Herë të parë në klasën e parë


 • Pse duhet të konsultoheni me një specialist?
 • Çfarë është shkolla trajnimi?
 • Çfarë është unik në lidhje me këtë program?
 • Cili është roli i prindërve?
 • Kur për të filluar trajnimin për shkollë?


 • Kjo frazë është edhe një kënaqësi dhe eksitim. Në prag të 1 shtator çdo prind merr emocion në listën e mendjes së gjatë të gjërave që ju duhet për t'u përgatitur për shkollë. Megjithatë, disa të blerë fletoret, lapsa dhe bordit, ju duhet të i kushtoj vëmendje për shëndetin psikologjik të fëmijës, sepse për të ajo është një nga momentet më emocionuese në jetën time dhe shumë e shumë stres. Për të mësuar se si për të ndihmuar fëmijën tuaj të përshtaten me këtë situatë, thotë psikoterapist Medical Center Evropian (EMC) Natalia Ryvkina.  Pse duhet të konsultoheni me një specialist?

  Klasa e parë - një nga periudhat kritike të jetës vuajtur nga fëmija. Më parë e jetës shtator fëmijës ndryshon në mënyrë dramatike. Një pjesë të madhe të kohës ai e kalon larg shtëpisë në një ambient të panjohur, duke folur me njerëz të rinj. Krejtësisht ndryshon mënyrën e jetës, tani duhet të ndjekin rregulla të caktuara për të kryer detyrën nuk janë gjithmonë të qarta. Kjo fazë e jetës kërkon që ajo të burimeve të mëdha në drejtim të përshtatur kushteve të reja dhe vetëm ajo do të jetë e vështirë për të trajtuar.


  Çfarë është shkolla trajnimi?

  Ka shumë programe për të përgatitur fëmijët për në shkollë. Shumica e tyre janë të bazuara në testim.


  Bazuar në numrin e përgjigjeve të sakta, shkalla e foshnjës së gatishmërisë të mësuarit kapacitetet e saj dhe karakteristika. Por ka të tjerë, metoda më moderne. Për shembull, Qendra Mjekësore Evropian përdorur një tjetër, më personale dhe i detajuar Programi i inspektimit (Kontrolloni up) për t'u përgatitur për shkollë. Sipas këtij programi, mjekët kryejnë kujdesin diagnostike dhe gatishmërinë psikologjike të fëmijëve të vitit shkollor, të bëjë një analizë të plotë të gjendjes fizike dhe do të kryejë vlerësim të veçantë psikoterapik fëmijës. Pra, janë lidhje të dobëta që mund të pengojë përshtatjen e fëmijës me kushtet e reja.

  Vlerësimi psikoterapeutike i fëmijëve që mbahen pas diskutimeve paraprake me prindërit, duke përdorur teknikat e ekspertëve psikoterapi lojrave vlerësojnë modelin bashkëveprim njerëz?%
  Fëmija B5ley, modele prind arsimore dhe vështirësitë që ekzistojnë brenda familjes, e cila mund të ndikojë në përshtatjen e fëmijës, përvojën e tij dhe gjendjen e përgjithshme në këtë kohë.

  Nëse ju duhet më tej të zhvillohet provimi neuropsychological, e cila është vlerësuar duke përdorur maturimin psiko-emocional të fëmijës dhe aftësitë e tij në drejtim të trajnimit. Objektivat e programit - dobësitë pah në fëmijë dhe të kuptoj se si për të forcuar dhe prindërit orientojnë se si për të mbështetur fëmijën tuaj për të kaluar këtë periudhë të krizës pa pasoja psiko-emocionale.


  Çfarë është unik në lidhje me këtë program?

  Zakonisht të gjithë program vlerësimi i përdorur nga psikologët e shkollave, i projektuar për të përcaktuar nivelin mesatar në varg normal, me përjashtim të një qasje individuale për fëmijën. Program për t'u përgatitur për në shkollë Medical Center Evropian është i fokusuar në secilin fëmijë veç e veç, kështu që rezultatet dhe rekomandimet do të jetë rreptësisht individual.


  Cili është roli i prindërve?

  Shkalla e përfshirjes së prindërve në këtë rast është shumë e lartë. Ata e kalojnë shumicën e kohës së tyre me barrë aq Ekspertët e EMC bëjë rekomandime nënat dhe baballarët se si të sillen në një periudhë të caktuar kohe dhe se si për të ndihmuar fëmijën tuaj.

  Për shembull, një fëmijë është e vështirë që të përshtaten me vështirësi ndjekur rregullat, është e vështirë të tolerojë stresin madh dhe të zgjatur dhe kështu me radhë. Është e rëndësishme që prindërit të dinë se çfarë të bëjë në secilin nga këto situata dhe çfarë duhet të i kushtoj vëmendje të ngushtë.


  Kur për të filluar trajnimin për shkollë?

  Koha më e mirë për t'iu referuar një specialist - rreth gjashtë muaj deri në shkollë. Ajo do të jetë e mjaftueshme dhe mjekët për të vlerësuar shëndetin e fëmijës dhe të prindërve - me këshilla për të zgjedhur një shkollë me orar dhe të mësuarit sistemi të përshtatshëm.

  Megjithatë, nëse ju konsultoheni me një specialist dështuar, dhe të mësuarit e hershëm në një fëmijë që ka vështirësi, ndryshimet në sjellje, vështirësi apo disiplinën mësimore - ju mund të kërkoni ndihmë dhe pasi i pari i këtij shtator.

  Është e rëndësishme të mos e lënë fëmijën vetëm me problemet e saj dhe mos harroni se çdo problem mund të zgjidhet. Gjëja kryesore - të dinë se çfarë problemi është dhe se si të përballen me të.