Lindja e fëmijës në shtëpi se si të zgjedhin një mami


 • Ofrimit shtëpi
 • Kundërindikimet për lindjet në shtëpi

 • Ofrimit shtëpi

  Në birthing shtëpi grua bëhet anëtar aktiv i plotë
  ofrimit të, dhe nuk i durueshëm dhe pjesëmarrja e lindjes objekt. Gruaja në punë plotësisht
  falas në sjelljen e tyre dhe për të vendosur të gjitha pyetjet
  e lidhur me lindjen e fëmijës.


  Për ata që duan për të lindur në shtëpi, është e rëndësishme
  zgjidhni një mjek obstetër për të ndihmuar fëmijën për të lindur.
  Dhe ajo ka nevojë për të marrë përgjigje për shumë pyetje: Çfarë
  njohuritë dhe aftësitë e ka maminë tuaj si ajo ishte duke i dhënë lindjes
  miratuar, vështirësitë e hasura dhe sa nga e vështirë
  situatat, apo kishte të saj dërguar nënave në spital?

  Pas
  profesionalizmi është shpesh jo vetëm për të siç duhet
  marrë në dorëzim, por edhe për të kuptuar në kohë se rasti është kompleks,
  dhe braktisin versionin shtëpi.

  Tipar i lindjeve në shtëpi
  është që ekspertët të cilët bëjnë livrimit të tillë, në vend të
  ngarje drogës janë metoda psychophysiological. Kjo
  Praktikë e veçantë frymëmarrje, lëvizje ", duke kënduar", masazh dhe
  metodat e punës psikologjik të lindjes - u bashkuar me të
  një ritëm të veçantë në terezi, ndjeshmëri të thellë dhe ndjekja
  ndryshon gjendjen e tij. "mbështetje besimi gratë obstetër shtëpi '
  në forcën e tyre dhe për të ndihmuar lindje të gjalla si thellësisht intime


  ngjarje familjare.

  Alternativë aktual për lindjen e fëmijës në spital shumë
  tërheqëse psikologjikisht, por jo gjithmonë i përkryer
  në aspektin e ndihmës së garantuar në rast të një aksidenti në lindje,
  veçanërisht gjakderdhje në gratë në periudhën e pas lindjes, me
  nevoja për reanimim neonatal. Pas
  nganjëherë lindja normale nuk përjashton të pasurit një fëmijë
  në gjendje të rëndë (p.sh., patologjisë kërthizës kurrizit - obvyvannya,
  goditjen ose humbje).

  Sigurisht, ka më shumë
  lindjes pakomplikuar, por ndonjëherë ka edhe disa raste të vështira. Sot
  shumë mami në shtëpi me aftësi në reanimim porsalindur.


  Përveç kësaj, ju mund të telefononi një ambulancë dhe e vënë atë nën dritaret "vetëm në
  zjarr. "

  Ju duhet të jetë i sigurt që ju zgjodhi një mami është në gjendje të ofrojë ndihmën e duhur:

 • në kohë të ditur flluskë amniotik dhe për të hequr filmin Membranat këputje në rastin e ujit anësore;
 • herë pas here dëgjojmë rrahje zemre e fëmijës së palindur;
 • kryejë prerje obstetrike (episiotomy ose) të ndihmojë për të lehtësuar presionin mbi fëmijën perineum kokë është i lindur;
 • qepje për një prerje apo prishet natyrore;
 • të jetë në gjendje për të ndaluar gjakderdhje (masazh mitrës, futjen në kohë të injektimit, etj).
 • vet
  Aftësi të mitur reanimim (CPR, aftësia për të zjarrit

  mukusit nga trakti respirator, furnizimi në kohë e oksigjenit) të ketë
  a instrumentet e nevojshme dhe ilaçe.

 • Kundërindikimet për lindjet në shtëpi

  Sigurisht,
  lindjes në shtëpi nuk është i mundur për të gjithë. Merren parasysh shumë
  të dhënat mjekësore, rezultatet e testit grua dhe fëmijë
  Faktorët e rrezikut të mundshëm.
  Ndonjëherë lindjes, duke filluar në shtëpi, duke i dhënë fund
  në spital.

  Nëse ju nuk jeni në gjendje për të gjetur një mjek obstetër me përvojë i cili
  e ka përshkruar këtu aftësive apo nuk janë të sigurt se ata janë të gatshëm
  të lindjes në shtëpi - të zgjedhin një spital të mirë. Në vitet e fundit të përafrimit të
  të punës në vendin tonë ka ndryshuar: në shumë spitale filluan të praktikojnë

  "Punës Soft", gruaja ishte një zgjedhje e paraqet për shpërndarjen
  etj Përveç kësaj, nuk janë shtëpitë e lindjes të familjes ku kushtet Dhoma
  shumë afër shtëpisë, dhe baba im mund të jetojë me gruan e tij dhe të porsalindur.