Shtatzënia ektopike është ajo që është


 • Çfarë po ndodh?
 • Cilat janë kërcënimet?
 • Si mund ta di?
 • Si funksionon?
 • Si për të trajtuar?


  Çfarë po ndodh?

  Në shtatzënisë ektopike, veza e fekonduar nuk i kushton në mitër, por brenda fallopian (mitrës) tubave (shih. foto). Kjo është e mundur në rast të shkeljes së të qenët i qartë e tubave, të cilat nga ana tjetër mund të jetë për shkak të sëmundjeve të ndryshme inflamatore të organeve pelvike dhe ndryshimeve të hormoneve në gratë.


  Cilat janë kërcënimet?

  Së pari, ektopike shtatzënia dëme të rrezikshme mekanik tubat fallopiane - se ata thyejnë për 6-8 javë nën fetusit në rritje. Shenjat e shtatzënisë ektopike ekziston pothuajse asnjë deri në kohën kur ndodh pushim, është e rëndësishme në shenjë e parë të shtatzënisë duket gjinekolog i cili e gjen këtë patologji para se të kërcënuar për jetën e nënës.


  Si mund ta di?

  Diagnoza e shtatzënisë ektopike është bërë nga ultrazërit apo test të ndjeshme "beta-hCG», e cila si nivelet e hormoneve të grave mund të zbulojë këtë patologji.


  Si funksionon?

  Si rezultat i shpërthimit të tubave fallopiane ekziston dhimbje e fortë barku, lengjet vaginale përfundon një gjak pak. Ka një dobësi të përgjithshme, i dobët mund të ndodhë, grua hedh në një djersë e ftohtë. Ndonjëherë këputje paraprihet nga një dhimbje të vogël dhe gjakderdhje të lehta. Në këtë rast bëhet urgjentisht nga heqjen kirurgjikale të tubave fallopiane të dëmtuara. Që të dy tubave, pasi i tillë një operacion mund të bëhet grua shtatzënë dhe fetusi normalisht komunikojnë.


  Në disa raste, gratë mund të ndodhë Tube abort.
  Simptomat e saj mund të cramping dhimbje barku, nganjëherë të shoqëruar nga një shtet gjysmë pa ndenja; diktim të vogël.


  Si për të trajtuar?

  Nëse ndonjë nga simptomat e mësipërme duhet menjëherë të shtruar në spital pacientin. Nëse shtatzënia ektopike është zbuluar, por koha deri fruta të vogla mund të hiqni tubin fallopian përdorur laparoscopy. Për këtë qëllim, tub është një prerje të vogël dhe duke përdorur laparoscope fetusin "thithur" nga ajo, së bashku me placentë. Një nga metodat moderne të eliminimit të shtatzënisë ektopike është input në zgavrën e mitrës tub kimike qe tretet indet e fetusit.

  Informacion nga artikullin "shtatzënisë ektopike".