Planifikimi shtatzëninë kur të ndaluar kontracepsion


 • Kimike contra-Concept (spermacidet)
 • Kontracepsioni intrauterine (IUDs)
 • Kontracepsioni hormonal
 • Metodat pengues
 • Kontracepsioni vullnetar kirurgjikale (sterilizimi)

 • Kimike contra-Concept (spermacidet)

  Spermicidet - janë substanca që neutralizoj
  spermës dhe për të parandaluar depërtimin e spermës në mitër. Kryesor
  Kërkesat për spermicid është aftësia për të thyer poshtë
  spermatozo-Go sekonda. Spermicidet vypus-pendohen si krem,
  pelte, shkumë aeroz-lei, shkrirja qirinj, qirinj dhe tab shkumë-letok. Disa
  Gratë e përdorur për kontracepsioni douching pas seksit

  Zgjidhjet që kanë veprim spermicidal: acetik, borik ose qumësht
  acid, lëng limoni, ujë CME, Shanna. Duke pasur dëshmi se në
  90 sekonda pas raportit seksual matoch-tubave janë të përcaktuara nga spermës
  spermicidal douching drogës nuk mund të konsiderohet si një metodë e besueshme kontratsep-tion.

  Spermicidet mund të përdoret me para-zervativami,
  diafragmë, kapele dhe vetë-mostoyatelnyy. Spermacidet injektuar në pjesën e sipërme të vaginës 10-15
  minuta para marrëdhënies seksuale. Për një seksit në vend një e nokratno
  përdorim të drogës. Në çdo marrëdhënie të mëvonshëm përpjekjet duhet të jenë të


  Futja e spermicid shtesë.

  Që spermicide
  të veprojë brenda një periudhe shumë të shkurtër kohore dhe nuk vli-yayut aftësinë
  gra të krijoj, fekondimin pas mundësisë së tyre të aplikimit, por edhe gjatë
  marrëdhënie tjetër seksuale. Nëse shtatzënia ndodh kundër sfondit të IP-përdorim
  spermacidet, ajo mund të fitojë whith formimin e keqformime razlych-qeveritare
  sistemet dhe organet në fetus shkak të depërtimit mundësi tion të vezës
  spermatozo-Idovu dëmtuar Spermicidi. Duhet të theksohet se
  të përmirësuar besueshmërinë e spermicide kep rekomandojnë përdorimin e një kombinimi të
  mjete të tjera të barrierë kontraceptive.


  Kontracepcioni intrauterine ( WMC )

  Mekanizmi i veprimit
  intrauterine pin-ratseptivov kjo: nën ndikimin e një vidbuvalosyadyt IUD
  trauma e endometrium (rreshtim mitrës), rrit vitalitetin
  muskulatu-ri mitër, duke rezultuar në dëbimin e embrionit në fazat e hershme
  ngulitje. IUD rrit shkurtimin e tubave fallopiane dhe mitrës, si
  vezë e fekonduar merr në mitër para kohe. Endometrium nuk është
  i përgatitur të pranojë një vezën e pjelluar në rezultat, e cila Tati
  Ngjitja e vezes tek muri mitrës është e pamundur. IUD si
  Trupi i huaj quhet ndryshime pa mikrobe inflamatore në

  En-dometrii (pa baktere përmes kat-ri shtresën e brendshme të mitrës
  helix), të cilat po pengojnë konsolidimin dhe zhvillimin e mëtejshëm të distance-
  embrioni. Ky inflamacion është plotësisht Lock pas heqjes së DIU. Shtim
  bakër dhe argjend në DIU rrit efektin spermatoksicheskiy (efekti i shkatërruar Lock
  spermë).

  Ka tre breza
  OMC:

  IUDs inerte përkasin të parë Poco-leniyu.
  Polietileni më e përhapur kontraceptiv si latinisht
  shkronja S-loop Lyppsa. Në shumicën e vendeve në
  tani ndaluar përdorimin e DIU inerte, pasi që ata aplikojnë, SRI
  ka një efikasitet më i ulët dhe dëbimi i lartë frekuenca

  (Zgjatem-tion) sesa me spiralet e gjeneratat e mëvonshme.

  Medsoderzhaschye IUD kanë të bëjnë me para-rum
  brez. Arsyeja për krijimin e IUDs bakrit ishin eksperimentale
  Të dhënat treguan se bakrit ju ofron efekt razhenyy-kontraceptiv në
  Cro-fytyrat. Një veprim i tillë është konfirmuar në njerëz.

  Hormonsoderzhaschie IUD - Një T-image-jo
  Rrjedhin spirale e cila është e plotë të Gorm z progesterone ose levonorgestrel.
  Këto spiralet kanë një efekt të drejtpërdrejtë lokale në endometrium, tuba fallopiane dhe
  rreshtim të mitrës.


  WMC është më e mirë
  kontraceptiv për lindjen ndaj grave të shëndetshme, të çara, të përhershme
  partner dhe nuk i japin se dis vend-inflamator organet gjenitale Levante,

  që më imovir, por se ajo është me anë të kësaj metode contra-Concept në
  Familja planifikuar lindjen e fëmijës së saj të dytë.

  Pas heqjes DIU
  aftësisë së mbarësimit-lim restauruar, zakonisht shumë shpejt, por
  këshilluar kundër konceptim për 2-3 cikle për lubrifikantë-tion
  e mitrës dhe të tubave fallopiane, dhe gjurmë-vatelno, duke zvogëluar rrezikun
  aborti spontan dhe shtatzënia ektopike.

  Para se të planifikimit
  Një hequr nevojshme IUD-ariu në 2-3 javë ana Gjinekologjike të Gd për të kaluar
  analizon shkallën e pastërtisë së vaginës. Në këtë rast, ju do të keni kohë për të
  e terapisë anti-inflamator për të hequr heqjen IUD-fakteve

  spirale të mbajtur më 2-3 ditëve të menstruacioneve, kur qafën e mitrës është paksa e hapur dhe
  WMC ekstrakt më pa dhimbje. Në kohën e procedurës qafës së mitrës
  ekspozuar në vdes veçanta, pasqyra kolohicheskih, të njëjtat mjete
  Përdor mjeku gjatë normale osmoty-ra. IUD ka strings, zakonisht
  hequr, dhe tyahivaya nga një fije. Nëse thread për çfarëdo arsye nuk është e dukshme, atëherë
  A është e nevojshme për të hequr hospitalizimin IUD-Eja. Ofensiva Shtatzënia em pas
  Heqja IUD gjatë vitit, 90% e grave. Nëse shtatzënia
  pho-të nuk përdorni një DIU dhe dëshirën e një gruaje për të mbajtur shtatzëninë në prani të
  temat IUD duhet të hiqet.

  Nëse thread nuk është gati WMC-naruzhivatsya kohë
  të-diagnostikuar rrip, IUD nuk është hequr. Ajo duhet të jetë on-etiketuar jo
  rritje të dukshme në frekuencën e keqformime ose ndonjë povrezhde-tion e fetusit,
  nëse shtatzënia veshur në sfondin e një DIU.


  Kontracepsioni hormonal

  Hormon
  Kontracepsioni është e bazuar në përdorimin e analogs sintetike e mësimE-qeveritare
  hormonet ovarian dhe ju jeni paralajmërim sokoeffektivnym-automjet
  shtatzënisë.

  Në varësi të përbërjes
  dhe metodat në të ndryshimit transformuese kontraceptivëve hormonal nën-ndahet në disa
  lloje:

  I kombinuar përgatitjet
  Kontraceptivët oral zakonshme për shkak të kep të lartë besueshmërisë,

  kthyeshmëria e veprimit, me kosto të arsyeshme dhe transportueshmëri të mirë. Këto
  produkte përmbajnë dy lloje të hormoneve seksuale-ing femra - estrogjenit dhe progestins.
  Me-mekanizëm për veprimin e kontraceptivëve oral (gjilani) në bazë të bllokadës së ovulacionit,
  Implant-tion, modifikim i lëvizjes spermës dhe funksioni i korpus luteum, e cila
  mbetet në vezore në vend të dalë nga veza dhe normalisht siguron
  zhvillimi normal i vezes.

  Pas ndërprerjes
  Ovulacionit OK (vezë nga vezorja në mes të çdo faqe-menstrual doho
  Cikli) shpejt të rivendosur të themeluara dhe më shumë se 90% e grave janë në gjendje që të bëhet shtatzënë në
  Brenda dy viteve. Ajo Albanian-myanutyh i komplikacion që rrallë bujë-peared

  pas marrjes së kontraceptivëve oral. E ashtuquajtura «post-pilulë» amenorrhea - Mungesa
  menstruacioneve dhe aftësia për të konceptoj-Ku brenda 6 muajve pas ndalimit
  OK. Kjo amenorrhea ndodh kur-dimensionale 2% e grave dhe veçanërisht karakteristik
  vonë riprodhues periudhë-ing herët dhe (që ndodh në të rinj
  vajzat apo gratë në periudha primenopauzal da), ose për gratë,
  që është patologji e fshehur, zbuluar nga-thjeshtimin pritje votsiroval OK.

  Një të vërtetë të provuar se
  kontraceptive hormonale, pavarësisht nga kohëzgjatja e pranimit, nuk ka efekt mbi fertilitetin (aftësinë për të mbajtur fëmijët) Gratë
  dhe duke shkaktuar infertilitetit-tion.

  Pas ndërprerjes OK në shumicën e grave
  Aftësia për të krijoj rivendoset shpejt.

  Përdorim
  OK hormonal recommen-stop sulking 2-3 muaj para planifikuar-emoho
  konceptim sepse:

 • në shumicën e rasteve, pjellori
  restauruar në 2-3 muaj;
 • Prezenca do të lehtësojë cikël të rregullt
  të llogaritur moshën e saktë gestational;
 • hormonet që përbëjnë hormonal-qeveritare
  ndryshim kontraceptivët
  vitaminë dhe bilanci mineral në trup,
  Pengesat stvu, të tilla si thithjen e vitaminës C, Neko-konfigurimin e disa micronutrients dhe
  acid folik dhe duke kontribuar në të njëjtën kohë vitaminë tepruar ICA-syvanie
  Dhe që mund të ndikojë negativisht në zhvillimin e një fëmije.

 • Nga kjo nuk është e
  duhet, megjithatë, se shtatzënia i BE-Is ndodhur menjëherë pas marrjes OK ose
  edhe në qoftë se ata u pritën në një cikël për të konceptoj-mia, ajo rrit rrezikun e shtatzënisë patologjisë-kep
  ose defekte lindjes. Rastet e kështu-dhe-elektrike nuk janë një tregues për preri-financa
  shtatzënisë. Gratë që përdorin Shih-OK, nuk e rrisin frekuencën e lirë samoproiz
  abort, ektopike shtatzënia-kep apo çrregullime të fetusit. Në
  raste të rralla kur një grua rastësisht kur-e bëri OK gjatë në fillim
  shtatzënisë, gjeti edhe efektet e tyre të dëmshme për fetusin. Për më tepër,
  ajo ka treguar se duke marrë gratë ok me të ulët Fe rrit rtilnostyu gjasat

  konceptim i drejtpërdrejtë-tion pas ndërprerjes së tyre.

  Mini-pije përmban 300-500 mg
  progestogjenet në një tabletë, nuk e kufizojnë funksionin ovarian sous-publik.
  Mekanizmi i veprimit të kontraceptivëve mini pilulës-ity parashikon këtë ndryshim
  numri dhe nxënës-madh mukusit gjetur në qafën e mitrës, duke rritur viskozitetin e saj,
  reduktuar depërtojnë-ing aftësi të zvogëluar spermës ve-royatnost
  Depërtimi i spermës në mitër, ndryshimet në endometrium, përjashtuar djall-lantatsiyu,
  ndalimin e lëvizshmërisë së tubave fallopiane. Pritja fillon me ditën e 1 menstrual-tion
  Cikli dhe të kalojnë një ditë në regjimin post-Term. Pranimi piley mini, si dhe

  dhe i kombinuar OK, të ndaluar për 2-3 IU-syatsa planifikuar
  shtatzënisë.

  I zgjatur
  përgatitjet
  përmbajnë vetëm progestins (një shembull i tillë është sa i ndjeshëm-të - Depo-Provera). Injections
  sa i ndjeshëm-ing të bërë 1 në çdo 1-5 muaj. Implantet janë nënlëkurore
  një kapsulë, të cilat janë futur nën-lëkurë në sup dhe ditë lirim
  hormon, duke siguruar kontraceptivë për 5 vjet.
  Një shembull i NE-lyaetsya Norplant, i cili është një cilindër 6 kapele që nën lokal
  anestezi administrohet subcutaneously në parakrah le-ing duart. Ka intrauterine
  kontraceptive përmbajnë shufrën levonorgestrel në se gjatë vitit

  çdo ditë ju-lëshuar (një shembull i drogës tillë - WORLD-AT).

  Restaurim
  fertilitetit pas ndërprerjes së kohëzgjatjes kontraceptiv tion veprim
  mund të ndodhë vetëm pas disa muajsh (1,5 vjet). Pra, Dan-jo
  Rekomandoni kontraceptive vetëm me gratë e schinam se nuk ka plan ruyut i menjëhershëm
  shtatzënisë.


  Pengesë Metodat

  Mjetet e tilla
  Kontracepsioni është një pengesë mekanike spermatozoi-ing
  (Condoms, kapele, diafragmave). ) Metodat e kontracepsionit pengesë pajisur-tion
  efikasitet më i ulët në krahasim me shumicën e kontraceptivëve orale dhe
  pajisje intrauterine; disa derra-entov përdorimi i tyre i pamundur

  udhë-stvie alergjik ndaj latex gome, ose Polyuria-tan.

  Grykë vaginal dhe
  Paketat e numërimit qafës së mitrës që përdoren për kontracepsion në izolim apo në kombinim
  me një spermicid. Diafragma është një tjetër kapak kupoloob-gome
  me fleksibël dreke-com, e cila është futur në vaginë për marrëdhënie herët-la kështu
  mënyrë për të pasme të rim ishte në fornix pasmë të vaginës, front
  rekomandim për kockës pubike dhe të mbuluar kube në qafën e mitrës. Parimi i funksionimit
  kontraceptivët pengesë është bllokuar depërtimin e spermës në sheech-ing
  mukusit. Ata janë përdorur dhe janë të

  vetëm në nivel lokal, nuk
  duke shkaktuar ndryshime në Or-Mekanizmit; sepse këto metoda kontraceptive mund të shfuqizojë

  menjëherë para konceptimit PPSH niruemym.

  Pengues do të thotë asgjë
  nuk ndikojnë në aftësinë për të krijoj. Prandaj, si e mirë
  kontraceptivët në kohën që, siç rekomandohet, rotacioni i të cilit,
  duhet të kalojnë në mes përfundimit të një upot-kontraceptiv me Sanam përshkrues
  sipër dhe konceptues rekomanduar IP-korystuvaty është pengesë kontracepsioni.


  Vullnetar kirurgjikale kontraceptim ( sterilizim )

  Sterilizimi femëror
  përfaqëson bashkë-betejë-kirurgjikale bllokojë ju prohodimos me Tubali
  urdhërojnë për të parandaluar shkrirjen e spermës me vezë. Kjo arrihet
  nga ligation, duke përdorur clips të veçanta ose unaza ose elektro-koagulimin

  tub fallopian.

  Sterilizimi mashkullor,
  ose vazektomi, është bllokuar nga vas deferens për
  parandalimin e spermës ndër-vendit.

  Pas aplikimit të sterilizimit kirurgjikale
  shtatzënia është e mundur vetëm kur ndryshimi transformuese ndihmuar riprodhues
  teknologjive të tilla si në fertilizimi in vitro, etj