Periudha Lindja e fëmijës i fuqishëm


5B

 • Çfarë është pushtet?
 • Çfarë duhet të presin nga fuqitë?
 • A ka diçka nga nënat?
 • Për të udhëhequr përpjekjen?
 • A është e nevojshme përpjekje të vazhdueshme?
 • Gëzuar dhënë fund

 • Çfarë është pushtet?

  Në fazën e parë të kontraktimet e punës çoi në zbulimin e qafës së mitrës, kështu që ato ishte vështirë se demaskuese.
  Tani, kur "rrugë e hapur" detyrat përleshjet - për të ndihmuar frytin off
  mitra komod në të cilën ai jetoi 9 muaj. Fillon
  Faza e dytë e punës, e cila është quajtur periudha e mërgimit dhe përleshjeve në këtë periudhë - hedh.
  Një vrazhdë pak, sepse ne me të vërtetë nuk e përzënë jashtë fëmijën me vete
  strehim dhe ndihmë për të lindur shumë i dashur në thelb

  dritë, por bien dakord se fraza "gjatë lindjes së
  krijesa të dashur në botë "është shumë e gjatë për disa zyrtar
  dokumentet. Zgjat 1-2 orë në primiparous, dhe në deutipara - në
  Në varësi të numrit të lindjeve dhe karakteristikat individuale - 5-10 min
  1 orë (rreth 30 minuta). Gjatë kësaj periudhe, kontraktimet janë
  të fortë, duke rritur gjatësinë e tyre, dhe intervalet mes tyre
  reduktuar. Së shpejti për t'u bashkuar përleshjeve pushtetin.

  Përpjekjet - një tkurrje të muskujve të barkut dhe diafragmë (muskujve
  mur ndarës që e ndan gjoks dhe dëmtimit të dhëmbëve të barkut). Mesatar
  Fuqia duration - 10-15 sekonda. Për shkak të rritjes së përpjekjeve të kota


  presion intra-abdominale, e shoqëruar me një rritje të intrauterine
  presion (për shkak të përplasjeve), i lejon fëmijës për të lëvizur në
  kanalin e lindjes. Përpjekjet ndodhë reflexively si fryt i lindur
  pjesa e tyre duke paraqitur (kokë apo fund legenit - në varësi
  lloji i prezantimit) mbaresa nervore përkatëse irrituese në
  qafën e mitrës, vaginë dhe muskujt e legenit kat. Përpjekjet atje
  spontanisht, por, ndryshe nga puna, gratë mund të menaxhuar.


  Çfarë duhet të presin nga fuqitë?

  Shumica përpjekje janë ndjerë si jashtëzakonisht të fortë, i pathyeshëm
  dëshirë për të zbrazët zorrë, shprehu presion të pakëndshme në të drejtpërdrejtë
  zorrës së trashë dhe tkurrje e pavullnetshme e muskujve të barkut.

  Megjithatë, në qoftë se ju
  nuk ndjehen këto ndjenja, nuk mendoj se me ju diçka
  po. Ky funksion organizëm individual. Në këtë rast, që
  është koha për të nxitur, ju i tregoni mjekut. Përleshjet në këtë periudhë më të fortë
  dhe e gjatë, por shumica e grave thonë se pas
  bashkua me fuqinë, dhimbje zvogëlohet. Aktualisht, të energjisë
  znebolyuyut jo sepse çdo anestezi, reduktimin e vulnerabilitetit,
  zvogëlon efektivitetin e përpjekjeve. Tani është në zhvillim drogë
  që, duke hequr dhimbjen, nuk "u kthye" në pushtet. Shumica (edhe pse jo
  gjithmonë) pasi fuqitë gjendja mendore e grave të përmirësohet,
  sepse ajo është "vëzhguesi pasiv" është konvertuar tek aktiv

  nga procesi lindjes.

  Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se duke kaluar nëpër kanalin e lindjes, fetusi fasha të gjithë
  organet e brendshme që janë në afërsi.
  Jo çuditërisht, në lindje fetus zbrazur në të njëjtën kohë
  zorrë dhe fshikëz. Mos hezitoni në këtë drejtim
  fakt - në të kundërtën, një përpjekje për të parandaluar atë dhe të kontrollit
  dërgimit të tijat vetëm pengon procesin e lindjes.

  Të jetë i vetëdijshëm:

 • ju nuk e bëni
  verë;
 • ajo është pothuajse me çdo lindje të jep;
 • askush
  në sallën e lindjes është e befasuar se;
 • Të gjitha shpërndarje do të menjëherë
  hequr në mënyrë që kontakti i fëmijës me ta plotësisht jashtë.
 • Diku në mes të një periudhe të fortë, ju mund të shihni se në kokë

  (Ose mollaqe) një fëmijë i cili ishte në dalje nga vaginës gjatë
  luftojnë, pasi ajo zhduket përsëri. Mos u shqetësoni, atë
  vrezyvaniem normal i quajtur kokat (ose
  mollaqe), dhe do të thotë që ju së shpejti do të mësojnë nga tymi e tyre. Kur
  paraqitjen e pjesshme ndalesë "fshehur" nga periudhë (shpërthim)
  Ju jeni duke marrë për të një dhomë në spital ose në qoftë se ju keni dhomë individuale,
  ofrojnë perelechu nga shtrati në dhomën e spitalit. Aty-këtu
  kulmi dhe përfundimi i "periudhës së lindjes preferuar
  të qenit në botë ".


  A ka diçka nga nënat?

  Po, shumë. Përpjekjet - një pjesë përgjegjës i fisnor

  proces. Nëse kontraktimet e një gruaje nuk varet, atëherë
  ajo është përpjekje të kota protagonist. Situata në të cilën
  ju do të lindë një masë të madhe përcaktohet nga ku
  do të ndodhë. Ka spital, ku praktikohet vertikale
  lindjes, por shumica e grave lindin në tabelën e spitalit në "standard"
  paraqesin. Kjo është një grua në punë me këmbët prirje në gju dhe hip
  joints këmbët, dhe ndërsa përpjekjet, duke rritur kontraksionin e muskujve të barkut
  shtyp, leans përpara dhe merr pozitën semisitting. Mos
  mendoj se dikur ky pozicion i miratuar në të gjitha maternitetet dhe gruaja nuk është e

  ka marrë pjesë në zgjedhjen e saj, ajo është absolutisht nefiziolohichnost. Nuk është, dhe
  shumë gra që kanë një zgjedhje e paraqet, të cilat ata
  i takon lindjes, duke marrë vetëm të tilla. Trupi i këtij nënës sikur
  përsërit formën e kanalin e lindjes nëpërmjet të cilit për të kaluar fëmijën,
  që lehtëson lëvizjen e saj; Fëmija pesha e tyre shtyn në kanalin e lindjes,
  duke kontribuar në shtrihen, për më tepër, në këtë pozicion të qetë
  shtytje. Gjithashtu nga ky personel i dobishëm dhe mjekësore, si
  është më e lehtë për të ofruar ndihmën e nevojshme.

  Siç është përmendur tashmë, ndonëse përpjekje të ndodhin spontanisht dhe grua në
  Në një farë mase, kontrollin e tyre, rritjen apo pengon në

  e nevojshme. Megjithatë veprimet e pajustifikuar mund të dëmtojë nënën,
  dhe fëmijë. Prandaj, në këtë periudhë duhet të vijë dhe të ndjekim rreptësisht
  udhëzimet e mjekut dhe mami pa menduar dhe pa kursyer veten. Më mirë
  ju shtyjnë, më shumë të vendosni në të dhe do të pushtetit,
  më fëmijë kalon nëpër kanalin e lindjes.
  Frymëmarrje të duhur,
  nevojshme gjatë gjithë periudhës së dorëzimit, nuk e humb rëndësinë e saj
  dhe kur përpjekjet. Së pari, në këtë pikë fetus si kurrë vuan nga
  mungesa e oksigjenit. Së dyti, ajo ndihmon për të ruajtur fuqinë dhe shtytje
  në mënyrë më efikase. Herët përpjekjet për të bërë frymën e mirë - kjo
  është e nevojshme që menjëherë pasi që të bëjë një të plotë,

  frymë thellë. Mbaj frymën tuaj dhe mos të marrë frymë (kjo është shumë e rëndësishme!)
  tuzhtes vështirë - për aq kohë sa ju mund të mbajë frymën tuaj.
  Kur ju mendoni se nuk ajër të mjaftueshme, nxjerr frymë ngadalë. (Nën
  një diafragmë frymë shkon poshtë dhe merr pjesë në aktin e familjes në
  diafragmë mprehtë tym rritet shpejt, presionin e dhënë nga
  Fetal këtë herë e tërë, e ndërpreu në mënyrë dramatike dhe fëmija mund bumping
  kokë dhe kockat e legenit rreth gjetjes lënduar.) Pastaj përsëri, të marrë një të thellë
  thith, mbani frymën tuaj dhe tuzhtes. Zakonisht gjatë një përleshjeje
  ajo ndjen nevojën për të nxitur një mesatare prej 3 herë. Më mirë të mirë

  shtyjë disa herë ju të përpiqet të bëjë atë vazhdimisht në
  Gjatë gjithë periudhë, ndërsa ju të humbni vetëm fuqinë dhe fruta
  do të vuajnë nga mungesa e oksigjenit. Nëse ju nuk ndjeni ndonjë përpjekje apo
  ata janë të dobët, atëherë ju do të menaxhojnë një mjek dhe mami.


  Për të udhëhequr përpjekjen?

  Kjo është një çështje shumë e rëndësishme. Çfarë ka rëndësi është jo vetëm aplikuar forcën
  por që ajo është e drejtuar. Ajo thjesht duket se çdo gjë është e thjeshtë: për të
  "Nxjerr" fëmijë veten e tij, duke përpjekje maksimale për këtë.
  Disa gra tuzhatsya, shprehur si mami, "në fytyrën tuaj". Gruaja në punë
  rëndë tensionuar, por sepse përpjekjet e saj kanë drejtim, ata

  të çojë në promovimin e fëmijës; proces është vonuar, dhe një grua mund
  Anijet polopatysya e syve dhe fytyrë. Në këtë situatë, nëse nëna nuk ka
  taktikat e ndryshimit, mjekët duhet të "shtytje për të," squeezing fëmijë
  Duart nëpërmjet murit të barkut mëparshëm, dhe në qoftë se fëmija fillon të vuajnë,
  pastaj aplikoni pincë. Ju e kuptoni se as njëri dhe as tjetri është e dëshirueshme.
  Pra, "ku e ka shtyrë"? Siç është përmendur tashmë, në shumicën e rasteve
  pushtet ndjehet si një dëshirë të fortë për të zbrazët zorrë (kokën e fetusit
  irriton mbaresa nervore përgjegjës për këtë akt). Jo
  pruchaytesya këtë dëshirë. Mos u habitni, është e natyrshme dhe
  ndjenjë e drejtë.

  Paramendoni se ju me të vërtetë sporozhnyayete
  zorrë dhe bashkëngjitni të kësaj force maksimale. Një tjetër udhëheqës do të
  dhimbje. Kreu fetal shtrihet indet e kanalin e lindjes, dhe ju ndjeheni
  shprehu dhimbje dhe djegie në vaginë. Duhet të shtyjë në pikën
  dhimbje maksimal, duke rritur atë. Dhimbje Rritja sugjeron se
  se ju jeni duke bërë atë të drejtë, dhe fëmija lëviz nëpër kanalin e lindjes.


  A është e nevojshme përpjekje të vazhdueshme?

  Gjatë lindjes së fetusit janë momente kur keni nevojë për të reduktuar
  forca fuqitë. Moving poshtë kanalin e lindjes, fëmija shtyn në kanalin e lindjes,
  shtrihen ato me gjerësinë e kërkuar për kalimin e saj. Mukozë
  Muskujt vaginale dhe legenit kat janë në gjendje të shtrihet mjaft.


  Nëse ky proces ndodh pa probleme, indet e buta të kanalin e lindjes
  gradualisht të përshtatur për të shtrihen. Nëse faza e dytë e punës
  rrjedh shumë shpejtë, indeve të buta kanalin e lindjes pastërvitur
  nuk mund të përballojë ngarkesa të tilla ndodhin prishet.

  Ku
  Dr. shih çfarë është gati të ndodhë mund të thyej dhe bigëzim
  parandaluar të pamundur të përdorë episiotomy (bigëzim
  prerë). Kjo është bërë në mënyrë që të shmangen ndërlikimet
  Periudha pas lindjes, si plagë të inçizuara shëron më mirë shqyer. Në
  lindja e shpejtë e fetusit vuan shumë. Kjo është me shpejtësi të madhe
  shtrydhur nga kanalin e lindjes, anëtarët e tij nuk kanë kohë për të rregulluar për

  Udhëtimi nëpër këtë kanal të ngushtë në shpinë dhe në kokë
  ushtruar presion të fortë, në mënyrë që fëmija të mund të marrë
  plagosje. Prandaj, kur mamia do të ju them se ju nuk mund të shtyjë duhet të jetë
  pezullojë pushtetin. Shpejt dhe butësisht nxjerr frymë të pushojnë ajrit
  tërhequr nëpërmjet një cik tub. Ndonjëherë për promovimin më të mirë të fëmijës
  ose në mënyrë për të mundësuar që të relaksoheni dhe të fitojë forcë, mjeku juaj mund
  ndalimin shtytje për një ose më shumë goditjet. Ndal
  pasuri ju nuk mund të, por në mënyrë të konsiderueshme dobësojë atë në pushtetin tuaj.
  Ju duhet të relaksoheni sa më shumë të jetë e mundur, dhe shpesh frymë-shpesh
  gojën pak të hapur, dhe sipërfaqësore, "një qen".


  Gëzuar dhënë fund

  Nëse lindja ishte normale dhe fëmija i thirri menjëherë pas
  lindjes, ajo është e vendosur në bark të nënës. Gëzimi i këtij momenti plotësisht
  overshadows dhe fshin nga memorie dhimbje vetëm u zhvendos dhe frikës.
  Pas lindjes vjen pushim të shkurtër në përpjekjet e kota (15
  minuta), dhe pastaj kur placenta merr ndarë në vaginë,
  ajo përsëri ndjen dëshirën për të nxitur. Por këto përpjekje janë shumë më e dobët dhe
  nuk kërkojnë përpjekje të madhe fizike. Grua pak natuzhivatsya dhe
  pjellë është i lindur (placenta dhe membranat fetale). Lindja e fëmijës mbaruar. Tani
  ju mom dhe pronar i më i shtrenjtë në thesaret e botës.
  Mirë se vini!

  ]]