Mësimi i varfër - është trajtuar
Ndonjëherë një prej fëmijëve në zhvillimin ecën pa probleme, pa kriza dhe vështirësitë. Rritja e organizmit është i pabarabartë dhe sistemi nervor nuk gjithmonë kanë kohë për të rregulluar atë nën. Për shembull, vëllimi rritur trurit dhe nervore ura midis departamentet e tij ende në zhvillim. Prandaj, hera e parë që një fëmijë mund të jetë e vështirë për të lidhur atë që ka parë, dëgjuar dhe t'i jepte emrin e saktë flasin fjalë dhe letra.

Zhvillimi i sistemit nervor mund të ndodhë hedhje apo valët. Për shembull, një fëmijë nën 3 vjeç prapa në zhvillim, dhe e di vetëm pak fjalë, ndërsa shokët e tij vuajnë lopochut, atëherë ajo mënyrë dramatike rrit fjalorin duke filluar për të thënë, "tërhequr" në zhvillimin e saj, dhe pastaj përsëri " mbërthyer "në nivel newfound.

Unë duhet të nxitoj për të risiguruar prindërit - nuk është patologji, dhe asgjë të keqe me prapambetje mendore (CRA) nr. Në çdo rast, fëmija do të gëzojë atë - më shpejt ose më vonë. Nga 12-14 vjet shumica e fëmijëve linjë të zhvillimit dhe të fëmijëve kap kolegët. Këtu janë prindërit do të donte për të parë zhvillimin e fëmijës normalizuvalosya sa më shpejt që të jetë e mundur - mundësisht junior. Më parë një fëmijë të gjeni një aftësi të mirë për të mësuar, lehtë do të jetë për t'u përgatitur për shkollë të mesme dhe më pas për të studiuar në universitet.

Cilat fëmijë duhet t'i kushtojnë kujdes të mos të humbasë një vonesë të mundshme zhvillimore?


- Filloni zhvillimin e fëmijët parashkollor duhet. Mami merret me fëmijën, mëson nga poemat e tij, tregon fotografitë çon në muze. Nëse, pavarësisht nga përpjekjet tuaja më të mira, fëmija nuk arrin të kujtojmë tregime rimë apo përmbajtje transfer lexoj vetëm zanash nënën e saj, ajo është konsideruar vlerë vështirësitë e mundshme me të mësuarit të mëvonshëm.

Fëmija mund të kërkojë nga të shkuar në shkollë për të kryer detyrat e shtëpisë pas shkollës, por të gjitha përpjekjet e tij të provojë të pamjaftueshme - ajo do të kuptojë se fëmijët e tjerë mësojnë më mirë se ai. Ky është një faktor demotyvuvalnyy i fortë. Në çdo klasë ka një studenti - zakonisht fëmijë normal dhe i ndjeshëm i cili përpiqet të vështirë, dhe duke qarë pas shkollës, ndjenja padrejtësi - ai u përpoq njohuritë e tij dhe të vlerësuarat në "tre", dhe pastaj nga keqardhje

Këta fëmijë kanë nevojë për ndihmë, dhe dashuria e prindërve tuaj nuk është e mjaftueshme (edhe pse ajo është edhe kurë e shkëlqyer për të gjitha rastet). Kur ju rriten lule, ti e kupton se ata duhet të rriten ujë, ngjyra me diell dhe një salcë të veçantë në formën e komponimeve organike. Pra, sistemi nervor nevojë për të ushqyer fëmijën, përmirësimin e funksionimit të neuroneve - qelizave të trurit. Dhe kështu ushqyesve mund të bëhet i drogës Tenoten fëmijë.

Tenoten mekanizëm fëmijëve natyrore të shkon. Përmirësuar qelizat nervore të ushqyerit, përshpejton rritjen e fibrave nervore që lidhin rajonet e ndryshme të trurit. Ajo përmirëson kujtesën dhe vëmendjen, duke çuar në përmirësimin e performancës.

Ky fëmijë Tenoten nuk shkakton varësinë - pas ndërprerjes të fëmijës nuk ka kthim në gjendjen e mëparshme. Nëse ju kujtohet shembullin e luleve, ata nuk do të kthehen në fara, të ushqejë ato kur do të ndalet.

Shumë prindër kanë frikë të drogës, dhe me të drejtë - është më mirë për të treguar vigjilencë të tepërt në këtë çështje të vështirë. Trupat e fëmijëve të ndjeshme ndaj ndikimeve të ndryshme kimike. Por fëmijët Tenoten mund të bëni një listë të përjashtimeve, ajo nuk është e nevojshme të jenë të frikësuar: drogës nuk ka efekte toksike në tru, ajo vetëm mobilizon proceset natyrore që ndodhin në tru.

Sigurisht, pa ndihmën tuaj fëmijë të kapur dorë më shpejt ose më vonë në bashkëmoshatarët e tyre të zhvillimit.

Siç e kemi përmendur, vonuar mendor - një fenomen i përkohshëm. Kjo është vetëm nëse ju doni të le të gjëra rrëshqitje, privuar fëmijën nga marrja e njohurive të nevojshme? Vitet kaluan në statusin e fëmijës mbetur prapa nxënësi mund të lërë gjurmë të pasigurisë në aftësitë e tyre. Dhe kjo ka për të punojë më shumë