Ambalazh plastike shkakton kancerinShumica minj të rritur në periudhën neonatale dha Bisphenol Një komponent i detyrueshëm i prodhuar pothuajse të gjitha qelizat plastike precancerous filloi të rritet. Që nga sasi të ngjashme të substancës e gjetur në trupin e njeriut, studiuesit thonë se puna e tyre kërkimore është thelbësore për ruajtjen e shëndetit të fëmijëve.

Është interesante të theksohet se shkencëtarët shfaq në revista shkencore një javë pasi Komisioni Europian për të kontrolluar industrinë ushqimore tha se përqindja e prekje bisphenol A është shumë e vogël për të shkaktuar ndonjë dëm.

Agjencia e Ushqimit Teknologjisë së bashku me Komisionin Evropian, bisphenol A nuk është një rrezik për shëndetin.

Por shkencëtarët fuqimisht pajtohen. Studimet e fundit ngrenë pyetje rreth kutive të sigurisë për CD-ve, kuti prej kallaji rreshtim, syze dielli, sendesh e disponueshme dhe telefonat mobil dhe madje edhe mbushje të dhëmbëve.

Duke folur për eksperimente në minj, studiuesit theksojnë se nuk ka rëndësi se si bisphenol Një e gjeti veten në trup, me gojë ose intravenoz - në çdo rast, rezultati ishte i njëjtë.

Eksperimentet e fundit tregojnë se të njëjtat rezultate trishtuar vërejtur në ndërveprimit njerëzor me ushqim dhe pije që ruhen në enë plastike dhe kallaji.


Më parë, bisphenol A ka qenë e lidhur me një numër të problemeve: pamundësinë për të konceptoj, kanceri i gjirit, kanceri i prostatës dhe sulmeve të zemrës.