Polio, trajtim dhe vaksinim


 • Çfarë është polio
 • Trajtimi dhe vaksinimi kundër polios

 • Çfarë është polio

  Polio kryesisht fëmijë të quajtur akute infektive
  semundja me përfshirje shpeshtë e sistemit nervor. Fjala "polio"
  rrjedh nga kombinimi i dy terma Latinë dhe mjete
  Dëmi preferencial për çështjen gri e palcës kurrizore (
  e atë seksion përshkruan formë ngjan një "flutur").
  Sot, incidenca e fëmijëve me poliomelitit regjistruara kudo,
  Megjithatë, përdorimi i prifilakticheskih aktive të imunizimit
  i mbyllur në raste të izoluara.

  Autor
  një nga sëmundjet më kërcënuese infektive të fëmijërisë -

  familje të vogël dhe ridiculously lehtë rregulluar enterovirus
  "Pikornaviride" - një "jetimët meninhitnyh zorrëve" të ngushtë të afërm dhe
  patogjen hepatitit A. clumps e rrezikshme e proteinave-nukleik natyrës
  20-30 nanometra në diametër të caktuara, megjithatë, duhet të jepet
  të dhënë. Kjo e fundit është jashtëzakonisht i qëndrueshëm në mjedis (me kusht
  Përmbajtja e mjaftueshme lagështi) dhe mban temperaturën e shkëlqyer të ulët.
  Armiq të betuar Poliovirusi mund të konsiderohet vetëm nëse ultravjollcë
  Spektri i emisionit, tharje dhe temperaturë të lartë (vlimi
  virus pobihaet prikticheski në çast).


  Infeksioni i unvaccinated
  fëmija është zakonisht përmes duarve të pista, lodra,


  kontaminuar (i infektuar) ujë Ushqim nekyp'yachenu
  në kontakt të ngushtë me fëmijët e infektuar me HIV dhe pacientët veshur,
  rrjedhjen "nën maskën e" ARI apo formë të butë të zorrëve infeksionit
  poliomielitit. Më të rrezikuara janë konsideruar fëmijëve parashkollor.
  Praktikisht duke vuajtur nga të poliomelitit vetëm më të vegjëlit
  dy deri tre muaj të moshës për shkak të qarkullimit "të mbetur"
  marrë në utero virusneytralizuyuschie antitrupave nënës.
  Aktiviteti maksimal i proteinave mbrojtëse vërejtur vetëm
  Javën e pestë të jetës. Më tej, për të ruajtur shëndetin dhe
  Fëmija i rezistencës ndaj sëmundjeve të rrezikshme absolutisht e nevojshme

  futja e një vaksine të veçantë.

  Inkubacion
  Polio (kohë pas infeksionit derisa simptomat e para
  sëmundja) varion nga 5 në 35 ditë. Të gjitha format e infeksionit të pranuara
  ndarë në tipik (me lezionet e sistemit nervor) dhe atipike (pa
  kjo). Në rastet që përfshijnë sistemin qendror nervor, dallohen zakonisht
  i paralizuar dhe neparalitychnoyi (formë meningeal) e poliomelitit.
  Më e zakonshme dhe e vështirë për diagnozën mjekësore është
  neparalitychnoyi dhe forma atipike.
  Manifestimet e tilla të sëmundjes shpesh
  mund të jetë e vështirë për të dalluar nga banal ARI, zorrëve dhe enteroviral
  Infeksionet (kishte sëmundjen, diarre, Sero-viral meningjit).

  Vetëm
  Kombinimi i një simptomë tipike e "paralizës akute i dobët" dhe
  Sindromi zahalnoinfektsiynoho (dhimbje koke, baby ankth, refuzim
  të ushqyerit, përgjumje, të qenët i përgjumur, pagjumësi, depresion ose
  Në anën tjetër, nervozizëm, temperaturë të lartë - deri në 39 gradë dhe
  sipër, djersitje, dhimbje barku dhe karrige frustrimit) lejon
  Sëmundjet konsiderohen ekzistuese të tilla si poliomelitit. Paralizë i dobët
  (Reduced tonin e muskujve, lëvizjet aktive dhe humbja e pjezë
  reflekset) ndodhin papritmas, shpesh në temperaturën e sfondit
  dhe kurrë shoqëruar nga trazirat e ndjeshmërisë. Këto
  Manifestimet kryesisht karakterizojnë më i gjallë i paralizuar

  formon Poliomyelitisit - kurrizore (njëjtë i dëmshëm
  "Babochkovidnyh" çështje gri i palcës kurrizore). Në praktikë, fëmijët
  Mjekët shpesh vërejtur shumë opsione të tjera forma të paralizuar
  - Pontynnoy (e cila kërkon diagnozë diferenciale të kujdesshëm të fytyrës
  pezmatim nervi) bulbarnaya (më e vështirë e shprehur dhe e shfaqi
  frymëmarrje të dëmtuar, gëlltitjes dhe të folurit) entsefaliticheskaya
  (I shoqëruar nga konvulsionet dhe humbje të vetëdijes), etj

  Trajtimi dhe vaksinimi kundër polios

  Po
  Gjithsesi, të gjithë fëmijët me zhvillim të dyshuar të çdo forme të poliomelitit
  të jetë i sigurt për të hyrë në posaçme (boxed) Dega

  Spitalet infektive. Diagnoza konfirmohet nga laboratori duhet
  Metodat e provës - izolimi virus nga lëngjet biologjike
  Fëmija orahnizma ose të rritur nivelin e antitrupave specifike në gjak.


  Trajtim specifik i sëmundjeve aktualisht nuk
  Nuk është, pra efektet e mbetura (të jenë të papërfillshme ose
  të çojë në paaftësi të qëndrueshme) varet nga vendndodhja dhe ashpërsia
  proces patologjik. Në këtë drejtim, roli vendimtar në luftën kundër
  poliomielitit në fëmijët për metodën e veçantë aktiv
  Imunizimi. Vaksinimi fillon me tre fëmijët
  mosha jetojnë Vaksina poliomelitit Sabine (në disa vende evropiane

  akoma përdoret vaksine Salk ne formen e pilulave). Paraqitje
  Vaksina e poliomelitit (varrosje katër pika në gojë) mund të kombinohet me AKDP-
  dhe antihemofilyusnoy vaksinimi.

  Siç u përmend më lart,
  nevoja për vaksinimin e fëmijëve të moshës tre diktuar
  ulet tensioni imunitet transplacental marrë nën
  Periudha e paralindjes nga gjaku të nënës. Më
  Mbrojtja protivopoliomielitnaya e fetusit dhe porsalindur deri në të pestën
  javë të jetës është aq i fortë se ajo parandalon rastet
  me sa duket "absolute" sëmundje - pavarësisht domethënës
  Përmbajtja e virusit në placentë, lëngun amniotik dhe zorrët,

  marrë nga një nënë e infektuar gjatë shtatzënisë. Për fat të keq,
  Kjo nuk është fëmija që nga mosha tre -
  fëmijët absolutisht vulnerabël ndaj infeksionit frikshëm. Aktualisht,
  Vaksina Sabine tendos e reactogenicity më e sigurt dhe më të vogël
  i njohur në të gjithë. Ajo është treguar se të rralla (1 në 5.600.000. Vaksinës)
  "komplikime Post-vaksinimit" që dalin në përgjigje të
  drogës me shumicë dërrmuese për shkak të shtresimit
  intercurrent sëmundjet akute (të pavarura).

  Informacion nga artikullin "Polio".