Adoleshenca kuptuar se si


 • Teens: shock Informacion
 • Teens: familja dhe shkolla
 • Adoleshencë: Sex
 • Teens: Droga
 • Teens: rock and roll

 • Duke parë në adoleshentët e sotëm, mbani mend
  Michael Zhvaneckogo duke thënë: "Kjo është e ne jemi të gatshëm dhe të rinjtë
  kurrë nuk do të jetë. " Por në situatën tonë demografike nuk është saktësisht
  zgjidhje më të mirë. Pra, çfarë adoleshentët sot? Çfarë ata
  të ndryshme nga tonat njëzet vjet më parë? Dhe si për të gjetur ata të afrohen?
  Teens: shock Informacion


  Një nga dallimet kryesore të kushteve që jetojnë të riu modern
  - Fluksi i madh i informacionit çdo të dytë që bie mbi të.
  Më parë, studenti nuk mund të fle natën përveç prag të Vitit të Ri,

  tani sms-ing dhe email kapërcyer tavolinën e tij.
  Shtoji kësaj edhe modës e klubeve të natës, qendrat argëtuese, dhe
  bëhet e qartë se ku vijnë të rritur adoleshentëve
  nervozizëm, ankth, vështirësi përqëndruar.
  Qasje e hapur praktikisht çdo informacion mundëson Mjedisit
  bota me të gjitha realitetet e saj të ndikuar fëmijën anashkaluar pengesat e
  themeluar nga prindërit. Pra, teen sotëm di për
  mizori njerëzore është shumë më tepër se prindërit e tij e dinin. Kinema
  këngë dhe madje edhe karikaturat janë plot lufton dhe vrasjeve. Protagonist
  nuk është i shqetësuar në mënyrë për të shpëtuar të dashur të tij.


  Në mënyrë tipike,
  Personi mesatar në kërkim të një shejtan që të vetëm të "merret" me të. Në
  Ky kërkim i shoqëruar nga burgu bollshme papërshtatshme dhe fjalorin.
  Psikologët kanë njohur gjatë se çdo vepër e artit ka
  për person, përmes mekanizmit të legalizuara - një njeri identifikon veten me
  hero dhe vëmendje e, duke e bërë emocionet e tij dhe bindjet e tij. Jo
  duhet vetë të bëjë asnjë gabim, ju mund të provoni në veprime
  karaktere. Shumë kufij Blur artit bashkëkohor
  në mes të mirës dhe të keqes.
  Në 10 vitet e fundit të leximit të fëmijëve pothuajse
  copa të të luftës, revolucionit zhdukur, për të mos përmendur klasik

  punon. Ju mund të diskutojnë përmbajtjen e tyre ideologjike, por nuk ka gjasa
  disa argumentojnë se çdo libër i dha një të riu të qartë
  të kuptuarit e vlerave të jetës. Tani kostoja e "drejtë" libra
  rritur ndjeshëm dhe më të përballueshme në çdo kuptim ishin
  detectives dhe fantazi. Autorët Biografia e këtyre veprave shpesh
  thotë: "Machine-të gatshme kolegj, ai ka punuar në polici,
  pastaj vendosi të bëhet një shkrimtar. " Impulset e kohëve moderne - internet.
  Disa adoleshentë janë fjalë për fjalë duke jetuar në një botë virtuale të bazuar "në
  i vërtetë "vetëm për të ngrënë dhe gjumë. Miqësi, dashuri dhe
  shkëputje, muzikë, filma - e gjithë kjo teen merr online.


  duke rezultuar në shumë varësisë psikologjike në zhvillim: nuk ka rrjet
  jeta është bosh dhe i mërzitshëm, dhe i lidhin marrëdhëniet në të vërtetë
  Jeta teen thjesht nuk mund.

  Teens: familja dhe shkolla

  Një tjetër faktor i rëndësishëm - brishtësia e familjes moderne. Adoleshencë
  rrallë jetojnë me gjyshërit, xhaxhallarët dhe hallat. Zhduk
  Tradita ruajtur marrëdhëniet me fqinjët e saj, të cilat mund ndonjëherë
  monitoruar fëmijët e tyre. Pesëmbëdhjetë vjet më parë stilit prindër
  mund të përshkruhet si i rreptë. Child "i familjes së mirë"
  domosdoshmërisht në sport dhe punë sociale. Tani rrip
  rënë kërkesa: nuk prohulyuye shkollë - dhe kjo është e mirë.

  Sociologët
  vini re se për momentin nuk ka kushte për të vërtetë
  pjesëmarrja e adoleshentëve në, raste të rënda të rëndësishme shoqërore. Pemë në
  parqe mbjellë vetëm para zgjedhjeve dhe për një tarifë të vogël, verë
  njerëzit nuk janë duke pritur për ndihmë Timurovtsev, lypje të tranzicionit. Në
  Për shkak se adoleshentët janë më aktiv në lëvizjen dhe i heshtur
  Partia pasiv - një sekt, dhe më të jetojë me akut i brendshëm
  Ndjenja e konfliktit social dhe pasigurisë. Megjithatë,
  Motivet krahasim të rinjve moderne dhe kolegët e tyre
  e hershëm 90-të gjeti se ata preferojnë performancën individuale
  shoqërisht çështje të rëndësishme dhe duke u përpjekur të pohojnë ato, të marrë përsipër

  vendime të pavarura. Zgjedhja e profesionit të ardhshëm, duke u bashkuar në universitet,
  Adoleshencë shpesh të orientuar drejt suksesit, jo vetëm për një "kore". Edhe pse fajin tani pranohet "Konsumi mentalitet"
  rinia vjen nga fakti se çdo gjë mund të fitojnë. Ndërsa epokë
  Deficiti shtyrë të rinj të mashtrimit dhe vjedhjes.

  Adoleshencë: Sex

  Adoleshentët moderne ndikon jehonë e asaj që ndodhi në Rusi
  revolucion seksual. Nga njëra anë, seksualiteti ishte
  një pjesë integrale e modës dhe stilit dhe adoleshentët shpesh vë shenjën e barazimit seks
  me dashuri, të ndjehen të vonuar nga jeta, nëse ruhet
  virgjërinë 18. Nga ana tjetër - janë të vetëdijshëm për

  ekzistenca dhe qëllimi i kontraceptivëve.

  Prandaj, numri i shtatzënive të padëshiruara dhe
  aborti ulur ndjeshëm. Njëkohësisht ka adoleshentët
  brenda subkulturave seksuale, video muzikore, revista me shkëlqim,
  duke u siguruar vajzat pa rroba rozë me rhinestones to vështirë
  të llogarisë në vëmendje të personit. Si rezultat, një ushtri
  adoleshentët vuajnë nga mospërputhje të parametrave të tyre fizike
  që mund të shihen në plastike dallditë televizive
  Operacionet e shpikur në mënyrë të pavarur ulet në një dietë. Disa dieta
  janë jashtëzakonisht sqimë: sallatë e fidaneve të rinj të bambu
  kos, germinated grurë dhe oriz pa kripë, si rezultat -

  Ushqimi bëhet i paekuilibruar. Rinia 90 të imagjinohet
  nuk mund të përballojë që ju mund të humbni peshë duke përdorur bambu, pompë up buzët
  xhel, dhe mollaqe implantet futur. Ata i shqetësuar në heshtje
  squeezing pimples dhe vendosjen e një bra pambuku. Në shumë
  shkelje e të ashtuquajturit zhvillim sjellje të hahet - dhe anoreksi
  bulimia. Këto çrregullime të ndodhë në çdo kohë, por
  Prevalenca është shumë i varur nga perceptimet e bukurisë,
  ekzistuese në shoqëri. Kur Kate Moss ishte ideal, valë
  anoreksi adoleshent përfshiu botën. Tani modës është e fortë,
  trup sportiv, kështu që situata është përmirësuar paksa. Por
  Prevalenca e kirurgjisë plastike ka çuar në faktin se

  adoleshentët përvojë nuk vjen me moshën, dhe transferohen në
  moshën e rritur, kur njeriu më në fund merr mundësinë për të
  eksperiment me silikon dhe thikë e kirurgut.


  Teens: Droga


  Pesëmbëdhjetë vjet më parë, kur treg takuar vetëm
  vodka, port dhe disa lloje të cigareve dhe shitësit nuk janë të mbuluara
  Sytë në blerësit e moshave të rinj i tymosur dhe konsumuar alkool në
  Në përgjithësi, fëmijë nga familje të pafavorizuara. Të dhënat e anketës tregojnë se
  Tani 17 vjet 92% e studentëve janë të njohur me shijen e alkoolit, 78%
  pirja e duhanit provuar, 36% e pirjes së duhanit u bë një zakon, dhe 6% të paktën një herë
  droga të përdorura. Ndër arsyet për shpërndarjen masive të cigareve

  Alkooli dhe droga - qasja e tyre dhe mungesa e informacionit rreth rreziqeve.
  Nëse çdo tregtar TV thotë se nuk ka rast të festivalit të birrës
  pamundur si për të festuar 16 vjetorin e një atmosferë të mërzitshëm jo-alkoolike?
  E vetmja mënyrë për të dalë - për të parandaluar përdorimin e që
  mjekët e quajnë substancë (Afrika e Jugut). Për fat të keq, disa
  prindërit preferojnë të shtyjë bisedë në lidhje me rreziqet e këtyre substancave në
  13-14 vjet. Por mosha e duhanpirësve të rinj ka rënë për 11 vjet dhe
  dy apo tre vjet, krijuan një marrëdhënie të vërtetë. Në SHBA dhe Evropë bërë
  për shkollat ​​studim për të përcaktuar moshën minimale në
  që pret testin e parë në Afrikën e Jugut.

  Një parandalim të fillojë një vit
  para. Këto votime ruse tregojnë se në mesin e
  6,5% e klasën e gjashtë e kanë provuar duhanin, dhe 22% piu një shampanjë pak
  Viti i Ri me lejen e prindërve.
  Shumë prindër, duke lejuar
  mundësia që një ditë fëmija i tyre do të jenë ende pirja e duhanit dhe
  pirja e alkoolit, të shpjegojë atij se kjo mund të bëhet vetëm
  të rriturit. Ajo rezulton se, së pari, prindërit programuar padashur
  Fëmija aktiv për të provuar Afrika e Jugut (substancë) pas 18 vitesh, dhe së dyti, ekziston rreziku që
  fëmijë, ndjenjë mjaft i rritur në 15, nuk duan të presin
  mosha statutore. Frikësojë strategji gjithashtu
  jo gjithmonë të prodhojë rezultate.

  Edhe në qoftë se një fëmijë beson në vdekshme
  Rreziku i alkoolit dhe drogave, ai e sheh se jo të gjithë pinë -
  alkolikët dhe ata që pijnë duhan, jo shumë shpesh vdesin nga kanceri i mushkërive.
  Kjo strategji krijon një mjedis që episodik
  përdorimit të substancave nuk sjell dëm. Psikologët besojnë se ajo
  efektive strategji - e ashtuquajtura trajnimi aftësitë e jetës.
  Fëmija nuk mund të izolohet nga ndikimi i njerëzve që përdorin
  Afrika e Jugut (substancat psikoaktive), por adoleshencë mund të mësohen për të reaguar. Fëmija duhet
  shpjegoi se ata që bëjnë propozime të tilla, ndjekur qëllimet e tyre,
  absolutisht jo të interesuar në pasojat për shëndetin e tij.

  Kjo vlen edhe për
  reklamat, dhe të njohurit e rastësishëm në një parti. Të rriturit nuk duhet
  mindlessly binden. Edhe prindërit mund të bëjnë gabime, kështu që është e
  është e rëndësishme për të marrë vendime të pavarura. Disa vetë prindërit
  Oferta fëmijë provoni alkool, ai mësoi në shtëpinë e tij shije
  jo një portë. Statistikisht, këta fëmijë janë në shoqërinë e moshatarëve
  pini më shumë se të tjerët, kështu që besohet se kanë marrë këtë
  Leje prindërore. Përveç kësaj, ata mendojnë se ata mund të trajtojë
  alkool, duke rezultuar mbivlerësojnë aftësitë e tyre.


  Teens: rock and roll

  Prindërit dhe fëmijët në të gjitha kohët debatuar muzikë modë.
  Stërgjysh, që e donte waltzes, kritikoi paraardhësit nga pasioni shkatërrues

  tango. Në fillim të viteve 90-të në vendin tonë filluan të depërtojnë lirshëm perëndimore
  muzikë, ka shumë grupe lokale që këndoi që
  kërkuar dhe ata donin. Teens ishin të palexueshme dhe omnivores. Jo një
  nuk histeri prekur lidhur me "Maj butë" dhe "teknologji".
  Riu i sotëm është më kapriçioz: kjo cilësi e rëndësishme e mirë
  tingëllojë fjalë të mbetet në mendje, imazhin e këngëtares. Ajo ishte shumë më pak
  bandat agresive rock, transmetimin-ideologji që
  shtyjnë adoleshentët të dhunës, përdorimit të drogës dhe vetëvrasje.
  Format fanatizëm muzikor u bënë më të butë, tani ne kemi nevojë për një
  shumë të papritur audiencën për të marrë atë për të shkruar letra dashurie dhe

  të paraqitur në idhullit hyrje.
  Informacion nga artikullin "Mëso për të kuptuar një të ri."