjisë (të tilla si adrenalina)
  Anijet janë të ngjeshur duke ndryshuar normën e zemrës, ju mund të jenë të dridhura të gjymtyrëve.
  Sistem autonom nervor është përgjegjës për fizike pavullnetshëm
  proceset, duke rezultuar në të shtypur, duke rezultuar në nervozizëm,

  frikësohet gulçim. Muskujt e tensionuara dhe të gatshëm për veprim. Dhe ata fillojnë të
  akt.

  Duhet të trajtohen me kujdes dhe produkte që mund të shkaktojnë alergji.
  Kjo zakonisht vezë, lopës qumësht, domate, agrume, ekzotike
  për llojin tonë kivi fëmija fruta, mango, pineapple, etj d. Dhe
  një pikë e rëndësishme. Rritjet e hiperaktivitetit (ky nuk është shkaku i
  sëmundje, por faktorë që ndikojnë kursin e saj), nëse formimi i tepruar i fëmijës
  kripëra. Kryesisht oxalate dhe urate. Ata në mënyrë dramatike rritur
  Personi excitability. Për të sqaruar situatën, është e nevojshme për të bërë
  urinalysis. Nëse këto kripëra janë gjetur në bollëk, ne duhet të marrë urgjente

  masat. Së pari, të japë shumë fëmijë e lëngjeve, dhe së dyti, për të kufizuar
  produktet që janë në procesin e shkëmbimit të edukuar këto kripëra.

  Formimi i urate promovuar mish, sallam, qentë e nxehtë; oxalate
  - Tymosur harengë, çokollatë, kalë dori, spinaq; e të dy - nëse
  Fabrika e ushqimit të konservuar.

  Prindërit të cilët kanë një fëmijë me probleme të ngjashme, do të ishte mirë që të ketë
  ditar në të cilën për të regjistruar marrëdhëniet në mes të ushqimit
  dhe sjellja e një djalin apo vajzën, dhe me kujdes të analizuar sa duhet
  A ka fëmija hyn në trupin e ushqyesve, vitamina dhe minerale.

  Mjekimi me dietë racionale e duhur gjatë, i mundimshëm,

  i vështirë, por kjo duhet të jetë një domosdoshmëri! Natyrisht, të lidhur (për
  Rekomandimi i mjekut) dhe objektet e tjera të nevojshme.


  Mjedis

  Uhudshayuschayasya çdo vit kushtet e mjedisit të çojë në të ndryshme
  çrregullime të shëndetit, duke përfshirë mendor. Dhe, për fat të keq, nuk ka asnjë
  në Tokë është vendi ku mjedisi do të mund të quhet i përkryer,
  e cila do të pastër dhe ajër të padëmshme, ujit, tokës dhe, për këtë arsye,
  ushqim. Ka ndoshta disa ishuj të largët
  por ne po flasim për vendet e ashtuquajtura të qytetëruar
  njeri. Ajo qytetërim dhe vënë këtë kurth. Edhe në vendet e
  me industri të pazhvilluar në pyjet dhe malet e personit nuk është i siguruar

  nga shiu acid, nga lëvizja e ujërave nëntokësore, me të cilin
  kimikateve në tokë, nga erërat që bartin ajrin që përmban
  substancat toksike e diellit të lartë radioaktiviteti dhe shumë më
  tjetër.

  Sidomos i fëmijëve të varfër vuajnë ekologjinë. Shëndeti i tyre është shkatërruar
  në një fazë shumë të hershme të formimit. Industri moderne
  fjalë për fjalë saturates kripëra metalike të rënda mjedisore të tilla
  si kadmium, molibden, krom, plumb, alumini. Secili prej tyre fatale
  ndryshe. Kadmium dhe molibden kripëra janë, për shembull, çrregullime të rënda
  sistemit qendror nervor. Por kadmium është gjithmonë aty pranë.


  Ajo është përdorur gjerësisht në pajisje të ndryshme elektrike dhe mekanizmave në
  bateri, gome, plastike, në fotot dezinsektitsidah.


  Zink vetë dobishme dhe e nevojshme (duke përfshirë imun
  sistem), por në bashkëpunim me krom bëhet kancerogjen i rrezikshëm,
  helmojnë tërë trupin. Ajo rezulton se, në një të
  dore, zink është jashtëzakonisht i rëndësishëm në vetvete dhe pa atë zhytur
  elementët e mëposhtëm si magnez dhe kalcium, mbi tjetrën, nuk mund të jetë
  parandaluar kombinim saj me krom.

  Mangësi magnez shkakton që plumbi akumulon në trup
  (Magnez printime të tij), dhe të çojë në këtë rast - një nga më të dëmshme

  metale. Mjekët e quajnë atë neurotoxin më i fuqishëm. Helmimi me plumb
  çon në anomalitë të rënda në sistemin nervor të fëmijës dhe është
  shkaku i shumë problemeve të sjelljes. Në veçanti, plumb shkatërron kujtesën,
  pengon procesin e të mësuarit, ndikon në përshtatshmërinë e sjelljes dhe perceptimit
  bota. Edhe një sasi shumë e vogël e plumbit në gjak është në gjendje të
  shkaktojnë ndryshime negative.

  Studimet kanë treguar ekspertë nga vende të ndryshme, trupi hyperactive
  Fëmijët gjetur një numër mjaft i plumbit dhe shpesh
  - Alumini.

  Lead është e rrezikshme dhe fakti që për një kohë të gjatë "nuk dëshiron të na lënë."
  Kështu, mjekët izraelite në fillim të viteve 1990 e kanë krahasuar të

  Përmbajtja e gjurmë metaleve të rënda në flokët e nxënësve. Doli
  se ata që kanë vështirësi në shkollë, lënda shumë çojë
  më shumë. Kjo nuk është një lajm i shkencëtarëve, por fëmijët e të cilëve "të çojë
  Performanca "tejkaluar normën, jetonte pranë uzinës kimike,
  i cili për shumë vite ka punuar. Lead nuk është zhdukur nga mjedisi,
  ajo zhytem në tokë, ku fëmijët luajtur.

  Sipas statistikave, përmbajtja e plumbit në atmosferë është në rritje. Tani
  ajo është disa mijë herë më i madh se në fillim të shekullit XX. Dhe ndoshta
  Kjo nuk është kufiri. Siç e dini, përveç bimëve, burimin e plumbit në atmosferë
  mund të shter të automjeteve (me disa

  markave të benzinës).


  Paraqesin kërcënim serioz dhe dyoksinë - shumë substanca toksike,
  që lëshojnë disa kompani të angazhuar në prodhimin
  përpunimit dhe karbohidratet klor. Dioksinat janë kancerogjene,
  se kanceret shkaktojnë dhe pronat psikotrope
  - Të ketë një efekt negativ në funksionin mendor dhe emocional
  shtet. Dhe në qoftë se nëna para lindjes disa vjet
  ka punuar në një kompani?

  Deri kohët e fundit, të gjithë i preferuar madje i zakonshëm dhe, në përgjithësi, pajisje hidraulike
  uji ishte tani edhe shkaku i sëmundjeve të ndryshme, jo vetëm gastrointestinal
  trakt. Ujë trajtohen keq sjell në shtëpi të gjitha ndyrësitë e tokës dhe kripë

  metalet e rënda dhe dioksinat, dhe sëmundje infektive.

  Nëse e sindromi abuzimi i fëmijëve, çrregullim vëmendje hyperactivity
  duhet të mendojnë për mjedisin e tyre në shtëpi. Hidhe larg qilima të vjetër
  më mirë të presë me blerjen e re, të pastër gënjyer hapur libër
  (Të paktën nga gjumi), eliminimin e gjithë pluhur dhe myk. Të gjithë
  ajo mund të shkaktojë alergji, dhe për këtë arsye të shkaktojë përkeqësim
  deficitit te vemendjes çrregullim hiperaktivitetit.

  Nga vetë, hyperactivity kundër këtij sfondi ka gjasa, por që
  ajo do të jetë më e vështirë për të trajtuar. Sipas disa dijetarëve, alergjik
  Reagimi dhe ADHD mund të kenë një bazë të përbashkët biologjik.

  Mos harroni
  dhe valët elektromagnetike e emetuar nga televizionet dhe kompjutera.
  Por fëmijët shpenzojnë me ta shumicën e jetës së tij. Siç e dini,
  zgjimit emocional që ndodh në kohën e kaluar në kompjuter,
  mund të shkaktojë paqartë vizion, shkaktojnë dhimbje koke, psikologjik
  probleme të tilla si depresioni, paaftësia për t'u përqëndruar,
  pagjumësi. Për më tepër, lojërat kompjuterike janë psikikë shumë emocionuese
  fëmijë, dhe në këtë rast ai është i kundërindikuar absolutisht.

  Secila prej këtyre shkaqeve të sëmundjeve dhe bindës të konfirmuara
  shumë studime. Por për të themi me siguri atë

  janë dominant, ndoshta jo. Përkundrazi, ajo është
  një varg arsyesh, se natyra është sëmundje e kombinuara
  karakter, dhe zbulon diagnozën e pacientëve.