Përgatitja për shtatzëninë varet nga njeriu


 • A është e mundur për të "orarin" seksit të fëmijës tuaj?
 • Kur shtatzënia të vijë?
 • Mashkull infertilitetit: faktorët e rrezikut
 • A duhet të përgatiten për konceptim?
 • Ndryshe nga kafshët, për njerëzit që kanë fëmijët - jo vetëm
  Ekzistenca objektiv. Rol të rëndësishëm në jetën tonë janë arsimi,
  përmbushje profesionale, komunikim interesant, përvoja të reja,
  që dikush - kjo i referohet TV, dhe që - është dërguar në
  udhëtim. Seksualiteti njerëzor sot përfshin jo vetëm
  Funksioni prokreatsionnuyu (pjellorisë) si
  Rekreative (të gëzuar) dhe relacionale (komunikuar me të dashurit
  njohje njerëzore dhe ndërgjegjes, unitet) marrëdhëniet.

  Lindje
  fëmijë në shumicën e rasteve - sigurisht jo - akt refleks, dhe
  planifikuar cleverly ngjarje në jetën e familjes. Por baza biologjike
  riprodhim është në thelb e njëjtë me miliona vjet më parë, kur
  edhe gjitarët e para. Dhe, në fakt, pak ka ndryshuar
  seksi, që ka për qëllim ruajtjen e llojit të sjelljes: zgjedhje dhe
  "Conquest" më premtuese në drejtim të partnerit riprodhues
  Kujdesi i nënave shtatzëna dhe fëmijëve, edukimin e pasardhësve të nevojshme në jetën e
  aftësitë. A se - në këtë zinxhir të veprimeve nga ne dhe të natyrës
  të gjithë parashikoi shumë mençuri?


  A është e mundur për të "orarin" seksit të fëmijës tuaj?


  Shumica e njerëzve e dinë se seksi i fëmijës varet nga
  burrat. Ndryshe nga gratë që kanë dy qeliza identike për
  Madhësia dhe forma e X seksit - kromozom në qelizat meshkuj kanë një të tillë
  Y - kromozom dhe një X - kromozom. Y - kromozom përmban
  Informacioni gjenetik që drejton zhvillimin e indiferent
  gonads e rrugës mashkullor, duke i kthyer ato në testise. Kur kalon
  kromozome gjatë ndarjes qelizore që ndodh në testise
  Formimi i qelizave embrion në çdo spermës merr për të 23
  kromozom 46 fundjavë, që nuk është reduktim vetëm në dy
  herë numrin e kromozomeve në secilën qelizë, por ndarjen e ngjashme

  seksione të kromozomeve, të cilat ranë kur - njeriun nga babai i tij dhe nëna.
  Kjo është arsyeja pse të gjithë e spermës janë gjenetikisht të ndryshëm dhe
  kanë grupe të ndryshme të features. Kjo palë e kromozomeve të seksit në
  një spermë merr Y-kromozom, i dyti - X, kështu
  gjysma e spermës përmban një kromozom Y -, gjysmë - X. nëse
  vezë pllenohet nga spermës llojit të parë, një djalë,
  i dyti - një vajzë. Këto procese janë të rastit, nuk varet
  Vullneti dhe dëshira e babait të ardhshëm ose mënyrë e jetës. Prandaj,
  konceptim natyral planifikuar gjininë e fëmijës nuk mund.
  Asnjë dietë dhe parashikimet e astrologëve do të ndihmojë.

  Arrij
  të pasurit një fëmijë të gjinisë së dëshiruar vetëm pas fekondimit
  vezë "in vitro", kur ka kryer një hulumtim gjenetik,
  gjatë të cilit sqaron se kromozome janë studiuar në
  spermës dhe embrioneve të transferuara në mitër të seksit të dëshiruar.


  Kur shtatzënia të vijë?

  Planifikimi një fëmijë është i lindur, ajo duhet të mbahet mend se sulmit
  shtatzënisë - një proces që varet nga shumë faktorë: numri dhe
  cilësia e spermës në spermë, disponueshmërinë dhe kushtet e ovulacionit të femrës
  vezë (lirimin e një veze nga vezore), të qenët i qartë Tubali dhe
  etj Ajo është treguar se probabiliteti i konceptimit varet, ndër të tjera, nga

  Frekuenca e akteve seksuale, partner të shëndetshëm gjatë intimitetit seksual 2
  herë në javë gjasat për t'u bërë shtatzënë brenda një
  Cikli femër është 20-25%, me një frekuencë prej 4-5 herë në javë ajo
  rritet në 40-42%. Probabiliteti i konceptimit në akte të përsëritura seksuale
  reduktohet nga fakti se pjesa e dytë e spermë përmban më pak
  plot spermë, siç çon në rritje në rrjedhje të tij
  nga vaginë. Aktualisht, supozohet se norma
  shtatzënia duhet të ndodhë brenda një viti të jetës së rregullt seksuale
  pa kontracepsionit.

  Sigurisht, probabiliteti i shtatzanisë varet nga cilësia e spermës.

  Çfarë
  numër më pak permatozoidov, spermë më i palëvizshëm
  më pak mundësi se veza është fertilizuar. Është e rëndësishme të kujtoni
  që potencë mashkull nuk është automatikisht dëshmi e tij
  fertilitetit, pra, aftësia për të pasur fëmijë. Rastet kur
  dobësitë në seksualisht spermës mashkullore janë të shkëlqyera dhe, anasjelltas,
  në seksualisht burrat aktiv ulur apo përmbajtje të mungojë
  spermatozoideve. Vlerësoni cilësinë dhe mbarësuese potencial
  Aftësia e spermës vetëm pas laborator të posaçëm
  analizon, duke përfshirë edhe përcaktimin numrin, lëvizshmërinë dhe
  Struktura e reagimit akrosomalnaya spermës që karakterizon ato

  pjekuri funksional, prania e antitrupave anti-spermës .
  Ajo tani është pranuar përgjithësisht se burrat (dhe meshkujt në përgjithësi), por
  ata janë seksi "i fortë", më shumë të ekspozuar ndaj
  faktorët negative mjedisore. Evolucionar të përcaktuara
  tipar i rolit të tyre biologjike. Meshkujt në të egra - kryesore
  Përzgjedhja material evolucionar, opsione të ndryshme për të kombinuar gjenet
  se natyra është duke u përpjekur për të mbijetuar. (Ajo është e njohur mirë se djemtë
  vjen më shumë dhe mbijeton pak se vajzat.)

  Shfaqja e të vegjëlve
  - Gjithashtu "çmimin për guximin" që në kafshë mbretëri nuk shkon
  të gjithë anëtarët e gjinisë mashkullore.

  Çdo ditë, një njeri i bërë
  qindra miliona spermatozoide, dhe ata janë të gjithë të ndryshëm gjenetikisht,
  ndërsa mujore të bëhem vetëm 1-2 vezët e një gruaje. Nga
  ato miliona e spermës zaplidnyv vetëm një vezë -
  Përzgjedhja e fundit sitoestestvennoho, që do të mbahet në
  organet gjenitale të një njeriu, dhe pastaj vazhdon në traktin gjenital
  gratë. Baza e përzgjedhjes është se të gjithë sperma gjenetikisht
  i ndryshëm. Përzgjedhja e spermës fillon në testiseve veten e tyre, atëherë
  vazhdon në shtojca dhe fshikëzat seminale, ku sperma është e ruajtura
  para derdhje. Është vlerësuar se në njeri normal çdo orë

  formuar rreth 100 milionë spermës në spermë dhe në vetëkontroll
  disa ditë ata gjetën dhjetëra miliona, që një herë në
  100 pak. "Dëmtuar" spermë eliminohen (largohen)
  qeliza të veçanta - ngrënësit. Që spermë që
  kapur në vaginë, nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës në mitër janë gjithashtu
  më pak se 1% të qelizave, vetëm disa qindra janë të përfshirë në rrethimin, "kala"
  cila është një veze. Procesi i pjekjes
  spermës është shumë më shpejt se sa vezë. Men
  Kohëzgjatja e spermatogenesis është rreth tre muaj.


  riprodhim femër gameteve ndodh gjatë periudhës së paralindjes.


  Çdo cikël menstrual të maturimit të mëtejshëm të hyrë në një maksimum prej 30
  vezë të mundshme, nga të cilat faza e fundit dominon
  një. Ne mund të themi se njerëzit në terma evolutive - media
  Lëvizshmëria gjenetik dhe të sjelljes. Gruaja, në të kundërtën,
  gjenetik "konservatore": ai ruan dhe transmeton fëmijët që ishin
  akumuluar nga gjeneratat e mëparshme. Për shkak se shkaqet e infertilitetit femëror
  më shpesh lidhura me mosfunksionimin e trupit femëror vetë, si ajo
  kohë, ndërsa njerëzit shpesh bëjnë ndikimi fatal i jashtëm
  rrethanat. Nëse kushtet janë të pafavorshme, pasardhës nuk do të shfaqet
  jetë. Kjo rregullore siguron një marrëdhënie të ngushtë dhe seksi të gjithë

  sistemet e tjera të trupit, veçanërisht nervor. Rregullim
  Formimi i spermës kryer hypothalamus dhe hipofizë -
  struktura e vendosur në tru, me tjetrin
  sistemi riprodhues, shtojca, prostatës, fshikëza, etj
  çdo fazë të këtij procesi mund të ndodhë shkelje.


  Mashkull infertilitetit: faktorët e rrezikut

  Se mund të shkaktohet duke ulur kapacitetin riprodhues të njerëzve?

  Disa faktorë Lindjes është shkaktuar nga anomalitë gjenetike apo defekte .
  Këto përfshijnë sindromi gjenetik Klinefelter, Rayfinshteyna,
  Kalman, etj, dhe mungesa e elementeve të caktuara të urogjenital

  sistem. Në këtë rast, shumë pak spermë apo spermë janë
  mungon, duke e bërë shtatzënia një natyrore
  Cikli praktikisht e pamundur.

  Shumë nga faktorët e rrezikut janë "të bërë nga njeriu" dhe varet nga Lifestyle njeri.
  Ndër më masiv duhet të konsiderohet si pirja e duhanit, abuzim
  alkool, dietë të varfër, mungesa e ushtrimit,
  psiko-emocional stresi, deficiti gjumë, dhe infeksione të transmetueshme
  seksualisht.

  Proceset inflamatore në organet gjenitale apo edhe
  transportuesit asimptomatike e infeksioneve të tilla si klamidia dhe mykoplazmat,
  është një nga shkaqet më të zakonshme të infertilitetit.


  Procesi Infeksioni mund të dëmtojë spermës aktiv
  Radikalet dhe faktorë të tjerë, përgjigjet inflamator, pengim
  traktit gjenital - formimi i mbështjelljes në çrregullime të spermës mënyrë
  Funksionet endokrine e gonads, zhvillimi i përgjigjeve imune kundër
  spermë vet. Nëse trajtimi antibiotik ka filluar
  kohë, shkelje të kualitetit të spermës është zakonisht i kthyeshëm. Nëse procesit
  fituar kronike dhe të çojë në ndryshime organike të
  traktit riprodhues, prognoza është më pak i favorshëm. Ulët fizik
  Aktiviteti, puna ulur, rekreacion pasiv, xhinse shumë të ngushta dhe
  të brendshme të shtrënguar, trashje, depozitimi lipidet në enët e gjakut (yndyror

  acide dhe derivatet e tyre) qarkullimin e gjakut ne rajonin e legenit dhe
  të çojë në stanjacion e gjakut në enët. Ku stanjacion - ka mangësi oksigjen,
  Produktet e larta të përmbajtjes së metabolizmit, dhe inflamacion. Nga mbinxehje dhe akumulimi i produkteve të dëmshme metabolike lidhje
  varicocele shkakton - sëmundje mashkullor ku venat
  kurrizit sperme. Kjo zakonisht ndodh në gjysmën e majtë të scrotum.
  Çrregullime të qarkullimit të gjakut rënduara overheating dhe dridhje,
  kështu që shoferët profesionistë të cilët kalojnë më shumë se katër ngarje
  orë në ditë, infertilitetit është më shpesh në meshkujt pse tjetri
  profesione.

  Problemi i ndikimit të temperaturave të larta mbi fertilitetin - i pastër
  burrat. Jo rastësisht të vendosur formimin e spermës - testes -
  të ruhet në një qese të veçantë të lëkurës - scrotum. Temperatura në scrotum në
  Normalisht, një gradë pak më e ulët se temperatura e trupit. Pra shumë
  pantallona të ngrohtë, veçanërisht sintetike, quilts trasha ose batanije
  ngrohje elektrike, banjot e rregullta, sauna dhe tubs nxehtë negative
  të ndikojë në cilësinë e spermës. Studiuesit finlandezë gjetur se
  ata që e vizitojnë sauna dy herë në javë, një rrezik statistikisht më të lartë
  i infertilitetit mashkullor në krahasim me ato steamed përsëri në
  javë.

  Drop në cilësinë e spermës të çojë ndonjë ethshme
  shtet i gripit, fruthit dhe sëmundjeve të tjera, dhe një reduktim
  si nuk mund të jetë deri në 3 muaj. - Pra, shumë pjekuria vazhdim
  Çdo spermës në testis dhe shtojca. Për fat të mirë, në shkelje
  mbinxehje moderuar zakonisht është i kthyeshëm. Të gjithë njerëzit e dinë se zona
  ijë është shumë e ndjeshme për çdo goditjeve. Përpjekjet , boshllëqe , Shkurtimet testicular
  shumica e rasteve të çojë në shterpësi. Por kohët e fundit, në
  duke përfshirë edhe hulumtimet tona është provuar përfundimisht se edhe
  lëndime të lehta, jo vetëm pasojat e shkaktuara serioze, të cilat

  Pacienti përmend - vështirësinë, mekanizëm i padukshëm shkas
  Lufta autoimune, kur sistemit imun "Sulmet" e tyre
  qelizat. Shumë vite pas këtij lëndimit, duket se trupit
  një kohë të gjatë - gjatë luftuan sepse ai vetë i prodhuar
  spermës dhe një njeri - infertilitetit imunitar. Grupet e rrezikut këtu
  është një ushtarak artet atletët, mundësit, çiklistët.

  Ne gjithashtu duhet të përmendim përdorimin e Alkool . Në
  Sasi të vogla të alkoolit është e rrezikshme, ajo madje përmirëson
  qarkullim, dhe kjo është tani shihet si një parandalues
  nënkupton sëmundjeve të sistemit vaskular, dhe këto sëmundje
  shpesh ndikojnë në cilësinë e spermës.

  Por Doza e sigurt e alkoolit
  është rreth 25 ml të alkoolit në ditë, dmth 150-250 gram
  verë e thatë ose 60 gram vodka. Tejkalimi Kjo dozë të konvertuar
  alkool i "mjekësisë" në helm. Sa burra ruse janë në gjendje të
  kufizuar në xhami - verëra të tjera? Në situata kur është fjala për
  planifikuar shtatzëninë, është mirë të mos pini fare, se sa për të pirë shumë.

  Ajo është e njohur mirë se pirja e duhanit ofron jo vetëm të drejtpërdrejtë
  Efektet toksike në trup, por edhe të çon në spazma të gjata
  enët, duke shkaktuar të gjitha të njëjtat çrregullime të enëve të gjakut, shkatërrues për
  spermatozoideve. Sidomos keq kur pirja e duhanit është e kombinuar me të tjera
  faktorët e rrezikut: Konsumimi i tepërt i alkoolit, i ulur

  mënyrën e jetesës, mbinxehje, stresi. Kur faktorët e rrezikut
  kombinojnë ndikimin e tyre negativ shumëzuar dhe përforcohet në
  dhjetë herë. Një mënyrë jetese të shëndetshme është i papajtueshëm me pirjen e duhanit.

  Stresi kronik është një e zakonshme dhe
  faktor shumë i rrezikshëm rrezik për shterpësi në meshkuj. Funksion
  prodhimit të spermës nuk është e nevojshme për të mbështetur jetën
  individual. Ky produkt gonads adresuar të ardhmen. Por
  është e qartë se nga një pikë biologjik të parë duhet të paraqitet farë
  në kushtet e dritës më të favorshme mjedisore që do të mundësojë
  krijesa të pafuqishëm mbijetojnë. Pra, ndonjë stres - reagim të

  situatë kërcënuese - një sinjal trup të kushteve të pafavorshme
  dhe nevoja për të ndaluar lindjen e fëmijëve. Ndërveprimi
  nervor, endokrin dhe sistemet riprodhuese, kjo çon në shuarje
  Procesi i formimit të spermës dhe zhvillimin e sterilitetit të përkohshëm.


  A duhet të përgatiten për konceptim?

  Pra, në qoftë se keni ndërmend për të zgjeruar familjen, përgatitje për këtë
  ngjarje te gezueshme duhet të çojë të dy bashkëshortët. Periudha minimale
  trajnimi për burra - 3 muaj, është koha që duhet për të
  pjekuria e spermës. Gjatë kësaj kohe, të ndryshme natyrore
  kufizimet në pirjen e duhanit dhe alkoolit, Papa i ardhshëm duhet të braktisin

  Banja Vizitoni dhe sauna, si dhe duke punuar me bojra të ndryshme, ngjyra
  dhe tretës bazuar në hidrokarbure. Një potencialisht
  rrezik si metalet e rënda, kontaktoni me burimet e jonizues
  rrezatimi dhe i fortë mikrovalë elektromagnetike rrezatimi.