Started Ushqyerja me gji Java BotëroreMasat e nevojshme për të udhëhequr Organizatën Botërore të Shëndetësisë që nxit dhënien e gjirit në minutat e para të jetës dhe të paktën deri në moshën gjashtë muajve të vjetra.

Për fat të keq, arti i ushqyerjes me gji të qetë është e humbur në masë të madhe, kështu që shumë gra duhet të mësojnë këtë proces natyror. Organizata të ndryshme të prodhojnë libra reference dhe përgatit profesionistë të cilët mund të ndihmojnë marrëveshje me ndjeshmëri të gjirit, mungesa
Qumësht dhe problemet që lindin kur shishe fëmijë dhe biberon në vend të duke i dhënë atij gjoksin e nënës.

Mbështetja nënat gji në mbarë botën merret LaLeche League (La Leche League) - një organizatë e krijuar në 1956 në Shtetet e Bashkuara.

Pediatër gjithashtu në anën e mirëqenien e nënave dhe foshnjave, si qumështi i gjirit - i vetmi ushqim normale për fëmijët sepse ai përmban më shumë se 400 komponentë (dhe studiuar vetëm deri më sot!) Se janë përgjegjës për zhvillimin e duhur të të gjithë fëmijëve.
Gji në orën e parë pas lindjes, baby gjirit të kërkesës, nuk ka tjetër përveç subjekteve të gjirit për gjiri - çfarë çdo grua duhet të dinë se një nënë.

Disclaimer larg nga të ushqyerit të ushqyerit fëmijës shkakton më shumë se një milion vdekje të fëmijëve çdo vit. Fëmijët që nuk marrin qumështin e gjirit, të privuar nga i vetmi ushqim natyror për ta, dhe detyrën e të gjithë të cilët kujdesen për shëndetin dhe mirëqenien e njerëzimit - për të promovuar


shpërndarjes dhe mbështetje të gji grave në dëshirën e tyre për të ushqyer qumështin tuaj të gjirit foshnjës.