Këshilla për prindërit e rinj


 • Numri Tip 1
 • Numri Tip 2
 • Numri Këshillë 3
 • Numri Këshillë 4
 • Numri Këshillë 5
 • Numri Këshillë 6
 • Numri Këshillë 7
 • Këshillë numër 8
 • Numri Tip 9
 • Numri Këshillë 10

 • Numri Tip 1

  Në adoleshencë, fëmijët fillojnë
  vlerësojnë jetën e prindërve të tyre. Adoleshentët, veçanërisht vajzat, diskutoni
  sjellje, sjelljen, pamjen moms dhe baballarët, mësuesit, miqtë. Dhe
  krahasuar vazhdimisht. Në disa pika, rezultati i këtij krahasimi
  të ndikojë në marrëdhëniet tuaja me djalin apo vajzën tuaj. Kjo mund të jetë për ju
  si këndshme dhe të pakëndshme. Pra, nëse ju doni të goditur fëlliqur
  një person fillon të përgatitur për këtë vlerësim sa më shpejt të jetë e mundur.


  Numri Tip 2

  Gjëja kryesore në marrëdhëniet tuaja me fëmijën tuaj - të kuptuarit.


  për të instaluar atë, ju duhet të jetë proaktiv dhe nuk e fshehin imazhin. Mos
  se si të udhëhiqet nga dëshirat afatshkurtra të fëmijës, dhe gjithmonë
  kundërshtojnë ato. Por në qoftë se ju nuk mund ose nuk përshtaten për të kryer
  dëshirojnë një birin ose bijën, ju duhet për të shpjeguar - pse. Në përgjithësi, më shumë
  Bisedoni me fëmijët tuaj, flasin për punën e tyre,
  diskutoni me ta punët e tyre, ose lodër arsimore, di interesat e tyre dhe
  kujdesit, miqtë dhe mësuesit. Fëmijët kanë nevojë të ndjehen se ju i doni ata,
  në çdo situatë ata mund të llogarisin në këshilla tuaj dhe për të ndihmuar dhe jo
  frika e tallje apo mospërfillje.

  Mbaj


  Fëmijët besim në veten tuaj, në besimin, se edhe kur
  mangësi të caktuara (që është e të gjithë) ata kanë e tyre
  avantazhet e pamohueshme. Prindërit strategji - për të formuar një fëmijë
  pozita e besimit ", të gjitha varet nga mua në dështimin e mia shkaktojnë ose
  sukses. Unë mund të arrijë shumë dhe të ndryshojë çdo gjë duke ndryshuar veten. "


  Procesi arsimor është konfrontim i papranueshëm, luftë me mësuesin
  manar, forcat opozitare dhe pozicionet. Vetëm bashkëpunimi
  durueshëm dhe pjesëmarrja caregiver është i interesuar në fatin e përkëdhelur
  japin rezultate pozitive.


  Numri Këshillë 3

  Surprise - mend! Kushdo që e bën një përshtypje të papritur dhe të fortë

  është interesante dhe autoritative. Ajo që tërheq një fëmijë nën
  i rritur? Pushtet - por jo dhunë. Njohuri - mendoj, për shembull, mosha-e vjetër
  "Pse?" Fëmija. Dhe cili nga ju ndani
  gjendje për t'iu përgjigjur në mënyrë të qartë dhe plotësisht? Arsyeja - ajo është në adoleshencë
  është e mundur për të vlerësuar ato. Aftësia - Dad mund të hipur mbi
  ski, riparim TV, makinë ... Një nënë tërheq, përgatit
  ëmbëlsira të shijshme, tregon tregime ... Dukje - kjo është më e
  appreciated kryesisht vajzë. Etërit e jetës, zakonet e tyre, qëndrimet ofrojnë
  ndikim shumë më e madhe për një fëmijë se sa shumë bisedë udhëzuese.
  Po aq e rëndësishme për adoleshencë me dhe të ardhurat tuaja.

  Nëse ju jeni
  kjo fushë konkurrues, mendoj që më parë se ju mund të
  vënë peshore të dytë kur fëmija juaj rritur të ju vë
  për këtë problem.


  Numri Këshillë 4

  Ju dëshironi që fëmija juaj të jetë i fortë dhe të shëndetshme? Pastaj të mësojnë
  vetë dhe mësuar atij bazat e dijes për trupin tuaj, metoda
  ruajtur dhe promovuar shëndetin.
  Kjo nuk do të thotë ju duhet
  mjeshtër dhe emërimi mjek arsenal i drogave të ndryshme. Droga - një
  vetëm "ambulancë", në rastet kur trupi nuk mund të përballen vetëm.
  Më shumë Tissot tha: "Lëvizja si i tillë
  në efektin e saj mund të zëvendësojë të gjitha drogat, por trajtimi

  do të thotë se bota mund të zëvendësojë lëvizjen e veprimit. " Gjëja kryesore -
  mësojnë trupin për të përballuar me ngarkesa kryesisht fizike,
  sepse ata janë të trajnuar jo vetëm muskujt, por edhe të gjithë vital
  sistem. Kjo punë është i konsiderueshëm dhe i rregullt, por edhe për atë që është dhënë njeriut
  "Ndjenja e gëzimit muskulare", siç ai e quajti atë një sens gati njëqind vjet më parë
  mjek i madh dhe mësues PF Lesgaft. Sigurisht, ngarkesë tjetër fizik ose ndonjë duhet të përputhet me moshën e fëmijës.

  Nga rruga, stërvitje, duke përfshirë në klasë
  trajnimit fizik mund të zbutur dëmin nga orë të gjata ulur në një tavolinë.
  Pra, nuk do të jetë i shpejtë për të shkarkuar një fëmijë nga arsimi fizik.

  Kjo do të sjellë
  ai madje lehtësim i përkohshëm në një jetë të tensionuar e shkollës. Edhe sikur
  ai ka një sëmundje kronike (dhe sidomos!), ajo duhet
  Aktiviteti fizik, por në një program të veçantë.

  Dhe kjo është e domosdoshme që fëmija të kuptohet: lumturi pa shëndet nuk ndodh.


  Numri Këshillë 5

  Sa
  Koha në javë nuk keni shpenzuar me fëmijët tuaj? Sipas
  Sondazhet e opinionit, shumica e të rriturve mesatarisht kushtojnë për fëmijët
  jo më shumë se 1,5 orë në javë! Dhe këtu të mbushur zemrën të flasim për zemrën,
  udhëtime në teatër në vend, duke lexuar libra dhe bizneseve të tjera bashkëpunuese? Sigurisht,
  Ky nuk është faji dhe probleme shumica e prindërve të cilët kanë të kryer

  në punë gjithë ditën për të mbushur buxhetin e familjes. Por fëmijët nuk duhet
  të lihet për veten e tyre. E pra, në qoftë se ka gjyshërit,
  në gjendje të marrë mbi sfidat e arsimit. Dhe në qoftë se ata nuk e bëjnë?
  Të jetë i sigurt për të menduar për atë që do të angazhohen fëmijën tuaj në një orë
  trajnim falas dhe mësime përgatitjen. Klubet sportive (jo
  Mos harroni për të biseduar me trajnerit veten) nuk e vetëm të marrë kohë dhe për të ndihmuar
  përmirësimin e shëndetit dhe të zhvillojnë aftësitë motorike. Shtëpia
  kreativiteti i fëmijëve mund të jetë mësuar të qep, të ndërtuar aeroplanë, shkruani
  poezi. Le lirinë fëmijën tuaj e zgjedhjes së profesionit, por ajo duhet të
  në mënyrë të vendosur dinë: Koha për përtacisë dhe mërzisë nuk kishte.


  Numri Këshillë 6

  Kujdesuni për shëndetin tuaj dhe, të mësojnë të merren me të
  sportive, të shkojnë në pushime, shkoni kampe. Çfarë ndjen kënaqësi
  fëmijë nga suxhuk të zakonshëm, i pjekur në zjarr, nga shkërmoqet
  feta buke, e cila është gjetur në paketën pas kthimit nga
  pyjet ku ju mbledhin kërpudha së bashku. Një ditë kaloi në garazh së bashku
  me babain e tij për riparimin e makinave, pushime djalë të duket më shumë
  rëndësishme se hipur në park në "cool" tërheqje. Vetëm mos bëj
  humbasë në momentin kur fëmija është i interesuar.

  Njëlloj
  shqetësimet dhe zakonet e punët e shtëpisë. Pak njëjtë larë kurioz

  enët, lëkurë patate, piqem një tortë me nënën e saj. Kjo është gjithashtu një mundësi
  flisni, flisni, dëgjoni. Humbur këtë pikë -
  "Kursyer" fëmija për të mos prishin duart gjitha - humbi Assistant
  përgjithmonë.


  Numri Këshillë 7

  Desire
  Bisedat Adult Shmangni me fëmijë mbi disa tema mëson atyre për të
  Mendimi se këto tema janë të ndaluara. Informacioni i paqartë ose i shtrembëruar
  duke shkaktuar ankth të pajustifikuar në fëmijë. Në njëjtë
  Ora nuk është e nevojshme të japin fëmijëve informacionin që ata nuk e pyesni
  i cili ende nuk mund të përballen emocionalisht, ju nuk jeni gati
  kuptuar. Opsioni më i mirë - për të dhënë përgjigje të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë
  çështja e fëmijëve. Kështu që shumica e prindërve duhet të zhvillojnë plotësisht -

  jo vetëm në profesionin e tij, por edhe në politikë,
  art, kulturë të përgjithshme, që të jetë një shembull për fëmijët
  morali, virtytet amtare e njeriut dhe vlerat.


  Këshillë numër 8

  Jo
  pa nevojë të ekspozojë adoleshentët nga problemet familjare si psikologjik
  (Edhe në qoftë fatkeqësi që ndodhi, sëmundjen e dikujt apo largim nga jeta - është
  forcon zemrën dhe e bën atë më të ndjeshëm) dhe material (ajo mëson
  gjeni). Adoleshenti i nevojshëm pozitiv dhe negativ
  emocionet. Për zhvillimin e suksesshëm të fëmijës herë pas here i dobishëm për të mohuar atë
  diçka për të kufizuar dëshirat e tij, në këtë mënyrë
  përgatitur për të kapërcyer situata të tilla në të ardhmen.

  Kjo aftësi
  përballen me vështirësi ndihmon për të formuar një të riu
  personalitet. Roli i rritur përbëhet
  kryesisht për të ndihmuar fëmijën tuaj të bëhet një i rritur, që është,
  mësojnë atë për t'u përballur me realitetin dhe jo të drejtuar larg nga ajo.
  Fëmija Vidhorodzhuyuchy nga bota reale, madje edhe me më të mirë
  prindërit qëllimmira privojnë atë nga mundësia për të fituar përvojë,
  gjeni rrugën tuaj.

  Kurrë gënjeshtër fëmijën, edhe në qoftë se ajo
  bindjet motivuar më mirë dhe shqetësimi i tij për paqe dhe
  prosperiteti. Fëmijët që përjetojnë disa mënyra të panjohur gënjeshtrën në ndonjë
  formë. Dhe ai që mashtruar një herë apo dy herë, prisni besim nuk është e nevojshme.


  Numri Tip 9

  Nëse ju tashmë e bëni gabime në arsim, ju do të jetë më e vështirë se në fillim. Por nëse nxënësit tuaj ju do të gjeni të paktën një sasi e vogël e vullnetit të mirë dhe pastaj të mbështetet në një arsim të mirë në këtë proces, ju merrni çelësin e shpirtit të tij dhe për të arritur rezultate të mira.

  Këto
  tutorët e thjeshtë dhe i ngjeshur këshilla mund të gjenden në të vjetër
  udhëzon në rrugë të mësimdhënies. Mësuesit diturit janë vazhdimisht duke gjetur edhe
  paarsimuar personi këto cilësi pozitive, bazuar në
  e cila mund të arrijë sukses të qëndrueshëm në formimin e të gjithë të tjerët.


  Numri Këshillë 10

  Nëse
  Ju e dinte se ata e kishin gabim, hodhi poshtë idenë si djalin apo vajzën

  janë çështje të rëndësishme për ta, mos kini frikë të pranojnë këtë
  një i parë, dhe pastaj fëmija. Dhe nuk përpiqen për të përsëritur këtë
  gabime përsëri.
  Besimi është e lehtë për të humbur, dhe rivendosjen e gjatë e saj dhe
  i vështirë.

  Informacion nga neni "10 këshilla për prindërit e rinj."