Pro dhe kundër të shkollimit në shtëpi


 • Faqja kryesore Edukimi
 • Kush ka nevojë për të mësuar në shtëpi

  Faqja kryesore Edukimi

  I parë dhe ndoshta më i madh në shtëpi studim plus është një mësim i mirë. Struktura e mësimit përqendruar në nxënësin mesatare e shkollës dhe shumë të ndryshme nga mësimet individuale. Në shtëpi, niveli i rritet mësuarit, pasi ajo nuk ka nevojë për të ndjekur një program të veçantë. Nëse fëmija nuk e ka kuptuar diçka - kjo është e mundur për të përsëritur udhëtuar dhe të qëndrojnë në materialin komplekse në më shumë detaje. Në anën tjetër, materiale të lehta studiuar në një ritëm më të shpejtë. Si rezultat, më pak kohë është kaluar për më shumë informacion.

  Më shumë duhet të thuhet në lidhje me origjinalitetin e të rinjve. Shpesh fëmijët e rritur janë të gatshëm të ofrojnë zgjidhje për problemet, hedhjen sekuencat e veprimeve në një situatë të caktuar. Pa i dhënë fëmijës tuaj mundësinë për të gjetur unike, rrugën më të rëndësishme, ato kufizojnë varg e punës së tij. Mësoni jashtë ekipit lejon maksimale për të shmangur stereotipet në të menduarit. Talentet e hapura dhe prirjet.


  Por ajo duhet të thuhet për të metat e dukshme e arsimit "në shtëpi". Fakti që çdo person janë nevojat mendore, njohëse, emocionale dhe sociale. Dështimi për të përmbushur ato të çon në një gjendje të veçantë mendore - privimin (një gjendje në të cilën njerëzit të ndjehen të pamjaftueshme për të përmbushur nevojat e tyre).


  Shkollimin në shtëpi është shpesh reduktuar aftësinë mendore për të përmbushur nevojat e individit, veçanërisht emocional dhe shkakton këtë gjendje. Një fëmijë i cili ka parë me probleme të ngjashme, nuk mund të luajë vetëm, suksesi i tij nuk është aftësi përgjegjëse. Dhe sigurisht, rol të rëndësishëm në njeriun e vogël luan vetëdijes për vendin e tyre në shoqëri.

  Zhvillimi i një strategjie të sjelljes sociale, aftësinë për të lundruar në situata të vështira dhe të gjejnë mënyra për të zgjidhur ato. Mëso të gjithë këtë e jashtme të shoqërisë pamundur. Përveç kësaj, përvoja që ndodh kur të komunikuar në një grup rrit nivelin e inteligjencës së fëmijës dhe stresi tij.

  Shkolla kohët e fundit, shumë qasje të reja për arsimin - seminare, colloquia, ekskursione të udhëtimit, leksione. Një diversitet i tillë i stimulimin e zhvillimit të funksioneve njohëse dhe lejon individin për të zhvilluar njohuritë e tyre strategjik. Nëse një fëmijë mëson në shtëpi, formimi strategji është e komplikuar sepse nuk pranë bashkëmoshatarëve që mund të hedhur poshtë pikën e tij.

  Dhe sigurisht një minus i madh në arsim në shtëpi mund të konsiderohet mungesa e motivimit. Në shtëpi shkollimin e fëmijës tuaj nuk ka marrë atë, nuk kanë nxitje të mjaftueshme për të mësuar, për të marrë njohuri. Në një dëshirë për të mësuar të jetë një motiv.

  Ose social - "fëmija është një i rritur, të shkojnë në shkollë", apo i jashtëm - lavdërimi marrjes, komunikimi me kolegët. Por në vitet e shkollës së hershme motivimi më i lartë, pra perceptohet nevojën për të marrë njohuri është e rrallë. Prandaj, niveli i trajnimit të fëmijës në shtëpi ul.

  Ne nuk duhet të harrojmë se efektiviteti i foshnjës arsimore varet nga niveli i vetë-respekt. Vlerësimi është formuar aktivitetet e tyre, kryesisht nën ndikimin e mësimeve të mësuesve. I fëmijëve të veçanta rëndësi jap aftësitë e tyre intelektuale dhe atë rreth tyre dhe aftësitë e tyre të mendojnë fëmijët e tjerë.

  Ndërsa fëmija individual të mësuarit nuk është në gjendje të krahasojnë progresin tuaj me sukseset e kolegëve të tyre dhe veten time të vërtetë e vlerësojmë.
  Kur, në të ardhmen, do të jetë në ekip dhe të shohim fëmijët, niveli i të cilit të zhvillimit se kjo mund të provokojë modesti dhe të krijojë një numër të sistemeve.

  Së fundi, rreth pesë vjet, fëmija fillon të kontrollojë veprimet e tij. Vetë-kontrollit është i lidhur me një sens të përgjegjësisë dhe pavarësisë. Në shtëpi shkollimit formimin e saj mund të jenë të shtrembëruar. Në shkollë fëmija është gjetur gjithmonë në situata ku ai ka për t'iu përgjigjur jo vetëm për veten tonë, por për të tjerët, të tilla si në shtëpi, zakonisht nuk ndodh.

  Kuptimi pro dhe kundrat e shkollimit në shtëpi, le të përpiqemi për të përcaktuar se në cilat raste ky lloj i arsimit është më i mirë?


  Kush ka nevojë për të mësuar në shtëpi

  Prandaj, prindërit duhet të mendojnë për mundësinë e mësimit të fëmijës në shtëpi, nëse:

  Në problemet shëndetësore pasardhës: fëmija është në shtetin kufitar ndërmjet neurozë dhe psychopathy. Shenjat e kësaj gjendje janë: kokëfortësinë absurde, ndryshim të shpejtë në ndjenjave, grindje të shpeshta dhe i vrazhdë, jo të motivuar nga agresioni ose, në të kundërtën, petëzim tepruar, dëshirën për të tërhequr vëmendjen në asnjë mënyrë dhe egoizmin e theksuar, cinizëm apo pedanteri hypertrophied.

  Në shkelje të trurit, e cila ndodh si rezultat i sjelljes antisociale, hyperactivity, ulur aftësinë e të mësuarit dhe të performancës. Herë pas here nëse një fëmijë ka një sëmundje kronike, dhe ai duhet të respektojnë ditë dhe një dietë të qëndrojnë në spital.

  Kec tuaj "buf" . Zakonisht vendosur rutinë e përditshme para shkollë kur fëmija fillon të ecë në kopshtin e fëmijëve. Nëse fëmija është ende në shkollë në shtëpi, ajo është më mirë për të mësuar atë që të fillojë një rutinë të re ditore. Nëse studenti më i ri nuk është në gjendje për të marrë deri herët në mëngjes dhe nuk pranon informatat në klasë të parë, shkollimi i përkohshëm në shtëpi do t'ju ndihmojë të zgjidhni mënyrën më të mirë të mësimit dhe gradualisht të formuar një zakon të nevojshme.

  Talent fëmijë . Nëse fëmija moshë shkollë apo prindërit e tij vendosi të bëjë diçka përcaktuar seriozisht, për shembull, sportive, trajnimit zakonisht merr një vend prapa. Në këtë rast, studimet e jashtme do të mundësojnë nuk do të hutuar nga biznesi i tyre kryesor dhe të bëjë mësimet në lehtësinë tuaj.

  Psikologët ju sugjeroj që të fëmijë psikologjike pamundësisë për në shkollë.

  Personaliteti njeri i vogël duhet të pjekur për të më të madhe të jetës së tij në institucionin tuaj arsimor. Para se të hyjnë fëmijët e shkollës testuar, duke zbuluar shkallën e gatishmërisë së tyre fizike, intelektuale, emocionale dhe vullnetshëm, personal, social dhe psikologjik për shkollë.

  Fëmija duhet të jetë i pranishëm: motivimi, nevoja për komunikim, aftësia për të perceptojnë në mënyrë të ndërgjegjshme një pasuri të informacionit. Nëse një moshë fëmijë i ligjshëm në klasën e parë, por nuk është ende gati për të në aspektin e zhvillimit të saj të brendshëm, do të ishte mirë që të kaloni një vit ose të përkohshme punën me ta në shtëpi. Pra baby, nga njëra anë, nuk bien prapa kolegëve të tyre, nga ana tjetër - të mbajtur shëndetin mendor.

  Informacion nga neni "shkollimin Home".