Pyetje për prindërit


 • Ku të fillojë?
 • Të gjitha gratë të cilët do të krijoj, a ...
 • Ne jemi një gjak ...
 • Për të gjeneve ishin jo "e keqe"
 • Kur këshillim gjenetik i detyrueshëm?
 • Studim për Dad

  Ku të fillojë?

  Pra, ju keni vendosur se është koha për t'u bërë prindër. Nëse nëna shtatzënë nuk është i sëmurë me rubeolës, atëherë 3 muaj para konceptimit duhet të vaksinohen, sepse rubeolës razhenye në 12 javët e para të shtatzënisë shkaktojnë trazirave serioze të fëmijës.

  Gjithashtu, tre muaj duhet të heqin dorë nga zakone të këqija, të dy gratë dhe burrat, si nikotina, katrani, carcinogens alkooli mund të shkaktojnë rritje prapambetje, dhe fëmija mund të lindë me funksion të dëmtuar të trurit.

  Për të parandaluar sëmundje të lindura dy muaj para konceptim duhet të fillojë acid folik, natyrisht, në konsultim me mjekun tuaj. Ajo është shitur në granula dhe gjenden në disa ushqime: arra, sallatë jeshile, farat e kungullit.

  Hapi i ardhshëm - gjinekolog Aktiviteti dhe gjenetist. Obstetër-gjinekolog do të marrë parasysh stilin e jetës tuaj, prania e shtatzënive të mëparshme (aborteve dhe abortit), lindjen e fëmijës, sëmundjet, metodat e kontracepsionit të bërë ultratinguj legenit dhe rezultatet do listë kërkimin dhe analizat e nevojshme.

  Para së gjithash ju duhet të merrni testuar për infeksionet dhe sëmundjet, infeksionet seksualisht të transmetueshme (IST): klamidia, mycoplasmosis, ureaplasmosis, toxoplasmosis, herpesi, HIV, hepatitit B, sifilizin, gonorrenë.


  Identifikuar duhet trajtuar sëmundjen para se të shtatzënisë dhe pastaj të kalojë normë gjetjen dhe rritur imunitetin. Ju gjithashtu duhet të kalojnë një shpifje mbi florën, të bëjë ultratinguj e organeve të brendshme, mbjellëse bakteriale.

  Nëse një çift nuk mund të krijoj, që të dy bashkëshortët duhet të shqyrtohen hormonet riprodhuese të sistemit (progesterone, testosterone, Hormoni, lyutropina, estradiol). Shumë gra është një shkelje e mungesa e jodit dhe tiroide. Ato administrohen teste për të përcaktuar funksion tiroide - përndryshe, mund të kërcënohen seriozisht abort ose infertilitetit.


  Të gjitha gratë të cilët do të krijoj, a ...

  Gjakut komplet (test hemoglobina është e rëndësishme, numri i qelizave të kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut, treguesit biokimike) dhe urinalysis. Në një shtatzëni të shoqërisë së qytetëruar është planifikuar vetëm në lidhje me një gjinekolog. Nëse një grua dëshiron të krijoj, do të lindë një fëmijë dhe lindin pa komplikime atë të shëndetshme, pa gjinekologu thjesht nuk do të bëjë. Prindërit e ardhshëm është e rëndësishme para konceptim nënshtrohen një inspektim të plotë. Për disa sëmundje mund të ndodhë në një formë latente, shpejt u shfaqur vetëm gjatë shtatzënisë që ndikojnë fëmijën dhe nënën.


  Ne jemi një gjak ...

  Një nga më të rëndësishme është testi i gjakut për faktorin Rh.

  Grua pozitiv Rh negativ dhe një burrë nuk janë ndonjë shkak për shqetësim. Megjithatë, në qoftë se nëna e ardhshme do të jenë Rh baba negative dhe pozitive - nuk mund të rri rrezik.

  Në rastin më të keq, shtatzënia e një gruaje ka quajtur konflikt rezus, duke rezultuar në një kërcënim të lartë të kërcënimit abortimi spontan dhe për jetën e nënës.
  Nëse nëna me një faktor negativ Rh për të lindur fëmijën rezus pozitiv, ekziston rreziku i komplikimeve të imunitetit - zhvillimi i sëmundjes hemolitik të porsalindur. Për të parandaluar këtë sëmundje grua shtatzënë Antirhesus gama administruar globulin.

  Gjithashtu të jetë i sigurt për të vizituar mjekun gjinekolog. Në qoftë se një bashkëshort keni ndonjë sëmundje kronike (të veshkave, mëlçisë, zemrës), ajo mund të ndikojë në shëndetin e foshnjës dhe nënës. Prandaj, zbulimin e sëmundjeve të tilla mjeku përshkruan studime për të përcaktuar shkallën e dëmtimit të trupit të pacientit dhe prognozë të shtatzënisë dhe fëmijën. Bazuar në të dhënat, terapist do të ofrojë trajtim dhe përgatitjen për konceptim.

  Për këtë arsye të njëjtë, ekspertët këshillojnë që të vizitoni mjekun Ent, dentist dhe allergist. Dhëmbët janë një duhet të shërohet përpara shtatzënisë, për shkak të pacientëve të dhëmbëve mund të depërtojnë infeksionin e trupit dhe anestezi të zonjat në pozitë të pafavorshme.

  Burrat midis planit prindërore duhet të kujdesen për veten. Në veçanti, nuk angazhohen në sporte ekstreme, nuk shkojnë në banjë dhe sauna, nuk veshin të shtrënguar të brendshme sintetike.


  Për të gjeneve ishin jo "e keqe"

  Nuk është sekret se shumë shkelje transmetohen së bashku me gjene. Prandaj, kur planifikon një shtatzëni, është i rëndësishëm për të qartësuar prindërit e kromozomeve. Një fëmijë merr gjysmën e gjeneve nga nëna, gjysmë - nga babai i tij, dhe për këtë arsye duhet të shqyrtojë të dy bashkëshortët. Edhe prindërit krejtësisht të shëndetshëm mund të ketë Rirregullimi kromozomal. Sigurisht, kjo është një gjë e rrallë e vërtetë, por ende incidente të tilla ndodhin.

  Për këtë dhe të bëjë analiza gjenetike. Nëse koha janë gjetur problemet kromozomale të sëmundjes në të foshnjës mund të shmanget.


  Kur këshillim gjenetik i detyrueshëm?

 • Nëse ne jemi të lindur fëmijë me defekte gjenetike.
 • Familja në përputhje të një bashkëshorti ishin sëmundje trashëguese ose defekte.
 • Të afërmit e Martuar gjakut.
 • Nënat mbi 35 vjet.
 • Në të kaluarën, ka pasur aborte spontane, infertilitetit, lindje e frytit të vdekur.
 • Në shtatzëninë e hershme kanë marrë drogë, të ekspozuar ndaj rrezatimit apo kimikateve të rënda.
 • Përveç kësaj, ka situata ku ajo është e rëndësishme për prindërit të paturit e një fëmijë të një seksi të caktuar. Për shembull, një bashkëshort në hemofili familjes, dhe mami dhe babi kanë frikë të lindë një djalë.

 • Në rastin e fundit para shtatzanisë mund të shqyrtojë fëmijën e gjenomit me një metodë të veçantë - diagnozë preimplantatsionnoy. Ova fekonduar in vitro, dhe në disa ditë të marrë embrionin përbëhet prej vetëm disa qeliza. Gjenomit është gjenomit e embrionit dhe fëmijën e palindur. Nga embrioni në mënyrë të sigurtë të ndarë një apo dy qeliza dhe shqyrtuar. Pastaj, në qoftë se çdo gjë është në rregull, embrioni "pidselyuyut" të nënës.

  Procedura është e shtrenjtë, sepse ajo kërkon të gjitha fazat e në fertilizimi in vitro. Pyetni "për të mbjellë" embrionin e një prindërve të veçantë të seksit vetëm mund të në dy raste: në qoftë se ata tashmë kanë tre djem apo tri vajza, ose një histori familjare të sëmundjes gjenetike duken të lidhur me një kat të veçantë.

  Në të gjitha rastet e tjera të zbatojë rezolutën e OBSH, e cila nuk lejon prindërit për të zgjedhur seksin e fëmijës së palindur.


  Studim për Dad

  Testet duhet të kalojë jo vetëm nënën e ardhëshme, por edhe papën e ardhshëm. Në analizën e përgjithshme të infeksionit, është e rëndësishme për të mbajtur spermë - analiza totale spermë, e cila mundëson njeriun për të vlerësuar aftësinë e fekondimit. Përveç kësaj, burri inkurajoi ekzaminuar në Andrology dhe urologji në drejtim të prostatitis kronike apo akute. Kur hulumtim dhe procedurat e përfunduar, ju mund të ndalojë për të mbrojtur veten dhe të fillojnë të krijoj. Sipas gjinekologëve, me jetën e rregullt seksi bashkëshortit të shëndetshme (1-2 herë në javë) duhet të konceptimit të ndodhë gjatë gjithë vitit.