Udhëheqësit e të rinjve janë të varur nga droga
Hulumtuesit në Universitetin e Montreal (Université de Montreal) argumentojnë se ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis adoleshent popullore dhe dëshirë e tij për alkool dhe droga.

"Teens që ne të studiuar - është udhëheqës, shumë meticulously kanë të bëjnë me pajtueshmërinë me normat shoqërore dhe të kuptojnë që ju nevojitet për të mbajtur qeverinë për të ofruar disa sakrifica," - tha Jean-Sebestyan Fallot (Jean-S bastien Fallu), kreu i hulumtimit.

Puna e hulumtuesve të kryer një shumë e gjerë. Ata studiuar sjelljen e 500 nxënësve frëngjisht-folëse në momente të veçanta të periudhave të tyre të jetës 10-11, 12-13 dhe 14-15 vjet. Faktor i rëndësishëm ishte popullariteti i aftësive të rinj udhëheqëse e miqve të tyre dhe marrëdhënieve e alkoolit, marihuanës dhe drogave të forta.

Përdorimi i substancave dhe jetës rrezikshme rritur me pjesëmarrësit në projekt mosha, pavarësisht nga ajo cilësitë personale të demonstruar të riu. Megjithatë, adoleshenti ishte më popullor dhe më shumë popullor, ai kishte miq, probabiliteti i lartë se ai shpesh pi dhe merr drogë.

Adoleshencë të cilët nuk kanë shumë peshë në kompanitë e tyre në rrezik për forma të tjera të sjelljes devijante. Kështu, studime të tjera kanë treguar se ata janë më të prirur për të agresionit dhe të dhunës se të alkoolit dhe substancave psikotrope.