Shtatzënia adoleshente


 • Adoleshentët shtatzëna
 • Shkaqet e teen shtatzënisë
 • Për të parandaluar shtatzëninë mes adoleshentëve
 • Zgjedhje


 • Adoleshentët shtatzëna

  Një prej shoqërisë më alarmante statistikore në botën moderne - është që të rritet numri i adoleshentëve shtatzëna. Më shumë vajza të bëhet shtatzënë në vitet e shkollës së mesme, kur ata janë ende shumë i ri dhe pa përvojë. Parimet morale ata të lënë mënjanë. Ky trend varet nga shumë arsye. Kështu, nuk ishte nevoja për të kuptuar dhe hetuar shkaqet e shtatzënisë në mesin e adoleshentëve, sa më pranë të jetë e mundur për të prekur këtë çështje dhe për të gjetur një përgjigje, më shumë se kjo çështje është me interes të përgjithshëm.  Shkaqet e teen shtatzënisë

  Çfarë e shkakton rrjedhjen e shtatzënisë adoleshente? Disa besojnë se kjo është pasojë e mungesës së edukimit seksual. Ndoshta kjo është edhe për shkak se vajza nuk e di se si për të mbrojtur veten nga shtatzënia. Shumë gra sot ende mendoj se ata mund të mbrojnë veten nga marrja shtatzënë, duke bërë gjëra të caktuara (douching pas seksit, metodë e rrugës), por këto pikëpamje janë drejtim krejtësisht të pasakta. Getting këshilla të duhura se si për të shmangur shtatzëninë e mundshme, por kështu ka të ngjarë të jetë për të zvogëluar numrin e adoleshentëve shtatzëna.

  Por ka disa shqetësime që këto vajza adoleshente të marrë në një situatë në të cilën ata nuk janë të gatshëm emocionalisht. Ndoshta ata ndërtojnë marrëdhëniet e tyre, duke menduar vetëm për atë që ata kanë për të bërë seks për të kënaqur partnerin e tyre të dashur dhe se këtë ndjenjë të përbashkët. Ndoshta se shtëpitë e afërta me njerëzit e saj nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme, dhe ajo tregon se marrëdhëniet seksuale mund të sigurojë vëmendjen ku ajo ka nevojë dhe dëshiron.


  Në çdo rast, shtatzënia adoleshente - është që ndikojnë në fjalë për fjalë të gjithë. Shumë prej këtyre nënave të reja nuk kanë mundësi të gjejnë punë dhe të kërkojë agjencive të ndihmës sociale i ndihmoi ata të paguajnë faturat e tyre mjekësore.

  Në mënyrë të ngjashme, shumë prej këtyre vajzave nuk janë në gjendje të kthehen përsëri në shkollë, prandaj lënë pa arsim, i cili do të lejojë që ata të gjejnë një punë më të mirë në të ardhmen ata mund të kenë për të paguar. Këto probleme të gjithë ne të bëjnë.  Për të parandaluar shtatzëninë mes adoleshentëve

  Për të parandaluar shtatzëninë në mesin e adoleshentëve nuk është e mjaftueshme vetëm për t'i pajisur ata me prezervativë apo pilula e kontrollit të lindjes të shpjegojë kuptimin. Me uljen e adoleshentëve shtatzëna duhet të gjejnë një qasje shumë aspekte, dhe ndoshta kjo do të jetë zgjidhja më e mirë. Fëmijët seksuale osvidomlennya dhe shpjegojnë atyre çështjet që lidhen me seksualitetin - një nga detyrat më të rëndësishme të edukimit seksual.

  Ju nuk mund të shpjegojë për fëmijët atë që ai e njohura keq. Prindërit dhe mësuesit duhet jo vetëm aftësi dhe takt, por një vetëdije të mirë të çështjeve të edukimit seksual, njohurive në lidhje me strukturën dhe funksionimin normal të sistemit riprodhues. Duke i kombinuar të gjitha njohuritë në lidhje me mëngë,%
  Metodat e edukimit dhe parandalimit B2om, shumica vajza adoleshente do të jetë në gjendje për të mbrojtur veten e tyre nga shtatzënive të padëshiruara, të cilat janë ose fizikisht ose emocionalisht nuk janë të gatshme në këtë moshë.


  Ju nuk mund të them se të gjitha nënat adoleshente nuk punojnë ose nuk janë në gjendje të bëhen prindër. Pas të gjitha, askush dhe asgjë nuk i bën këto vajza kanë marrëdhënie seksuale në një moshë të tillë të rinj.

  Megjithatë, kur vajza adoleshente do të pajisen me informacion të mjaftueshëm për zhvillim dhe parandalimit metodat e saktë seksuale, ata do të jenë në gjendje për të marrë vendimin e duhur për veten tuaj se nuk do të shkaktojë dëm në shëndetin e tyre, si dhe jetën e tyre. Si një shoqëri moderne ne duhet të tregojmë se ne mbështesim zgjedhjen e tyre, ata me të vërtetë e bëjnë. Sepse, në fund të fundit, këto gra do të duhet të jetojnë me pasojat që ndodhin me ta.  Zgjedhje

  Këto vajza me të vërtetë kanë një zgjedhje në pozicionin e tyre gjatë shtatzënisë. Shumë prej tyre dëshirojnë të fshehur shtatzëninë e saj dhe të lindë një fëmijë që nuk ka kujdes adekuat paralindjes apo vëmendje.

  Të tjerët duan të kenë një fëmijë me shpresën se babai i tij do të mbështesë një familje të re dhe do të kujdeset për të. Por në shumë raste, babai nuk është gjithashtu i gatshëm për përgjegjësinë.


  Disa nëna e të rinjve të vendosin të kenë fëmijët e tyre lindi një njeri të ri të vogël dhe mbështetje në këtë kohë për fëmijët e tyre. Ky është një proces shumë i komplikuar - për t'i dhënë fëmijës një jetë të re. Për ta bërë këtë, të moshuarit duhet dhënë mbështetjen e nevojshme financiare për familjen e re.


  Megjithatë, adoleshentët e tjerë shtatzëna janë të ballafaquar me një zgjedhje - të ketë një abort ose të shkaktojë abortim spontan. Kjo është - një vendim i vështirë që nuk është nëna e lehtë shtatzënë. Nuk është koha e kufizuar në të cilën kjo procedurë mund të kryhet si pëlqim kërkohet prindërve kur fëmijët janë të mitur.

  Ndjenjat emocionale rreth abortit mund të jetë po aq e vështirë për një vajzë adoleshente, ashtu siç fëmija është i lindur.


  Çdo nënë-teen ka nevojë të dini se me të vërtetë është një zgjedhje dhe se, në fund të fundit, ai do ta bëjë këtë, pasi do të jetë më mirë për të, kështu që kjo vlen vetëm për të. Ajo është e para se të bëni zgjedhjen tuaj, duhet të mendoni për sa ajo merr përpjekje dhe energji për të rritur një fëmijë që do të bien mbi supet e tij të gjitha përgjegjësitë financiare dhe kujdesin për familjen. Ajo duhet gjithashtu të marrin në konsideratë faktin se jeta e saj për tetëmbëdhjetë vitet e ardhshme për të ndryshuar shumë. Nëse ajo nuk ndihet se mund të përkryer të përballen me të gjitha këto probleme, atëherë ajo duhet të marrë parasysh të gjitha alternativat.
  Së fundi, problemi i shtatzënisë në mesin e adoleshentëve është diçka që prek shoqërinë si një e tërë, por sigurisht, ne duhet të mbajnë në mend se në radhë të parë mund të pësojë një fëmijë i cili është i lindur për të nënave adoleshente, në qoftë se nëna e tij nuk mendojnë për pasojat e seksual Marrëdhëniet. Fëmija meriton më e mirë dhe më e rëndësishme, ajo që së pari duhet të mendojnë ndonjë nënë.


  Informacion nga artikullin "Shtatzënia mes adoleshentëve. Çfarë dini për këtë? »