Shishe plastike foshnja mund të përshpejtojë moshën e pjekurisë dhe të shkaktojë kancer


Sipas një raporti paraprak të Kombëtare
Program toksikologjike SHBA, bisphenol A mund të shkaktojë në fillim
pubertetit, problemet e sjelljes, dhe për të promovuar
zhvillimin e kancereve të caktuara.

Përfundimet e arritura nga Kombëtare
Program Toksologji i Institutit Kombëtar të SHBA
Shëndeti, bazuar në një analizë të afro 500 studimeve mbi
kafshët. Specialistët ekzaminuar efektin e dozave të Bisphenol,
tema të lidhura, të cilat janë gjetur në njerëzit. Rrezik
pyatyurovnevoy shëndetësor vlerësohet në një shkallë nga "sfidues
shqetësim serioz "për të" vogël ".

Ekspertët
e njohur se ndikimi i bisphenol A mbi të fetusit dhe fëmijët "është

disa shqetësim "(mes-shkallë). Sipas tyre, bisphenol Një
mund të shkaktojë ndryshime precancerous në kancerin e prostatës dhe të gjirit,
rritur rrezikun e kancerit të këtyre organeve. Përveç kësaj, ky kompleks
mund të kontribuojë për vajzat e para pubertetit dhe
të shkaktojë probleme të sjelljes tek fëmijët, thuhet në raport.

Pavarësisht nga
që shqetësimet rreth bisphenol A ishin shprehur më parë,
Agjenci qeveritare amerikane për herë të parë e njohur dozën e ulët të
komponimet e rrezikshme për shëndetin. Në të njëjtën kohë, ekspertët
theksoi nevojën për kërkime të mëtejshme në këtë fushë. Në
kthehet prodhuesit plastike vuri në dukje se të gjitha hulumtimet,


Pyetja, në kafshë, dhe rezultatet e tyre janë
të ekstrapolohet për njerëzit.

Duke iu referuar Kombëtare
Liderët e programit toksikologjike Demokratët në Kongresin amerikan
i bëri thirrje Agjencisë Federale për Food and Drug (FDA) e
Kërkesa për të rishikuar qëndrimin e saj mbi sigurinë e bisphenol A
në produktet e destinuara për fëmijët.