Arsyeja Lindjet shtuarGratë e dhëna kohët e fundit shpesh ankohen për kujtesë të dobët dhe perceptimi vështirësi të çdo informacioni. Punët e shtëpisë dhe kujdesin për fëmijën shpesh shkaktohet nga rritja e lodhjes nënë e re, ajo bëhet më e vështirë për t'u përqëndruar në asgjë. Megjithatë, pavarësisht nga këto simptoma, mjekët arritën në një përfundim të bujshme - lindjes të kontribuojë në zhvillimin e aftësive mendore në femra.

Neuroscientists amerikanë argumentojnë se amësia jep grave një nxitje të mprehtë në kapacitetin për kujtesën dhe të mësuarit. Themeluar se kujdesi për fëmijët kontribuon në ndryshimet pozitive në tru që janë të lidhur me lirimin e hormoneve.

Gjithashtu, shkencëtarët na kanë thënë se luhatjet hormonale gjatë shtatzënisë, lindjes dhe laktacionit të rritur madhësinë e qelizave në pjesë të caktuara të trurit.

Kjo është theksuar në favor të shtatzënisë fund - në qoftë se një grua bëhet një nënë në 35-40 vjet, amësi ju lejon për të ndaluar përkeqësimin e trurit të shkaktuara nga mosha. Edhe pse përfundimisht dobëson shëndetin e grave dhe aktivitetin fizik ajo mbart më e vështirë se në një moshë të re në lindjen e fëmijës pas moshës 35 përfshijnë rezerva të fshehura të trupit - sepse tani gratë duhet kohë për të rritur një fëmijë, që do të thotë se trupi duhet të gjejnë forcën për të shtatzënisë dhe fëmijën rritjen .


Lindja e fëmijës rivendos - kjo deklaratë nuk ka më nevojë për dëshmi.

Shkencëtarët thonë se të lind fëmijë mund të ketë një ndikim pozitiv në babain e tij - ai nuk mund të presin për të ndryshimeve hormonale, por sfida të reja që lidhen me ngritjen e një djalë, të stimuluar disa pjesë të trurit dhe të çojë për të përmirësuar performancën e saj.