Pyetja e rakit


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3

 • Dhe është
  jo pasojat më të pakëndshme e rakit. Ndonjëherë situata
  përbëhet nga një shumë më keq. Megjithatë, në raste të tilla, ajo është zakonisht
  nuk ka të bëjë me rakit si i tillë, por të rahitopodibnyh gjenetik
  Sëmundjet. Bëhet fjalë për ata të folur me kreun e
  Sëmundjet e lindura dhe të trashëgueshme Instituti i Pediatrisë dhe Kirurgjisë MD Ministria e Shëndetësisë shefi gjenetist Peter V. Novikov.

  Pyetje № 1. Çfarë është rakit?

  Në dekadën e fundit problemi i rakit angazhuar jo vetëm
  pediatri, gjenetika por edhe sepse shkencëtarët janë gjithnjë e vërejtur:
  Skema konvencionale parandalimin e zhvilluar në kohërat sovjetike,

  nuk është e mjaftueshme. Është e vështirë të thuhet se çfarë ishte. Ndoshta pikë është
  në ditët e sotme pediatër shëruese nuk janë përgjegjës për
  shëndetin e fëmijëve, jo të monitoruar gjithmonë zbatimin e rregulloreve. Mund
  Ndoshta roli i luajtur frikë trupin hipervitaminizatsiey - sepse
  Shkencëtarët kanë paralajmëruar në mënyrë të përsëritur për rreziqet e këtij fenomeni. Por fakti
  Mbetet që në vitet e fundit, vuajnë nga e zakonshme
  rakit, por më të rënda në rritje.

  Në mënyrë tipike, kjo
  ndodh kur prindërit e lënë pas dore atë apo të parandalimit të vitaminës D
  nuk absorbohet nga trupi i fëmijës. Ky i fundit është veçanërisht e zakonshme në qoftë se


  fëmija të prirur për të reaksioneve alergjike. Por ka një numër dhe kështu
  rahitopodibnyh quajtur sëmundje të trashëgueshme. I jashtëm i tyre
  tregon shumë të ngjashme me rakit klasike, sepse në të vërtetë, në
  Përndryshe, trupi vuan nga mungesa e mineraleve, por
  Thelb është një sëmundje krejtësisht të ndryshme. Në kalcium normale dhe rakit
  fosfor absorbohet në zorrë për shkak të mungesës së vitaminës D. In
  ajo është një dështim i trashëguar i veshkave me tuba, veshkat janë
  në gjendje të mbajë të njëjtin kalcium dhe fosfor - ata vijnë nga
  urinë.


  Pyetje № 2. Çfarë duhet të lajmërojnë prindërit?

  Unë duhet të them se në disa raste shfaqjen e sëmundjes

  një fëmijë mund të parashikohet. Rrezik të përfshijë fëmijët nga familjet
  ku familja ishin apo janë të sëmurë me ndryshimet rahitopodibnyh skelet,
  janë ruajtur për një kohë të gjatë - pesë vjet ose më shumë. Së dyti,
  çfarë për të kërkuar, ajo është - një lloj i njerëzve të rrëgjuar. Si
  zakonisht rakit trashëgueshme shoqëruar nga një vonesë në rritje. Dhe
  Sigurisht, në qoftë se dikush në familje operuar "në" rakit.
  Rakit trashëgueshme rezestentnyy kurrë nuk kaluan nga i ati të birit - vetëm vajza, rreziku është 50%. Nga nëna është i trashëguar
  rakit shkon për djemtë, vajzat me të njëjtën përqindje e probabilities.
  Por një palë "në rrezik" ne preferojnë të shqyrtojmë gjenetik

  Konsultimi përpara konceptimit të duhet të orientojë ata në
  respektimi i një fëmije. Dhe ata prindër që nuk u kujdes
  të çuar përpara çështjen, duhet t'i kushtojë vëmendje të mëposhtme
  Simptomat: vonesë në shtim në peshë, futje e tepruar fluide dhe
  zbrazjes, shpesh përsëritet vjella për asnjë arsye të dukshme.
  Dhimbje barku pamotivuar - tendosje të muskujve dhe shtrirje, baby
  reagon ndaj dritës elektrike. Përveç kësaj, një nga simptomat
  Sëmundjet e trashëgueshme rahitopodibnyh është vazhdimisht
  ethe - 37,2-37,3. Atje ajo hedhje - për të 38,0-39,0
  dhe në mënyrë dramatike. Sigurisht, diagnoza e bazuar në jo konkluzione spekulative

  vënë, është e nevojshme për të kaluar një sërë testesh, të konsultohet
  Genet.


  Pyetje № 3. Çfarë trajtimi është kryer rakit?

  Trajtimi varet nga ashpërsia. Pas të gjitha, i trashëguar
  Sëmundjet rahitopodibnyh është gjithashtu dritë dhe i ashpër. Përveç kësaj,
  rakit trashëgueshme shumë e keqe - mund të ndodhë në pesë parë
  dhe dhjetë vjet. Edhe pse 90% e saj është ende gjendet në
  Vitin e parë të dytë të jetës. Nëse diagnostikojnë atë në këtë kohë dhe
  të fillojnë trajtimin e duhur, ka shumë të ngjarë të bëjë pa kirurgji. Çfarë
  Në lidhje specifike me trajtimin, i emëruar reaktiv
  vitaminë D, vitamina tjera dhe minerale - me ndihmën e tyre

  osteoporozën rregulluar, defektet e veshkave metabolizmin.
  Përveç kësaj,
  për këta pacientë zhvilluar dietë të veçantë. Por e gjithë qëllimi
  Mjekët duhet të bazohet në rezultatet e testimit. Për fat të keq, ne shpesh
  të zbatohet kur një masat terapeutike nuk ndihmojnë, dhe pa kirurgji
  nuk është e mjaftueshme. Vërtetë, ajo duhet të bëhet vetëm pasi të drogës
  Trajnimi - dhe kjo mund të marrë një vit ose dy. Operacioni është e njëjtë si
  dy faza: së pari në një këmbë, dhe pas tetë muajsh nga ana tjetër. Megjithatë,
  Unë mendoj se të gjithë prindërit e kuptojnë se është më mirë të mos për të argumentuar. Tim
  tepër është e mundur për parandalimin e sëmundjeve. Ne vetëm në kohë

  i kushtoj vëmendje të simptomave të caktuara.

  Informacion nga neni "rakit: Jepni fëmijën tuaj diellin."