Simptomet Shtatzënia ektopike dhe Diagnoza


 • Çfarë është shtatzëni ektopike
 • Cilat janë simptomat e shtatzënisë ektopike
 • Si për të diagnostikuar shtatzëni ektopike

 • Shtatzëni ektopike - një e rrallë
  Procesi patologjik i zhvillimit të fetusit jashtë mitrës. Ektopike
  shtatzënia është një kërcënim për jetën e një gruaje, e keqësuar nga
  Rreziku i thyerjes dhe indeve gjakderdhje. Mësoni më shumë për shenjat dhe simptomat
  shtatzëni ektopike, dhe faktorë të mundshëm të rrezikut.


  Çfarë është shtatzëni ektopike


  Në raste të rralla, pllenuar
  asnjë vezë është futur në mitër, dhe më gjerë. Në shumicën e këtyre
  Rastet e vezë është futur në fallopiane (mitrës) tubave të, rrallë në

  vezore, dhe nganjëherë në zgavrën e barkut. Shtatzëni ektopike ose Tubali -
  sëmundje e rëndë gjinekologjik që kërkon urgjent mjekësor
  ndërhyrje.

  Nëse embrioni është futur jashtë
  zgavër i mitrës, për rritjen dhe zhvillimin e saj nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme ose
  mjetet e nevojshme të pushtetit. Tubat fallopiane janë tepër të ngushtë për një shpejtësi
  fetusin në rritje, kështu që ekziston rreziku i dëmtimit dhe këputje. I shpejtë
  Rritja e embrionit mund të thyej organin në të cilin është implantuar,
  duke shkaktuar gjakderdhje të harlisur. Ajo rrezikon jetën e shtatzënë
  gratë.

  Rreziku i Tubalit ektopike
  gratë shtatzëna janë veçanërisht të pambrojtur, që do të thotë duke marrë një kohë të gjatë për


  përmirësuar pjellorisë dhe stimuluar ovulacionit. Sëmundje inflamatore e pelvikut në
  Fundit rrit rrezikun e shtatzënisë ektopike, si rezultat i
  inflamacion i tubave fallopiane mund të ngjitet, dhe duke kaluar përmes tyre mund të jetë e vështirë. Kjo mund
  pengojnë vezën e pjelluar në mitër. Ndonjë
  Kirurgji në tubat fallopiane, ose shtatzënisë pas ligation
  Tubat fallopiane rrit rrezikun e shtatzënisë ektopike. Endometrioza - tjetër
  faktor rreziku për shtatzëni ektopike.


  Cilat janë simptomat e shtatzënisë ektopike

  Shpesh simptomat e një ektopike
  shtatzënia e vështirë për të zbuluar në një fazë të hershme.

  Dhimbje Sharp thikat në
  bark apo legen - kjo është shenja e parë e shtatzënisë ektopike mundshëm. Të tjerët
  Simptomat: tensioni i ulët i gjakut, marramendje ose të fikët.

  Vaginal gjakderdhje - më shumë
  Një simptomë e zakonshme e shtatzënisë ektopike. Nëse ju të gjeni një të tillë
  ose më shumë nga simptomat e mësipërme duhet të kontaktoni menjëherë
  mjeku, sepse ajo nuk e përjashton gjakderdhje të brendshme. Këputje tubat fallopiane
  mund të shoqërohet me gjakderdhje, duke shkaktuar dhimbje të padurueshme dhe Edukim
  ind mbresë. Kjo mund të ndikojë në shëndetin riprodhues të grave dhe
  pengojnë shtatzëninë në të ardhmen.


  Si për të diagnostikuar shtatzëni ektopike

  Shtatzënia ektopike është zakonisht
  diagnostikua të 8 - 10 javë të shtatzënisë. Placenta e ardhshme, me pare
  Që ekzistencës së saj, thekson hormon specifike chorionic
  duke bllokuar funksionin e vezoreve të zhvillojë vezë tjetër, parandalimin e
  kështu i mesëm
  shtatzënisë.
  Shpesh
  është përmbajtja në hormonit chorionic gjakut dhe progesterone mund të
  diagnostikojnë shtatzëni ektopike. Në mënyrë tipike, nëse tub
  Niveli hCG shtatzënisë (hCG hormoni në gjak) është zvogëluar. Ultratingull i
  legen tregojnë vendndodhjen e saktë të fetusit dhe praninë e shtatzënisë ektopike.

  Laparoscopy gjithashtu ndihmon
  të përcaktuar vendndodhjen e saktë të shtatzënisë Tubali.

  Nëse jashtë mitrës
  shtatzënia përfundon në abort arbitrar për të hequr placentën
  përdorur disa lloje të drogës, të tilla si methotrexate. Trajtim i tillë
  zbatohen vetëm nëse shtatzënia ektopike diagnostikuar
  në fazat e hershme. Intervenimi kirurgjik është përdorur kur ektopike
  shtatzënia ka shkuar mjaft larg.

  Informacion nga artikullin "shtatzënisë ektopike".