Trajnimi fëmijët e tyre për t'u bashkuar me një fëmijë në nxitjen e familjes


 • Si për t'u përgatitur për ardhjen e fëmijës amtare pranues?
 • Nëse një fëmijë i vetëm
 • Nëse një familje me dy fëmijë
 • Nëse familja është të paturit e një shumë

 • Si për t'u përgatitur për ardhjen e fëmijës amtare pranues?

  Këto çështje janë shqetësuese për shumë prindër birësues
  që e kuptojnë se vendimi për të miratuar duhet të marrë të gjithë
  familje, dhe zëri i nënës së fëmijës është e rëndësishme. Filloj
  duhet të bisede të sinqertë me fëmijën tuaj, duke shpjeguar atij të qasshme
  gjuhë, pse nuk ju duan të fëmijës jetimë. Atëherë ju mund të shkoni
  vajza apo djali në një jetimore apo në shtëpi të fëmijëve.

  Edhe pse ata janë institucione të mbyllura, me një të fortë

  uroj ju mund të merrni atje. Ju mund ta bëni këtë nëpërmjet një mik ose
  me ndershmëri shpjegojë arsyen për të ardhur tek mjeku kokë e institucioneve të fëmijëve
  (Të gjithë njerëzit që punojnë, dhe në qoftë se ju thonë "jo" në një institucion është
  nuk do të thotë që ju nuk do të kalojnë ''). Ju mund të sjellë një fëmijë
  Gjëra Institucioni, lodra, libra (të përdorura ose të blera)
  dhe në këtë mënyrë, të marrë atje dhe të tregojnë fëmijës tuaj se si të jetojnë
  jetimë. Një vizitë në institucion për fëmijë vetëm do të të fëmijëve
  favor.

 • Së pari, ajo zhvillon
  fëmijë një ndjenjë e mëshirës dhe dhembshurisë - cilësitë e nevojshme për të
  njeriu u bë njeri. Shumica e prindërve moderne nuk paguajnë duhur
  vëmendje në edukimin e këtyre cilësive, duke e bërë theksin në zhvillimin e inteligjencës,


  aftësitë e komunikimit dhe aftësitë e të gjitha llojeve, dhe pastaj pyes veten
  pse fëmija e tyre egoizëm aq shumë dhe zhorstokoserdosti.
 • Së dyti,
  Fëmija krahason jetën e tij dhe jetën e jetimëve. Ai fillon
  të kuptojnë se ai është shumë me fat, ai ka prindërit, shtëpinë e tyre. Ai
  të mësuarit për të vlerësojmë atë që ai e ka, me respekt të madh ndaj tyre
  familjar.
 • Së treti, duke e bërë
  Fëmijë jetimë dhurata bën një vepër të mirë. Kjo shtesat
  vetë-respekt.
  (Pyetini fëmijët se çfarë e mirë që ata kanë bërë në jetën e tyre.
  Shumë do të ketë asgjë për të thënë). Fëmijë, madje edhe në pa ndjenja
  Niveli kupton se për të bërë dhurata të një personi tjetër, në mënyrë të këndshme

  si dhe marrin.
 • Së katërti,
  vizituar institucionet e fëmijëve krijon një pasqyrë reale të fëmijës
  bota. Në të, përveç fat të mirë, ka edhe dhimbje dhe tradhti, dhe
  padrejtësi, dhe ky fëmijë disa prindër të përpiqet
  fsheh, nuk e kuptuar se fëmija do të vazhdojë të përballet me realitetin.
  Por nëse një fëmijë është i gatshëm për këtë takim nëse prindërit gjithmonë të vënë
  ai syzet rozë? Bota - nuk është vetëm McDonalds dhe vendpushime, roundabouts dhe
  karikatura, baba i dashur dhe mom ...
 • Në 7-8 vitet e para të fëmijëve takime serioze me shoqërinë, do të
  shkollë. E pra, në qoftë se deri tani kjo ka një pasqyrë reale
  bota. Po, jeta është e bukur, por ajo është një vend i dashurisë dhe

  urrejtja, si e mirë dhe e keqe, jo të gjithë ju do të dashurisë dhe për të kuptuar
  Pa syzet rozë në trazira foshnjës në të ardhmen.

  Pas vizitës në strehim, jetimorja ose në shtëpi e fëmijëve, kërkoni
  fëmijën e tyre, nëse ai dëshiron të ndihmojë të paktën një fëmijë? Për atë
  ishte një familje e vërtetë, lodra e tij e shtëpive? Çdo fëmijë do të përgjigjet po.
  Atëherë ju mund të shkoni me fëmijën tuaj në dyqan dhe për të blerë për të ardhmen
  vëllai ose motra dhurata. Mos harroni të bëjë një dhuratë dhe e saj
  fëmijë. Tregoni fëmijës tuaj për të gjitha avantazhet që ajo të pritshme
  Pas marrjes ardhjen e foshnjës. Fakti se ajo do të jetë kënaqësi për të luajtur

  së bashku. Se ata do të duan njëri-tjetrin. Fakti që ata janë të
  ndihmuar njëri tjetrin. Gjithashtu përgatitur një fëmijë për momentet e pakëndshme
  që mund të ndodhë. Fëmija pritjes mund të merrni të sëmurë, dhe prindërit
  do të duhet të shpenzojnë më shumë kohë me të. Fëmijë mund të vërtetë të këqija të vetë
  plumbi, kapriçioz, të thyer gjëra dhe lodra, etj Tregoni fëmijës tuaj në lidhje me
  vështirësitë e ndryshme që më parë, kështu që ai nuk kishte zhgënjimet. Dhe
  ajo duhet zavirte që të gjithë së bashku ju do të përballen me këto
  problemet dhe të jetë shumë, shumë i lumtur.

  Nëse jeni të njohur me familjen se miratuar një fëmijë dhe nuk e fshehin
  birësimet sekrete të shkojnë për të vizituar ato.

  Pyesni pronarët për të treguar se
  fotot e fëmijës miratuar. Duke marrë parasysh foto, ju lutem
  vëmendje për fëmijën tuaj, fëmijë i birësuar i cili u kap dikur në
  Familja dhe sa i gëzuar dhe i bukur ka tani, duke marrë prindërit dhe
  shtëpi. Tregoni fëmijës tuaj se shumë njerëz të adoptojnë fëmijë, por shumë
  ose gati të gjitha nuk përpiqet për të folur rreth.


  Ju mund të shihni videot e fëmijës, që tregon
  Jetët e jetimëve: "Fëmijët në anën tjetër" (për videoentsyklopediya
  e Arsimit), "Little Princess" Alfonso Cuarón, "Little
  Stewart "Rob Minkoff. Me fëmijët më të vjetër se 10 vjet janë të rekomanduara për të parë të "Sundimi-marrësit" dhe me preschoolers - cartoon "vigan".


  Lexoni me tregime tuaja fëmijë dhe tregime, ku thyer këtë temë: "Fëmijët
  Dungeon "Korolenko," Hirushja "Perro" Bronze Boar "Anderson" Cat House "Marshak," Silver Hoof "Bazhova," The Sun "A.
  Isahakian "Mouse dhe Mishutka" E. Karhanova dhe të tjerët. Natyrisht, pas
  lexuar veprat letrare dhe filma, mundësisht
  diskutuar ato me fëmijën tuaj.

  Adoleshentët, duke pasur parasysh interesin e tyre në famshëm them,
  se Nicole Kidman, Michelle Pfeiffer, Sharon Stone, Calista Flockhart
  rritjes së fëmijëve nën kujdestari.

  Ejani në çështjen e adoptimit veçanërisht të kujdesshëm nëse tuaj
  Fëmija është një i ri.

  Kjo moshë 11-18 vjet.
  Kjo është një kohë e vështirë jo vetëm për prindërit, por sidomos për
  shumica adoleshentë. Adoleshencë përballen me sfida të vështira -
  marrëdhëniet me kolegët, konfliktet në marrëdhëniet me prindërit dhe
  vetë, ankthi në lidhje me seksualitetin e tyre prosnuvshayasya ardhmen
  etj Përpiqet për pavarësi, shpesh manifestohet në formë të jashtme
  sjellje, teen ndonjëherë nevojë për mbështetje psikologjike
  nga prindërit. Sondazhi i fundit dhënat tregojnë se
  Nuk ka atmosferë moderne familja e ngrohtësi dhe intimitet në
  marrëdhëniet ndërmjet prindërve dhe adoleshentëve. Adoleshencë përjetuar marrëdhënie
  prindërit për veten e tij si "jo për ju."

  Ata përballen më
  anët e shëmtuara të jetës prindërore - dhe lodhje të vazhdueshme
  nervozizëm, përvoja e pafuqisë dhe ankthi për të ardhmen
  ditë. Çdo i ri i gjashtë ndjen refuzimin emocional
  nga të dy prindërit. Pra ju lutem të përgjigjet sinqerisht veten si
  marrëdhënie të begatë me fëmijën tuaj, adoleshent. Mund
  së pari ju duhet për të ndihmuar veten dhe fëmijën tuaj një gjendje e vështirë
  pranuar më herët në arsim dhe jo eksperiment dhe "të fillojnë të gjatë
  e parë "duke marrë nga objekti jetim kujdesit fëmijë. Jo fakti që dështimet në
  duke ngritur fëmijën e saj nuk do të përsëritet me adoptive, dmth atë

  në të vërtetë, ju sulmojnë në të njëjtën grabujë dy herë. Nëse një e tërë,
  pavarësisht nga kontradiktat e adoleshencës, marrëdhëniet tuaja me
  pjekur fëmijë miqësor dhe i hapur, do të jetë i gatshëm për të dëgjuar
  mendimet tuaja dhe për të kuptuar ju. Sa më shumë që të rinj modernë
  sferë "jeta e lumtur familjar" kokëfortësi mban vendin e parë në
  Vlerat e vlerësimit që u shfaq rezultat të papritur për
  Psikologët dhe studiuesit.

  Teens fillim të mijëvjeçarit të tretë të kuptojnë rëndësinë dhe domethënien
  Familja dhe të përpiqen për një jetë të lumtur familjare, e cila për më
  janë më të rëndësishme se prania e miqve të vërtetë, dhe lirinë në veprat dhe veprimet.


  I ri do të mbështesë vendimin tuaj nga ana juaj dhe ajo do të jetë e nevojshme
  , marrëdhëniet e ngrohta joformale, klima intra sigurt. Por
  Ju lutem, mos bëni me teen Babysitter pa fyerje se ai kishte
  herë mbi fëmijën pranues.
  Në adoleshent është më e rëndësishme
  detyrë se sa i ulur me vëllain e tij më të ri apo motër. Ai është në rrugë
  dhe perspektiva e ndërtimit të vetë-jeta. Mbështetje dhe
  merrni atë. Pajtohem se i adoptuar i arsimit - që tuaj
  vendim dhe ju jeni plotësisht përgjegjës për të. Është shumë e rëndësishme
  për ju, por jo aq i rëndësishëm për fatkeqësi, për të cilat në këtë fazë

  Qëllimet e tjera të jetës dhe objektivat.

  Në përgatitjen e fëmijës për ardhjen e institucioneve të fëmijës duhet të marrë në konsideratë
  disa karakteristika që mund të lindin gjatë miratimit të një
  Në varësi të asaj familjen tuaj: e vetmja fëmijë i familjes,
  që ngriti dy fëmijë apo familje të madhe.


  Nëse një fëmijë i vetëm

  Siç e dini, vetëm fëmijë - një i prishur
  fëmijë, egoist, inteligjent, i mësuar me iu referuar personit,
  Preferuar të gjithëve. Prandaj, në krahasim me shumicën e familjeve të tjera
  vështirësi mund të lindin në këtë rast, duke marrë parasysh
  vetëm fëmijë të listuara më sipër. Një fëmijë i cili ëndërronte
  kanë një vëlla ose motër dhe i përgatitur për miratim

  ballafaquar me realitetin e jetës së përditshme. Ai duhet të ndajnë
  lodra e tyre, dhe në shumicën e rasteve, si dhe pjesë e dhomës së saj. I ri
  i afërm i vogël për të goditur lodra të preferuar ose pushim
  libër të pista. Ai nuk mund të fle natën, detyroj, dhe se
  Përgjithshëm nuk do të zbres duart baba tuaj ose mom dhe të kërkojnë e tyre
  vëmendje. Ajo do të marrë pak kohë dhe një vëlla të pritur gjatë ose
  Motra mund të goditur fëmijën tuaj, dhe në mes tyre ka
  konkurrencë për vëmendjen e prindërve. Fëmija juaj ndjehet
  kërthizë e tokës pushon të jetë se fëmijë të paguajnë më shumë vëmendje dhe
  nganjëherë ajo është aq e dëshirueshme që të jetë proceduar si më parë, dhe se ai

  vetëm dhe i dashur. Fëmija juaj është përballur me e zakonshme
  xhelozia, e cila është gjetur në të gjithë fëmijët, kur nëna lind për sekondë
  fëmijë. I vetmi ndryshim është se fëmija është marrë nga shtëpia e fëmijës,
  jetimore apo strehë. Është e pamundur për të krejtësisht të shpëtoj fëmijën e
  ndjenja e xhelozisë, por prindërit mund të bëjnë shumë për të zvogëluar atë
  Ndjenjat në minimum. Në 5-6 muajt e parë, të paguajnë një shumë
  kohë nënë për fëmijën. Kjo nuk do të jetë e lehtë për të bërë, sepse pritje
  fëmija është në proces të përshtatjes, dhe prindërit mund të preferojnë
  i vogël për shumë arsye. Shtoje tek kjo që fëmijët për ne më shumë
  tërheqëse jashtë se sa fëmijët më të vjetër dhe kjo është goxha e vështirë për të fshehur.


  Shpesh fëmijë më të vjetër vëren se Junior (marrjen) e lejuar
  që ajo nuk lejohet. Të paktën të marrë një sinjal nga shtëpia e lodrave:
  Senior duke e detyruar veten për të pastër, hiqni foshnjës veten.
  Ajo zbulon dhe fëmijë. Dhe nuk është një dëshirë, në të dy - jo
  rriten. Senior fillon të sillet fëminor, duke i kërkuar se tij
  ushqyer me një lugë, polezhaly me të para gjumit. Një i ri i lidhur
  Sipas të fëmijëve dhe të të sjellurit foshnjore. Ndonjëherë më të vjetër
  Fëmija haptas deklaron se ai nuk dëshiron të rriten. Në
  prindërit - është një shenjë e sigurt se nuk kishte rivalitet në mes të fëmijëve. Në
  ky rast, të ulur kërkesat për fëmijën amtare të domosdoshmërisë

  shqetësimet rreth marrjes vëlla ose motër. Kur keni ardhur për të vizituar,
  tërhiqu atyre vërejtjen që më parë se ata paguhen një sasi të barabartë të vëmendjes
  të dy fëmijët të parëlindurin tënd nuk ndjehen të fyer. Jo
  krahasoni fëmijët nuk e le familjen tuaj, miqtë,
  fqinjët, etj Theksoj se të jesh një i rritur - është e mirë dhe
  interesant. Çdo mënyrë e miraton dëshirën që fëmijët të rriten dhe të ndihmojnë njëri-
  tjetër.

  Nëse vini re se fëmija juaj tregon shenja të armiqësisë ndaj
  pritje, flisni me të për këtë. Thuaj, ju e dini se çfarë ndodhi me të
  ndodh dhe e di se ajo do të kalojë. Të jenë të kujdesshëm për të brendshme
  Si një fëmijë, kështu që ai nuk kishte asnjë kompleks faji zhvilluar nga

  mendimet negative apo veprimet në lidhje me të pranuesit. Kur fëmijët
  përpiqen, do të përpiqen për të ndaluar ata dhe dopytuytes përmes
  Çfarë ata kundërshtuan, dhe më të mirë të të gjitha - sa më pak të jetë e mundur të ndërhyjë në e tyre
  grindjet. Fëmijët do të luftojë më pak në qoftë se ata e kuptojnë se grindja e tyre mbi ju
  nuk aplikohet. (Në thelb, duke luftuar për të tërhequr vëmendjen e prindërve.)
  Një fëmijë më të rinj do të mësojnë për të mbrojtur më mirë veten e tyre kur do të luftojë jashtë
  shtëpitë.

  Shpesh ju do të ballafaqohen me çështjen e nënës së fëmijës, që ju e
  më gëzojnë? Përgjigja për këtë pyetje, fjalët e duhura do të gjenden në
  Gjithkush ka të tyre. Por mos harroni ato pa fëmijë pyetjesh për të thënë,

  ju e doni fëmijën tuaj, por edhe krenar për ato, sepse ajo e mori
  një tjetër njeri pak se çfarë një të rritur shumë pak.

  Nëse një familje me dy fëmijë

  Ejani te një psikolog prindërit e rinj dhe të pyes se si shumë fëmijë
  duhet të ketë një familje, kështu që të dy fëmijët ishin të mirë, dhe ata nuk bëjnë
  shumë i lodhur. "Tre" - plotëson psikolog. Kur ju të edukuar
  një fëmijë, ai kishte shumë shanse për të rriten personin egoiste, dhe
  ai shpesh ndihet i vetmuar. Kur dy fëmijë në familje, në mes
  ata ka konkurrencë - që do të marrin më shumë prindëror
  vëmendje, dhe fëmijët janë gjithmonë "tërhequr" babanë dhe nënën. Kur familja - tre

  të drejtat e fëmijëve, ajo është atmosfera më e suksesshme për të gjithë familjen. Në
  Fëmijët kompani vet, ata shpesh luajnë së bashku për një kohë të gjatë dhe për këtë arsye nuk
  të marrë një baba kohë të gjatë dhe mom i cili tani mund të përballojë
  lejojnë të bëni jetën personale dhe të biznesit tuaj për të krijuar
  vremyaprovozhdenyya.

  Nëse familja është të paturit e një shumë

  Në shumë familje, fëmijë mësuar se shumë prej tyre, më të vjetër
  ndihmojë më i ri. Prandaj, paraqitja e fëmijës së adoptuar do të perceptohet
  Fëmijët si ngjarje normale dhe e natyrshme. Prindërit nuk duhet
  shqetësohen se sjellja negative fituar birësimet
  Child pereymut fëmijët e tjerë.
  Në të kundërtën, fëmija birësues, pavarësisht nga
  Fëmijët e tjerë të shpejt të hequr qafe të cilësive negative dhe do të çojë

  vetë në përputhje me rregullat e përcaktuara në familje.

  Në të gjitha rastet, prindërit e ardhshëm birësues kur zgjedh një fëmijë duhet të
  konsiderojnë moshën e tij. Është e dëshirueshme që fëmija nxisin i ri
  amtare apo për të njëjtën moshë. Really konsiderojnë të tyre
  të jetë e mundur, sepse është më një fëmijë ishte në një institucion apo
  jetuar në një familje jofunksionale, përpjekje më shumë mendore dhe kohë ju
  duhet të kaloni në rehabilitimin dhe përshtatjen e tij. Si do fort
  ishte dëshira juaj për të miratuar një plan jetim, ushtrim duhet
  me besim të plotë se ju keni marrëdhënie harmonike dhe
  të kuptuarit e fëmijëve të tyre.

  Informacion nga artikullit "Si të përgatitemi për ardhjen e fëmijës merr fëmijën."