Masat e brendshme për parandalimin e tuberkulozit në fëmijë


 • Masat për parandalimin e infeksionit TB
 • Disa artikuj për fëmijë - Parandalimi i tuberkulozit

 • Masat për parandalimin e infeksionit TB

  Hapat që do të kryhen për të mbrojtur fëmijën nga të infeksionit, ajo është e angazhuar në çdo familje ku ka pacientit tuberkuloz. Por ne nuk duhet të mendojnë se ajo ka nevojë vetëm për të mbrojtur fëmijën nga kontakti me pacientin. Sigurisht, për të mbrojtur fëmijën nga kontakti i afërt me pacientët TB është e rëndësishme, por më e rëndësishmja - një respektimin rigoroz nga ana e higjienës personale të pacientit dhe duke e mbajtur një shtëpi të pastër.

  Nëse pacienti TB marrë të gjitha masat, ajo nuk është e rrezikshme për të tjerët.

  Fëmija mund gjithmonë të mbajtur nga duke marrë TB, edhe në qoftë se nëna e tij është i sëmurë.

  Këtu është një shembull. Grua e re që dy vjet vuajti nga tuberkulozi hapur, baby. Nëna tregoi mjekun mujore fëmijës dhe kryer të gjitha këshillat e tij. Ajo e kishte sjellë fëmijës një vend në dhomë, deri në 9 muaj gjirit ushqyer atë, duke respektuar të gjitha masat e sigurisë. Vajza u rrit shëndetshme. Kur ajo ishte një vit i vjetër, nëna e tij i dha asaj në krevat fëmijësh. Pra, ditë fëmija nuk ishte me nënën e saj të sëmurë.
  Në verën e kanë dërguar vajzën tek gjyshja e saj në fshat. Pas 4 vitesh kanë shëruar nga tuberkulozi.


  Tani vajza e 12 vjet, dhe kjo është krejtësisht e shëndetshme.

  Ky shembull tregon se një fëmijë mund të qëndrojnë të shëndetshme dhe në qoftë se nëna e tij është e sëmurë me tuberkuloz. Ajo është vetëm e nevojshme për të vëzhguar me saktësi rregullat e propozuara kujdes mjek. Kështu, në qoftë se mjeku lejon ushqimin e gjirit të sëmurë nënë, atëherë të kujdeset për atë, dhe kur të ushqyerit ajo duhet të mbulojë gojën me fashë garzë ose të veshin një maskë mjekësore kur kollitjes dhe duke folur me fëmijën nuk e kam marrë pikat ngjitëse të mukusit.

  Para se të shkoni për fëmijën, nëna duhet të lani duart me sapun dhe ujë dhe të vënë në një bathrobe, si duart dhe të vishen kjo mund të jenë të kontaminuara me pështymë.

  Pacientët TB duhet të jenë shumë të kujdesshëm në trajtimin me fëmijët jo, puth ato të mos marrin duart për të luajtur me ta. Në asnjë rast nuk duhet të lejohen të TB pacientët fjetur në të njëjtin shtrat me një fëmijë. Në rastin ideal, natyrisht, në qoftë se pacienti jeton në një dhomë të veçantë.

  Nëse ka dhomë një krevat pacient duhet të vihet larg nga shtratin e fëmijës dhe për të mbrojtur ekranin e saj.

  Room tuberkulozi pacient duhet të mbahen të pastër dhe të rregullt. Ajo duhet shpesh të jetë transmetuar çdo ditë fshij dyshemenë me një leckë të lagur. Dritaret pasdite nuk duhet mbyllur perde, rrezet e diellit duhet të depërtojnë lirshëm në dhomë.

  Kjo është e rëndësishme sepse tuberkulozi rrezet e diellit vdes. Summer është e mirë për të mbajtur dritaret hapur gjithë ditën. Pluhur e mobilje, sills dritare, libra dhe kështu me radhë. D. A duhet hequr me një leckë të lagur. Pastrimi duhet të bëni të sigurtë në mungesë të fëmijëve.

  Në fshatrat infektues pacientin TB duhet të dezinfektohen periodikisht. Ofron ndihmë në klinikën e TB.

  Pështymë e pacientëve duhet të mblidhen në një enë pështyme të veçantë me një kapak dhe dezinfektoj. Enë pështyme më i mirë me gëlbazë çiban në një enë të veçantë në një zgjidhje 2% sode për 15 minuta, e ndjekur nga tuberkulozi vdesin.

  Ju gjithashtu mund të përdorni dezinfektues - zgjidhje 5% e zbardh, Lysol zgjidhje 10%, zgjidhje 20% e zbardhues. Para përdorimit enë pështyme të mbushur me një zgjidhje e një të tretës.


  Disa artikuj për fëmijë - Parandalimi i tuberkulozit

  Pacienti duhet të ketë shtrat të veçantë, peshqir, enët. Enët pacienti duhet larë enët veçmas nga anëtarët e tjerë të familjes, fshij një peshqir të veçantë dhe ruajtur veç e veç. Rroba të pista pacient duhet të vihet në një qese të veçantë. Para rroba larje duhet gjithmonë të zier me alkali. Ngjyrë gjërat nga të valë përkeqësohet, ju mund të thith për disa orë në një zgjidhje të 3% të zbardhet.

  Kurrë mos lejoni fëmijët të përdorin disa gjëra të pacientit nosylnyh ose një batanije, jastëk, fletët, shami. Ajo gjithashtu duhet të monitorojnë nga afër për të siguruar që fëmijët nuk ha ose pi nga anijet e pacientit.

  Ndonjëherë ndodh që në tuberkulozi rriturve shkon pa u vënë re. Ata e konsiderojnë veten mjaft të shëndetshme, dhe vetëm në ekzaminimin mjekësor zbuloi se ata kishin tuberkuloz pulmonar, dhe për të gjetur e tyre bacil pështymë TB.

  Duke pasur parasysh këtë, është e nevojshme për të marrë kujdes të veçantë, duke i akuzuar palët e treta për kujdesin ndaj fëmijëve. Në këto raste është e nevojshme për të gjetur më parë në qoftë se ata nuk janë të sëmurë me një formë të hapur të tuberkulozit.

  Është e nevojshme që shëndeti i tyre ishte kontrolluar nga një mjek.

  Është e rëndësishme të mbani mend se ndonjëherë tuberkulozi mund të hyjë në trupin e fëmijës nga qumështi i lopës apo të dhisë. Prandaj, fëmijët nuk duhet të jepet qumështit të papërpunuar. Ajo duhet të pjekur ose pasterizuar (ngrohur për 30 minuta në një temperaturë prej 65-70 ° C).

  Të gjitha këto masa duhet të ndiqet me kujdes veçanërisht kur kujdesen për një fëmijë të vogël. Është e rëndësishme për të mbrojtur fëmijët nga infeksioni në moshë të re, kur trupi axhami nuk ka rezistencë të mjaftueshme për të depërtojnë në vete mikrobet tuberkuloz.

  Informacion nga artikullin "Tuberkulozit i fëmijëve"