Feeding - ushqim i parë ngurta në dietën e një fëmije


 • Si për të treguar nëse një fëmijë është i gatshëm që të ushqimeve të ngurta?
 • Si për të ndihmuar fëmijën tuaj të mësojë për të ngrënë ushqim të fortë?
 • Ushqim i parë solid. Çfarë?
 • Hapi i ardhshëm - fruta dhe perime
 • Filloni duke pirë nga një filxhan
 • Variety. Nevojë?
 • Vakt - këtë herë butësi

 • Shumica e foshnjave të gatshëm për ushqim të ngurta deri rreth gjashtë muaj, por në përgjithësi, kjo nuk varet nga mosha, por varet nga zhvillimi i fëmijës tuaj. Fëmijë duhet të jetë në gjendje për të përtypë ushqim solid. Kjo do të thotë se ai duhet të mësojnë për të vepruar siç duhet gjuhën e shtyrë atë në qiell.

  Miqtë apo të afërmit tuaj mund të bëjnë presion mbi ju, duke bërë thirrje për të futur ushqime të ngurta sa më shpejt të jetë e mundur.

  Shumë besojnë se fëmija ushqim solid të vërtetë do të ngarkesës deri dhe fle mirë. Por nuk ka dëshmi se kjo deklaratë është e vërtetë. Mënyra më e mirë për të kuptoj se nëse fëmija juaj është gati të pranojë ushqim të fortë - është që të konsultoheni me mjekun.


  Si për të treguar nëse një fëmijë është i gatshëm që të ushqimeve të ngurta?

  Duke iu përgjigjur këtyre pyetjeve, ju do të kuptoni gatishmërinë e fëmijës tuaj:

 • Fëmija juaj mund të ulen me mbështetje?
 • Sure, duke mbajtur kokën e tij, gjarpërues atë në drejtime të ndryshme, përsëri me tingullin larg nga nipples kur ajo nuk ka nevojë për një të tillë?
 • A është ai në gjendje për të lëvizur gjuhën e ushqimit të dhëmbëve në qiell?

 • Si për të ndihmuar fëmijën tuaj të mësojë për të ngrënë ushqim të fortë?


  Para së gjithash, jo në një nxitim. Organizoni për fëmijën përshtatshëm. Kjo mund të jetë ushqyerit karrige apo fëmijën vend. Nëse ju doni të - ju mund të mbani atë në xhiron tuaj. Përdorni një lugë plastike me një dorezë të gjatë. Filloni të ushqyerit me pjesë shumë të vogla. Nëse fëmija refuzon - nuk insistojnë. Për një javë sasia e ushqimit ju mund të sjellë deri në dy lugë.


  Ushqim i parë solid. Çfarë?

  Më shumë gjasa, mjeku do të rekomandojë ushqime të fillojë me drithëra oriz. Rajs - fëmija më i vogël në alergjen. Gradualisht, ju mund të hyjë tërshërë dhe qull elb. Por mos harroni - më shumë fëmijë do të hanë qull, qumështi i gjirit më pak pije atë.

  Detyra juaj - për të lënë komponentin kryesor të ushqimit të qumështit të paktën një vit.


  Hapi i ardhshëm - fruta dhe perime

  Sapo fëmija juaj merr përdorur për bar, ju mund të filloni duke shtuar produkte të tjera. Për të filluar, provoni fruta dhe perime të ziera. Për të filluar, zgjidhni vetëm një fruta (të tilla si mollë) dhe një perime (p.sh., kungull) me perime të ziera ose perime pure e - ajo duhet të jetë absolutisht uniform, nuk ka gunga, fëmija ishte e lehtë për të përtyp dhe gëlltitje. Me kalimin e kohës, perimet mund të shtoni gjeldeti i grirë ose viçi.

  Futja ushqime të ngurta në çdo komponent të ushqimit, prisni të paktën një javë para se të hyjnë në një tjetër.

  Kështu që ju të ndjekur në mënyrë të qartë i jep një produkt apo alergji, se si fëmija reagon në një ushqim të veçantë.


  Filloni duke pirë nga një filxhan

  Kur fëmija është rreth 6 muaj - të fillojë duke i dhënë të pijë nga një filxhan. Së pari - me poyilnyka me një qafë të ngushtë. Jepni kohë fëmijës tuaj për të osvoyitsya këtë aftësi të re. Pastaj, t'i japë atij një filxhan kurs të rregullt të tillë që nuk mund të thyer. Jenë të përgatitur për faktin se fëmija do të hedhë shumë më gjatë. Në asnjë rast nuk e shaj atë për të.


  Variety. Nevojë?

  Ju ndoshta nuk më pëlqen për të ngrënë të njëjtën ushqim çdo ditë. Por e njëjta mund të thuhet për fëmijën.

  Fëmijët kujdesshëm e shije të reja, për më tepër, trupi i njeriut të vogël nuk është përshtatur për një varietet të gjerë.
  Ju duhet të prezantoj ushqime të reja gradualisht, të shikojnë reagimin e fëmijës - atë që ai e pëlqen dhe çfarë jo. Përveç kësaj, ju mund të ndryshojnë shërbyer menu - për shembull, të prerë figura qesharake nga karrota ose mollë. Tiny është shumë e këndshme.


  Vakt - këtë herë butësi

  Kur ju ushqyer fëmijën tuaj - kjo ishte jo vetëm procesi i të ngrënit, por edhe një butësi dhe afërsinë ndaj nënës dhe fëmijës. Mos e braktis këtë tani, kur ju shkruani ushqime të ngurta.

  Të bëjë çdo drekë apo darkë një aventurë pak. Le tryezë pochastishe gjithë familja do të le fëmijën të ndjehen se ai - një anëtare e plotë e miqësore, familjen gëzuar.