Zbutja pugnacious


 • Faktorët provokatorë
 • Shuajnë zjarrin
 • Strategjia për vite
 • Fëmijët fillojnë të tregojnë agresion rreth moshës dy vjet, dhe
  Boys - 3-4 herë më shumë vajza. Si ata më të vjetër dhe Zhvillim
  agresiviteti inteligjencës në shumicën e djemve të dobëson. Nga shkolla
  ata mund të sillen është mjaft i qytetëruar. Por një pjesë e vogël
  shumica e fëmijëve agresive dhe kjo mbetet në gri flokët, dhe
  adoleshencës, dhe moshën e rritur po aq të - vetëm se, duke mposhtur dhe
  skandal.


  Faktorët provokatorë

  Fëmija Rage sjell shumë probleme. Ndërsa ai
  i vogël, me të nuk duan të komunikojnë fëmijët e tjerë - ai nuk mund

  në përputhje me rregullat e lojës, shokët abuzive. Në shkollë, agresive
  Fëmija nxënës zakonisht i keq, shokët e klasës e urrejnë atë, sepse
  ajo nuk mund të jenë miq, të gjithë tenton të urdhëroj.

  Agresorët e vogla nuk e kuptojnë se sa keq ata përreth tyre
  presion pugnacious, por duket qëndrim armiqësor kudo. Çfarë
  gjithashtu shkakton kalit dhe mosgatishmëria e tyre në përputhje me rregullat?

 • Pak të zhvilluara gjuhë. Psikologët kanë zbuluar se fëmijët nga familjet me fjalimin e kulturës ulët 4
  herë më shumë gjasa për të treguar agresionin sesa fëmijët e prindërve të pafavorizuara
  por në gjendje të bisedoni mirë.
 • Mungesa e vëmendjes nga prindërit.


  Kjo është shumë e dukshme në ato familje ku prindërit nuk tregojnë interes për të nevojave të fëmijës, kurrizi i tyre duke thënë se e kërkesave të tij.
 • Ashpërsi të tepruar në arsim. Nëse prindërit nuk e marrin në konsideratë mendimet e fëmijës dhe rigidly vendosë gjithçka për të
  ("A do të shkosh në shkollë të muzikës, dhe nuk ka folur", "Ju keni marrë për të
  lexoni çdo ditë për 30 minuta "), fëmija fillon të rebelohen. Ai gjithashtu
  njerëzit me shijet dhe dëshirat e tyre, dhe ai nuk e bën gjithmonë i gatshëm
  ndiqni në rregullimet e bëra nga prindërit, edhe pse, sepse kjo
  këtë herë ai është i lodhur ose në një humor të keq atë.
 • Agresioni nga të rriturit. Shpesh ne e ofendoj fëmijë dhe kjo i bën ata agresionin e duhur.


  Dhe disi besoj se ata kanë të drejtë të qaj, ata mund mu,
  fyer dinjitetin e tyre, dhe ata janë të detyruar të përgjigjen gjithmonë na trajtojnë
  besnik, na fal tallje, komentet e ashpra pantofla.

 • Shuajnë zjarrin

  Si të merren me një fëmijë në kohën e shpërthimit të agresionit?

 • Para së gjithash, agresion i drejtpërdrejtë në një drejtim të pranueshëm. Fëmija është i zemëruar, hedh të gjitha duart e tij? Le të britmat më të mirë
  rreh se, thonë psikologët. Më mirë akoma, të mësuar atij një moment të zemërimit
  stomp tuaj këmbët, të drejtuar, lot jastëk mutuzyt letër, por nuk ka një të tillë
  fyerje apo fjalë pasjellshëm apo rrahja.
 • Rri në dhomë qese punching tij, le të jepte batters kur i zemëruar.

 • Pas shkarkimit të organizoni relaksim. Merrni diçka të qetë, qetësues, për shembull, të bëjë veten të përshtatshëm me një përqafim në shtrat dhe të lexoni një libër interesant.
 • Asnjëherë mos përdorni ndëshkimin fizik. Psikologët besojnë se clip Spanking dhe për të rritur nivelin e përgjithshëm të
  agresioni, në vend se të ulur atë. Por që zvogëlon pasionet, kështu
  Kjo është një i qetë, apel të ngrohtë. Fëmijët agresive veçanërisht nevojë
  siguri të vazhdueshme që ata janë të dashur, vlerësuar, isha i vogël e tyre.
 • Fëmijët e vegjël në çdo "e pamundur" duhet menjëherë të ofrojnë shumë më pak të jetë e mundur. Kjo kaloni do të parandaluar shpërthimin e bujë e shkaktuar nga ndalimi.


  Për shembull, të xhiruar në tavan me armë të ujit nuk mund, por ju mund të
  do ta spërkatë me mur tiled në banjo. Fëmijët duhet të vjetër
  me qetësi dhe respekt të shpjegojë pse ju nuk e le ta bëjmë atë.

 • Strategjia për vite

  Kur zjarri shuhet, mendoni se si ju mund të ndihmojë në ndryshimin e fëmijës tuaj.

 • Krijon një imazh pozitiv. Vazhdimi agresive bindur djalin që ai duhet të sillen
  si një njeri i vërtetë, të jetë i kujdesshëm, të jetë në gjendje të kontrollojë veten. Nëse ai
  nuk i pëlqen diçka, ju duhet për të shprehur në mënyrë të sigurtë imazhin e tyre.
 • Studentët mund të jepet në një pjesë të artit luftarak. Ka përveç shkarkimit të drejtpërdrejtë - transformuar motor agresioni

  energji - fëmija do të ketë aftësitë e vetë-kontrollit, vetë-kontrollit,
  fitojnë vetëbesim.
 • Të jetë i sigurt që fëmija juaj të zhvilluar gjuhën, të mësojnë atë për të komunikuar. Kolegët janë të gatshëm për t'u marrë me të, në qoftë se ai e di dhe ndjek
  Rregullat për lojra të ndryshme mund të dalë me një komplot të ri të lojës, interesante
  thotë dhe e di se si për të mbajtur bisedën.
 • Durimi ju! Pesha është e drejtë - të frenuar fëmijë pugnacious, por për fat të mirë, ajo është që mund të bëhet.