Adoleshencë dhe Seksi


 • Përgatitja për këtë
 • Pjekuria morale dhe fizike
 • Moshë madhore
 • Pezmatim
 • Ndalohet hyrja
 • Pyetësori për vajzat adoleshente

 • Përgatitja për këtë

  Adoleshent i cili kurrë nuk ka angazhuar në "këtë" me siguri duket se çdo gjë gëzojnë jetën, dhe ai është i pashpresë prapa.

  Ata rritur plotësisht, trupin pjekur. Dhe kjo është për fëmijët (ne, prindërit, ne e dimë me siguri!) Shef mbi supet e tij. Ata nuk mund të presim për të filluar. Ne ishim të frikësuar për të menduar për këtë. Por, nëse ne si ai apo jo, adoleshentët janë të pasur marrëdhënie seksuale. Dhe ju dhe unë mund të përgatiten vetëm për më

  "Nëse ju mund të fillojnë nga e para, unë do të nuk do të ngutemi.

  Por shoku im më i mirë ishte një djalë që ajo e zuri gjumi bashkë me të pesëmbëdhjetë vjet. Disa vajzave në klasë kanë bërë "atë" - dhe swirled vazhdimisht rreth tyre djem. Kam kërkuar që të jenë të njohura, kam kërkuar që të jetë një i rritur, kam kërkuar që të jetë si gjithë të ... Herën e parë nuk ka sjellë asgjë, por dhimbje dhe befasi bezdisshëm: kjo është se si ajo është në të vërtetë - jo si në filma. Me djalë unë shkatërroi mjaft shpejt, pastaj kishte disa, por me të vërtetë të gëzojnë afërsinë e trupit të tij dhe një person tjetër kam mësuar vetëm njëzet vjet. Një kokë gjashtëmbëdhjetë ishte tjerrje mendim "Unë e bëj atë, ashtu si të rriturit!" Pastaj ... vetëm për forcë zakoni, sepse unë nuk jam një e virgjër, dhe djalë i mirë - në qoftë se nuk ka asnjë arsye për refuzimin.


  Ende kujtoj atë një herë para se të aktit - Unë nuk dua të bëj atë, por kam premtuar.
  .. »

  Nga ditari i Angelica, një student 22 vjet


  Pjekuria morale dhe fizike

  Adoleshent i cili kurrë nuk ka angazhuar në "këtë" me siguri duket se çdo gjë gëzojnë jetën, dhe ai është i pashpresë prapa. Çdo gjë në jetë nuk është rasti, sipas një ankete anonime, rreth një e treta e rekrutëve të ushtrisë shkon pa humbur virgjërinë. Dhe sinqerisht nëse ju pyesni ndonjë të rrituri, pothuajse me siguri ai do të të thonë se ai filloi të pasur marrëdhënie seksuale shumë herët dhe nganjëherë i vjen keq atë. Dhe pyetja "përse?" Përgjigja Thinking: Unë nuk ishte mendërisht i gatshëm për këtë.

  Dhe kjo është e vërteta e vërtetë: në fëmijët, zhvillimin fizik përshpejton shumë përpara pjekurisë shpirtërore. Fiziologjikisht shumë adoleshentë janë të gatshëm që të ketë marrëdhënie seksuale në 12-14 vjet. Menstruacioneve Gjithnjë fillon në 10-12 vjet, dhe djemtë në pesëmbëdhjetë djemtë e tyre të duken mjaft të zhvilluar. Kjo shihet më qartë në industrinë e modelimit: Milla Jovovich ka arritur në podium në dymbëdhjetët, dhe me të madhe vajzë agjenci modelimi gjashtëmbëdhjetë konsideruar seriozisht shumë e vjetër për një fillim.

  Përveç kësaj të gjithë botën është e mbushur fjalë për fjalë me seksin. Adoleshentët moderne janë të lirë për të nxjerrë informata nga libra, videokaseta, internet, le të vetëm reklamat hapur provokues.

  Përveç kësaj adoleshencë gëzojnë liri të madhe. Shumë kanë dhomën e tyre, ku hyrja e paautorizuar është e ndaluar. Dhe prindërit janë të zënë në punë me vonesë, duke i dhënë mundësi më të reja gjeneruese për të gjitha njohuritë e seksualitetit të tij.

  Pra, fëmijët tanë janë fizikisht gati për seks shumë më herët se edhe, për krahasim, brezi ynë akselerirovannoe. Kuriozitet fëmijë të shëndetshëm s është gjithashtu i pranishëm. Por nuk është se pjekuria emocionale dhe stabilitetin psikologjik që është e nevojshme për të zgjedhur dhe për të ruajtur partner seksual bashkë me të marrëdhënieve normale të rritur.


  Moshë madhore

  Një tjetër fakt i njohur thotë se hormonet seksuale mashkullore shkaktojë djem adoleshente shumë më aktivisht të kërkojnë takime seksuale - në krahasim me bashkëmoshatarët e tyre.

  Në të vërtetë, në qoftë se të bajpas sigurtë vajzat e moshës vajzat në treguesit e zhvillimit fizik, seksual çdo gjë është pikërisht e kundërta. Zonja rrallë duhet të paraqesin marrëdhënie seksuale në një moshë kur shokët e tyre janë të njohur masturbim mashkull dhe polyutsiy nate fenomen. ... Por megjithatë, vajzat adoleshente të bien dakord për të kontaktit seksual. Përse? Një mik këmbëngul vajzat e tjera të njëjtën moshë tashmë e dimë ëmbëlsinë e frutit të ndaluar - të gjithë të njëjtën dëshirë për të "të jetë si gjithë të tjerët" jo vetëm që e bën të blerë një markë xhinse dhe atlete, por të shkoni në shtrat kur ju nuk dëshironi këtë.

  Disa zgjedhin të refuzojë aventurat mitike seksuale. Të tjerë janë dakord me seksin në jetën reale, por nuk do të jetë në mesin e atyne.

  Një tjetër skenar të përbashkët - një dëshirë për të sjellë prindërit e tij në moshën e rritur. Kjo shpesh ndodh në familje ku babai dhe nëna, kapur nga ankthi, duke u përpjekur shumë e vështirë për të vendosur kontrollin mbi adoleshent. Jo ndjenjë besim vetë, një ndjenjë e kundërshtim provon të gjithë botën, dhe sidomos nënën time dhe baba që ka ai nuk e bëri dekret! Le një humbje, dëshirën dhe shëndetin e tij - por me triumfin e shpirtit: Unë i rritur, unë mund të, unë vetë bosi.  Start shumë herët në shumë raste rezulton trauma. Shumë të rinj, të paaftë, të papërvojë do të ketë marrëdhënie seksuale, nuk të dëgjojnë talljet e kolegëve të tyre, janë në dështimin e parë të një goditje në të ardhmen duhet ndihmë serioze psikologjike. E njëjta gjë ndodh me vajzat e ata të hutuar mungesën e tyre të seksualitetit dhe të fillojnë të marrin në konsideratë duke pasur disa mangësi serioze. Pra, dëshira për të mbrojtur veten bëhet një goditje mizore për vetë-respekt.

  Adoleshent i rrallë e di se derdhje e hershme të natyrshme për të rinj. E gjithë eksperienca teorike tregon atij se njeriu duhet (çfarë është një fjalë e tmerrshme në lidhje me çdo gjë në lidhje me marrëdhëniet intime!) Të jetë elastik dhe i palodhshëm.

  Vajzat pas lexuar, shikuar dhe dëgjuar shumë e informatave relevante, besoj se në qoftë se seksi nuk ka sjellë orgazmë magjike, kështu që me ta është diçka e gabuar. Si rezultat, 20-25 vjet, shumë të rinjve sot ankohen për probleme me mosfunksionim ngrerë dhe humbje të interesit në seks, dhe gratë e reja janë të qëndrueshme ose psikozë në sfond simuliruemoho vjet orgazmës, ose edhe të refuzojë për të bërë seks me një partner, duke iu trembur një tjetër dështim për veten si një i pasionuar mësuese. Kjo është mosha kur (fiziologjikisht dhe psikologjikisht) është vetëm një fillim!


  Pezmatim

  Nëpërmjet mësimeve të arsimit të seksit - urra! - Teens di se seks pa kondom kërcënon sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

  Por askush nuk u tregon atyre se prezervativi nuk ka shpëtuar atë disa probleme të tjera.

  Pra, djemtë, vajzat zbudzhuyuchys shumë më të shpejtë në një nxitim për të filluar marrëdhënie seksuale. Affiliate, nuk qenë në gjendje të insistojë në mënyrën e vet, padashur bie dakord, edhe pse ajo ngacmim doni të arritur për disa kohë përkëdhelje dhe puthur. Rezultati është absolutisht asnjë kontakt me vaginë lagësht - dhe si rezultat, ajo ndjen dhimbje, të lënduar trupin mukozën, nganjëherë si pasojë e seksit sepse "nuk duan" të ndodhë inflamacion të traktit urinar. Gjinekologët raste kur trupi i vajzës reagon cystitis çdo hasni seksuale - me të pashmangshme në këto raste antibiotik.

  Dhe kjo është diçka që nuk flasin e mësimeve të arsimit të seksit ...


  Ndalohet hyrja

  Ai është shkruar në shtëpinë e gic-së, dhe askush, duke përfshirë edhe veten e tij, nuk mund të shpjegojë, mund të përfshijnë palë të tretë ose, hyrja e ndaluar. Në mënyrë të ngjashme, shumë adoleshentë nuk e di se ajo u konsiderua si një seks i vërtetë - marrëdhënie me një penis të hyjnë vaginë ose petting, ku asnjë kontakt gjenital, por të dy partnerët janë mjaft të kënaqur me njëri-tjetrin.
  Ndërkohë, mjekët, psikologët, gjinekologë, urologists, me të drejtë besojnë - mosha më e mirë për të parë seksin e "vërtetë" nuk do të ndodhë para se të tetëmbëdhjetë, madje edhe njëzet vjet.

  Kjo nuk do të thotë se adoleshentët nuk mund të luajnë seks njihen me trupin tuaj dhe duke e ditur gëzimin e dashuri të ndërsjellë. Në të kundërtën - dhe kjo është e rëndësishme për të sjellë këtë në vëmendjen e brezit të ri! - Kushdo që dëshiron të vërtetë të sjellë kënaqësi partnerit tuaj, nuk do të jetë e nxituar. Dhe ndërsa ajo nuk është e nevojshme për të bërë të gjitha "të rriturit". Ku më mirë për të luajtur seksi rritur prova të ardhmen, për të mësuar për njëri-tjetrin dhe të jetë i sinqertë, duke dhënë një partner dhe një shumë të gëzimit.

  Nga rruga, nxënësit amerikanë, duke përfshirë edhe shumë popullor "grupe përmbajtje" të petting miqësore nuk refuzojnë.

  Dhe me të drejtë!


  Pyetësori për vajzat adoleshente

  Pyetësori i mëposhtëm është i dizajnuar për vajzat adoleshente (si ata shpesh vuajnë nga aktiviteti shumë i hershëm seksual). Nëse ajo ka thënë "po" në një apo më shumë pyetje testimit, ajo duhet të konsiderojnë seriozisht - mos ngutemi edhe ajo.

 • Ju dëshironi të keni marrëdhënie seksuale për të ndjehen më popullor?
 • Ndoshta jeni dakord, sepse ju ndjeheni presion nga miqtë apo mik?
 • Ju pranoni të seksit, që ju ka pëlqyer më shumë?
 • Ose e keqe për dikë?
 • A nuk ju përpiqeni për të provuar për veten time se ju jeni e bukur dhe sexy?

 • Ndoshta ju thjesht nuk e di se si për të thënë "jo"?
 • A mendoni se të gjithë rreth e rrotull për një kohë të gjatë në këtë fushë?
 • A keni ndonjëherë mendoni se ju përdoren vetëm?
 • Shumë vajza e vështirë për të kuptuar atë që ata duan të vërtetë. Dhe përvoja tregon se më pëlqen përqafime, puthje, një ndjenjë e afërsisë, jo aktin seksual vetë. Nëse partneri nuk pajtohet për të qëndruar me ju në kushtet tuaja, jo të gatshëm për të ju dhënë kohë të presin për të sjellë kënaqësi për të dy seksi - atëherë ajo nuk është personi që ju do për të vërtetë.

  Informacion nga artikullin "Adoleshencë dhe Sex: kurrë shumë herët"