Lindjet në ujë


 • Lindjet në ujë
 • Kush tjetër
  nuk kundërindikuar lindjes në ujë?

 • Lindjet në ujë

  Kuptimi i lindjes së ujit është kthyer porsalindur
  në kushte të afërta me intrauterine (të qëndrojnë në amniotik
  të lëngshme) dhe në këtë mënyrë të zbutur tranzicionin në kushtet e reja të ekzistencës.
  Përveç kësaj, besohet se dhimbje ujë të lehtë lindjes gjatë punës.

  Kryesor
  Lindjes Pros ujë është konsideruar për të zbutur apo edhe heqja e fisnore
  stresi në të porsalindurit për shkak të tranzicionit të butë në një të ngrohtë dhe të njohur
  mjedis ujor. Përkrahësit e kësaj metode besoj se një fëmijë nën
  lindjes tradicional ndjen Goditja gravitacionale vuajnë nga zhurmshme

  tingujt, të lehta dhe të çuditshme erë të ndritshme mund të djegur në mushkëri
  oksigjen.

  Megjithatë, këto argumente nuk e ndjeni ndonjë
  Kritika. Studime të shumta E treguar se zhurma e sfondit
  mitra është 80 110 dB (kjo është e krahasueshme për të qëndruar në dyqan,
  duke punësuar 10 jackhammers). Prandaj lindjet
  bie jo i vrullshëm në botë dhe bota e heshtjes shurdhuese.

  Pas
  Ditëlindja fëmija merr në aspektin e aromave të reja. Edhe pse ndjenja e erë
  porsalindur disa herë më akute sesa në të rritur,
  dhe diferenca do të përbëhet vetëm nga odors risi, jo në fuqi,
  stimulon zhvillimin e trurit të fëmijës.

  Sa për


  e gravitetit, atëherë afër fundit të shtatzënisë, fëmijë
  fillon të ndjejë presionin e mitrës. Gjatë punës për Dalë
  Situata fëmijë është edhe më e komplikuar: në përleshjet fisnore
  dhe duke kaluar nëpër kanalin e lindjes, kur fëmija ndihet i madh
  presion që shkakton kockat e kafkës së tij nxorrën mbi mbi njëri-tjetrin.
  Pra, pas lindjes, ai ndjen një ndjenjë e ndihmave
  pa marrë parasysh nëse ajo është e lindur në ajër ose në mjedisin ujor.

  Atje
  Argumentet më serioze kundër lindjes në ujë. Dritë intrauterine
  plotësoni lëngun amniotik e fetusit, të cilat në proces të kalimit
  nëpër kanalin e lindjes vetëm vychavlyuyutsya.

  Pas lindjes së dritës
  porsalindur fillon të persekutojnë ato dhe të zhytur ujë që
  është kurrë steril në pishinë ose vaskë. Si rezultat, të lehta
  Foshnja e populluar patogjene (të keqen) florën, dhe rezultati është
  pneumoni të rënda.

  Ka kundërshtime të tjera:

 • Ruajtja shpërndarjen e ujit për mamitë (mjeku) është nganjëherë më e komplikuar se sa i thjeshtë.
 • Lindje fëmije
  forcuar, veçanërisht në qoftë se ju filloni për të përdorur pishinë shumë herët,
  hapja e qafës së mitrës për 6-8 cm.
  Kontraktimet janë më pak të zakonshme dhe, edhe pse të gjithë
  Procesi është më pak e dhimbshme dhe më mirë grua të lodhur.
 • Ujë fitilin shpejt, dhe ujë të ngrohtë në 3-4 orë fillon të riprodhohet Escherichia coli.

 • Lindje fëmije
  ujit nuk mund të kombinohet me përdorimin e barnave rodostymulyatsyy,
  kështu që nëse ekziston rreziku që fëmija do të mbyten në ujë.
 • Në punë të komplikuar në shtëpi thjesht nuk mund të sigurojë kujdesin e duhur mjekësor.
 • I zgjatur
  qënit në ujë me temperaturë prej 37 C mund të çojë në rritje
  Temperatura e fetusit trupi, i cili është një kërcënim serioz për të e saj
  jeta.
 • Rreziku i infektimit të nënës dhe fëmijës në lindje në ujë është shumë më e lartë sesa shpërndarjen normale.
 • Atje
  Rreziku i një të rralla, komplikime vdekjeprurëse - ujë
  emboli (duke marrë ujë nga pishinë në gjakun e nënave).


 • Kush tjetër
  nuk kundërindikuar lindjes në ujë?

  Para së gjithash, femrat me special
  Përbërja e individit në shëndet të shkëlqyer, rrjedha normale
  shtatzënia, në një situatë standarde obstetrik plotësisht
  spital të pajisur me personel të trajnuar mirë i gatshëm
  sigurojë të gjithë medikamentet e nevojshme dhe kujdesin kirurgjik në rast
  i komplikime.

  Lindjes absolutisht kundërindikuar në ujë
  gratë me ijet të ngushta që vuajnë nga sëmundjet kronike
  (Diabeti, sëmundje të zemrës dhe enëve të gjakut), placenta PREVIA,
  Varësisë. Ofrimit jashtë ujit të përfundojë në patologji të qafës së mitrës
  hipoksi i mitrës fetusit, fruta të mëdha, i pabalancuar në femra.


  disa qytete ishin të pajisur lindjes në përputhje me rrethanat
  prandaj duke ofruar për të marrë lindjen në ujë. Megjithatë
  në institucionet që mbështesin këtë metodë më pak
  30% e grave lindin direkt në ujë.

  A ka më shumë
  i grave është në dush ose basenit vetëm në fillim të periudhës
  mërgim. Ata deklaruan avantazhet e lindjes në ujë drejtimin jashtë
  Efektet analgjezik dhe qetësues të banjave të ngrohtë (zakonisht
  përveç analgesia farmakologjike), ndikimit pozitiv
  rehatshme, mjedis të orientuar individualisht. Por dhe këtu
  lindja në ujë?

  Interesante sipas një obstetër kryesor rus

  Profesor EK Ailamazyan: Lindja e fëmijës në ujë - një lloj i kujdesit obstetrik,
  në të cilat rreziku i rezultatit negativ mund të tejkalojnë rrezikun e komplikimeve për nënën dhe fetusin gjatë ofrimit normale ngarje.