Ushqimi i duhur grua shtatzënë


 • Hulumtim
 • Disa këshilla të ushqyerit

 • Hulumtim

  Specializohet në të ushqyerit, fiziologji Nina Jansson, gjatë tezën e vërejtur 49 gratë shtatzëna. Si rezultat, ajo është gjetur se bërthamat e meshkuj dhe femra reagojnë ndryshe ndaj anomalive të caktuara në dietën e nënës. Për shembull, canola dhe ullirit vajra në arra dhe avocados përmbajnë sasi të lartë të yndyrës. Duke përdorur këto produkte, rritjet shtatzëna shanset e bijave të tyre të palindur kanë mbipeshë. Në rastin kur ai ka për të qenë një djalë, fëmijë mbi peshë do të marrë në qoftë se nëna rritet futje karbohidrate.

  Studimi gjithashtu konfirmoi Jansson ende e njohur faktin se gratë janë mbipeshë në shtatzëninë e hershme apo të konsumojnë një shumë të kalorive gjatë rrezikut të saj në rritje të paturit e një fëmijë me më shumë peshë. Me kalimin e kohës, kjo mund të çojë në diabet tip II, plotësinë dhe hipertensionit tek femijet. Gjithashtu, puna e saj e ka lejuar atë të supozojmë se në qoftë se nëna ha shumë ose nëse ka peshë shumë, gjëndër tiroide nuk është i zhvilluar mirë fëmijën.

  Rekomandimet për gratë shtatzëna, thotë Jansson, duhet të rregullohen veçmas për gratë me peshë normale dhe gratë trashë.


  Pas të gjitha nënat e ardhshme janë të këshilluar për të rritur dietë gjatë shtatzënisë për të 500 kalorive, dhe një numër i rezultateve tregon se gratë mbipeshë nuk e bëjmë.


  Disa këshilla të ushqyerit

  1. Produktet e qumështit. Ato përmbajnë proteina të nevojshme për rritjen e fëmijës dhe të plotësuar nevojat e trupit të nënës, dhe minerale (kalcium) të nevojshme për eshtra të fortë dhe dhëmbë.

  Recommended: 0,5 litra qumësht në ditë në një mënyrë holistike dhe në formën e produkteve të qumështit: kos, kos, desserts të qumështit, kos) dhe djathë. Në dietë është e dobishme për të përfshirë djathë të vështirë, të tilla si: djathë çedër, djathë të përpunuara, djathë pasteurized.

  2. Produktet e mishit . Ato përmbajnë proteina, hekur dhe vitamina B, si dhe të nevojshme për të plotësuar nevojat e trupit të nënës dhe zhvillimin e fëmijës. Ky grup përfshin produkte nga viçi, mish derri, mish qengji, pulave, peshkut.

  Rekomandim: Produkte nga ky grup duhet të përdoret dy herë në ditë. Më shumë i përshtatshëm preferojnë shpendët dhe peshku. Mundohuni të hani vetëm mish ligët, duke hequr gjatë fushat që përmbajnë yndyrë gatim. Veçanërisht i rëndësishëm janë vezët që duhet të gatuaj zier dhe ngrënë përdorin vetëm proteina.

  3. prodhimet Bukë, drithëra, patate . Ai përmban karbohidratet, vitamina, minerale dhe fibra.

  Nga produktet Ky grup përfshin bukën, mundësisht me krunde gruri apo miell, enët patate, makarona, oriz, drithëra nga llojet e ndryshme të drithërave, muesli ose drithëra.

  Rekomandim: enët me produktet e këtij grupi duhet të përfshijë në dietë në çdo vakt.

  4. Frutat dhe Perimet. Ajo përmban një shumëllojshmëri të pasura me vitamina dhe minerale të nevojshme për të mbështetur funksionet e ndryshme, si dhe fibra të përmirësuar proceset e ndihmon tretjen e ushqimit.

  Rekomandim: Perimet dhe frutat duhet të përfshihen në dietë të paktën katër herë në ditë. Ku është e mundur, do të përpiqen për të ngrënë fruta dhe perime me lëkurat.

  Gjithashtu mos harroni se ushqimi gjatë ditës është e dëshirueshme për të marrë 5-7 pritjet siç duhet shpërndarjen e produkteve për çdo hap.


  Po, mish, peshk, drithëra duhet të jetë anëtar i enëve për mëngjes dhe darkë, si dhe ushqime të pasura me proteina, rritjen e metabolizmit dhe të zgjatem të gjatë në stomak. Në pasdite, pasdite vonë duhet preferuar qumështit dhe bimore ushqime. Një vakt i pasur në mbrëmje ka një ndikim negativ mbi shtatzënë nxit përçarje e pushimit dhe gjumit.

  Më i lartë