Poliomelitit Simptomat dhe trajtimi


 • Çfarë është polio
 • Si funksionon poliomelitin
 • Trajtimi i Polio

 • Çfarë është polio

  Poliomelitit - semundja akute viral i sistemit nervor. Në kohën e tashme ajo është shumë e rrallë për shkak të faktit se miratuar vaksinimin e detyrueshëm të fëmijëve në moshë të re kundër virusit, agjent dëshirore. Megjithatë, raste të rralla mund të shkaktojnë sëmundje në njerëzit me imunitet të papjekur pas vaksinimit ose në ata të cilët morën medotvod një fëmijë nga vaksinimit (për shkak të sëmundjeve të tjera apo reaksioneve alergjike). Njerëzit vaksinohen më parë imunitet formuar gjatë gjithë jetës për të tre virusit të mëdha poliomelitit dhe shfaqja e sëmundjes është e pamundur.


  Si funksionon poliomelitin


  Konsideroni manifestime klinike të sëmundjes në rastet kur infeksioni mbajtur ende, dhe imuniteti ndaj saj një bën. Virus polio Sam përhapet me lehtësi nga uji dhe kontaminimit të mundshëm të ujit, ushqimit dhe i larë duart. Mosha e fillimit të sëmundjes në mënyrë të konsiderueshme ndikon ashpërsia e simptomave, fëmijët bartin sëmundje më e vështirë se sa të rriturit.

  Së pari, kur një infeksion virus ndikon traktit digjestiv, zhvillimin çrregullim zorrëve, ethe dhe mushkërive Sëmundjet e vogla. Që virus intestinal absorbohet në gjak, dhe pastaj (mesatarisht 2-3 javë) simptomat e sistemit nervor qendror (SNQ).
  Forma më e favorshme e sistemit nervor qendror - pa paralizë të arsimit. Ajo karakterizohet nga ethe, marramendje, dhimbje koke, fluksit të gjakut në lëkurë. Pastaj ka dhimbje në shpinë dhe gjymtyrë, nganjëherë dhimbje në të gjitha muskujt; ngurtësi të vendosur dhe tensioni i muskujt e qafës. Pas javësh të ekzistencës së simptomave të tilla pacienti rimëkëmbet plotësisht.

  Një mot i keq i mundshëm në formën e dytë të sistemit nervor qendror - zhvillimi i paralizë. Në këtë formë e dhimbje në këmbë dhe të pasme janë zëvendësuar nga paraliza e muskujve të veçanta të trungu, gjymtyrët, qafë, që është dobësia e tyre të rënda dhe paaftësia për lëvizje të rastit.

  Ndoshta si zhvillimin e paralizës masiv simetrik të qafës, krahët dhe këmbët, dhe "ndotur" paralizë - një lezioneve asimetrike muskujt individuale në të gjithë trupin. Zakonisht paralizë arrin maksimumin pas dite nga fillimi. Gjatë kësaj kohe ajo mund të jetë e "lart" ose "poshtë" përhapur trupin - që është nga këmbët deri në qafën ose mbrapa.

  Paraliza e muskujve të gjymtyrëve fjalë për fjalë të çojë në të drejtat e aftësisë së kufizuar - paaftësia për të lëvizur në mënyrë të pavarur dhe të shërbejë veten e tyre. Përveç kësaj, ata mund të çojë në dislokimin e joints. Kjo ndodh për shkak të dobësimit të mbështetjes muskujve të përbashkët, si dhe për rishpërndarjen patologjike e tonin e muskujve në fushën e tij.

  Në paraliza e muskujve skeletik mund të zhvillojë paraliza e diafragmë, fyt, gjuhë, muskujt ndër brinjëve. Këto tregon janë veçanërisht të rrezikshme për shkak të frymëmarrjes të mundshme të patologjisë dhe gëlltitjes.
  Pacientët e tillë duhet kohë për të transferuar të ventilimit pulmonar artificiale dhe të sigurojë ushqim përmes një tub stomak.


  Trajtimi i Polio

  Në trajtimin e paqes polio veçanërisht të rëndësishme absolute, duke ulur mundësinë e komplikimeve osteoartikulare. Të arritur pjesën tjetër të saj krevat dhe përkrahje gjatë përdorimit të corsets. Përveç kësaj, duke përdorur fizioterapinë për parandalimin e ngurtësi të përbashkët - nxehtë fasha në fushën e muskujve të dhimbshme, terapi stërvitje nën mbikëqyrje mjekësore.

  Përdorur dyti drogë veprimit anti-inflamator, analgesics dhe qetësuesit.

  Informacion nga artikullin "Polio".