Këshilla për prindërit e nxënësve të klasës së parë


 • Këshilla mom klasën e parë

 • Qershor,
  Korrik, gusht ... Muajt ​​e verës relentlessly kurdisur javë, ditë, minuta,
  gradualisht i afrohet shtator. Për shumicën e njerëzve, kjo datë shënon
  jo vetëm fundi i verës, plazh, pushime, pushime, por fillimi i një tjetër
  (Dhe për dikë - për herë të parë) vit shkollor. Viduchylysya veten të shkuar në shkollë
  fëmijët tanë dhe bijtë e miqtë, nipërit, vëllezërit e motrat më të rinj, dhe në këtë mënyrë
  të gjithë vetëm duke thënë se "vitin e ardhshëm" ne ndonjëherë do të thotë një shkollë të re
  vit duke filluar 1 shtator.

  Vjet Poprivykshie e mësimdhënies shkollë të lartë për një kohë të gjatë pa
  frikë dhe nganjëherë me një neveri të lehtë kapërcej këtë shkollë ditë

  pragu. Ndërsa klasa ende naive mesme i gatshëm për të takuar miqtë dhe madje
  mësuesit, tekstet shkollore dhe krejt të ndritshme fletore të re. Vetëm i parë-sens
  unik! A ju kujtohet hera e parë shkoi në klasën e parë? I - po! E bardhë
  harqet, platformë e bardhë (sa kohë më parë ajo ishte!), pasuri ngjyra tufë lulesh
  në qese, rast laps me stilolapsa dhe lapsa, mom shqetësuar dhe baba me kamerë
  Sigurisht, dita e parë e shkollës - një festë, por ajo është vetëm e jashtme, front
  anë, dhe se javën shkollë tjetër nuk është kthyer në miell
  prindërit duhet të arsyeshme të organizoni fëmijën para hyrjes
  në shkollë.


  Këshilla mom klasën e parë

  Çelësi i suksesit


  learning - shëndet të mirë. Rreth kësaj urtësi e vjetër është shpesh neglizhohet, ngarkim
  shestyrichok Anglisht, muzikë, ditë-dhe çdo gjë që ata duan, por ... mëngjes
  akuzuar, stërvitje në natyrë dhe ndonjë tonik dhe
  sport përballueshme (not, patinazh artistik, gjimnastikë). Prodhimi
  këmbëngulje e fëmijës, trajnon dorën lëvizshmëri - kjo është shumë e dobishme - le të sculpts fëmija juaj më shumë, ngjyra, vetë-lidhur shoelaces,
  duke ndihmuar mom për të gatuaj brumë për pies; mëson atë për t'u çlodhur dhe shëtitje
  pas shkollës.


  Në përgatitjen për
  Vetë Shkolla ka gjasa për të folur në detaje. Është e nevojshme - ajo

  sigurisht, dhe është kërkesa mjaft e ndryshme se disa vite më parë.
  Çfarë kishte mësuar në klasën e parë sot duhet të jetë i aftë edhe në shkollë - të lexojnë, shkruajnë, lexojnë, përgjigje pyetjeve të arsyeshme. Përgatitor
  Kurse pesha - ajo është këtu për prindërit.

  Por psikologjik
  Gatishmëria e rëndësishme - edhe me shëndet të shkëlqyer dhe vetë
  lexuar "Carlson" me një shpejtësi prej njëqind fjalë në minutë, fëmija juaj nuk mund të "
  zë vend "në ekip. Vëmendje e veçantë - "fëmijë nesadovskim"! Seksion
  kriklla, guys në oborr mund pjesërisht të kompensuar mungesën e komunikimit
  me kolegët, disiplinën, mësojnë binden rregullat e përgjithshme.


  Gjendja e nevojshme dhe e duhur - fëmija duhet të bindë paraprakisht se
  Shkolla nuk është vetëm një kalim kohe, por punë e madhe, punë,
  është e njëjtë si në të rriturit. Trajnimi i fëmijëve për të qenë i pavarur, nuk vendos
  për të gjithë mbrojtësit e këtyre problemeve ndonjëherë (të paktën në mënyrë që ata të
  ndjehen "të vjetër").

  Train Gjuha
  Child - Bëni pyetje, të mësojnë për të dëgjuar për veten e saj; Diskutoni së bashku lexuar,
  trillime vazhdim të pabesueshme, duke i kërkuar njëri-tjetrin për të transferuar
  përmbajtjes, ëndrrat, përvojat ndajnë.

  Zgjedhja e shkollës -
  pikë e rëndësishme, e cila për vite përcakton fatin e fëmijës,
  Të kthehen në të në mënyrë të përgjegjshme!

  Bisedoni me prindërit,
  fëmijët e të cilëve janë regjistruar, poradsya me mësuesit nëse studenti i ardhshëm
  identifikon problemet - redukton atë në një psikolog. Lidhur me zgjedhjen e parë
  mësues, unë do të doja të jap moms një këshillë të mirë - vetëm të presim
  në korridor dhe postezh si duke folur me fëmijët dhe në klasë të cilit ju do të jeni
  identifikojnë fëmijën e tyre si mësim është se si të përgjigjen fëmijët. Pesë minuta
  do të jetë e mjaftueshme për të parë nëse ju mund të besimit fëmijën tuaj për këtë mësues.

  Para së shtator - një ditë e veçantë. Përgatitja gjithçka që më parë, do të përpiqen për të përfunduar një natë më parë
  Djali ose vajza e para, u ul pranë, tregojnë një histori qesharake.

  Nëse
  Fëmija shqetësuar rëndë - të shkojnë përpara për të ecur më mirë në shkollë
  oborr, sesa të nxitojnë në një nxitim. Nëse kjo shkollë janë miqtë e tij - le të
  ata rrinë përreth. Staraysya veten për të qëndruar të qetë - fëmijët gjithmonë
  Prindërit ndjehen humor. Dhe pas ditës së parë të shkollës
  Pushime Struktura shtëpi - një parti çaj fun me dhurata të vogla.

  Së fundi -
  është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje të fëmijës në muajin e parë të trajnimit. Përpiqem
  të marrë një pushim në shtator të gjithë kohës të jetë atje dhe të ndihmojë të përshtatur.
  Mësimet jo për atë për të kryer këshilloj atë, edhe pse kjo është shpesh një tundim,
  dhe "qëndrim mbi shpirtin" nuk është e nevojshme, por në qoftë se për ndonjë arsye nevojë për ndihmën tuaj,

  ju gjithmonë mund të japin atë. Gjëja kryesore - durim. Le të procesit të përfshira
  jo vetëm nënë por edhe baba.

  Informacion nga artikullin "Para maratonë shkollor ...".