Vizita e parë te gjinekologu


 • Vizita e parë te gjinekologu
 • "Në rrezik" për sëmundje gjinekologjike
 • Si për të në mënyrë të sigurtë të mbrojtur veten nga adoleshentët padëshiruar shtatzënisë?

 • Vizita e parë te gjinekologu

  Zakonisht grua e re së pari takohet me një gjinekolog nëse është i sëmurë apo të ndjeni një lindjen e një jete të re. A ka kuptim për të takuar me të në një moshë të tenderit, shumë kohë para se problemet e të rriturve? Ajo rezulton se është më mirë për të bërë sa më shpejt të jetë e mundur! Fakti që ajo është në fëmijëri dhe adoleshencë më e lehtë për të parandaluar sëmundjet gjinekologjike. Nga rruga, besimi se djemtë dhe vajzat janë më të forta më të lehtë për të përballuar me sëmundje, gabimisht. Duke folur për adoleshentët e sotëm, të gjitha llojet e abuzimit dhe sëmundjeve kronike në pjesën e bukur të brezit të ri janë më të zakonshme se sa tek djemtë.  Historikisht, sistemi riprodhues - komponenti më i brishtë i shëndetit të vajzave. Kjo është plotësisht e përgjegjshme për të gjithë faktorëve negative të jetës moderne, të cilat janë shtuar frymë tjetër e rrezikshme e kohëve:

 • në mënyrë të konsiderueshme reduktuar moshën e menarche dhe hendeku kohor midis gatishmërinë fizike dhe psikologjike për amësi
 • Adoleshentët moderne kanë filluar të jenë seksualisht aktive para të gjithë
 • rritur mosha mesatare e martesës dhe në pension kohën e paraqitjes së partnerit të qëndrueshme seksuale
 • Kështu, një periudhë të zgjatur të "konfuzionit dhe lëkundje" - të cilat përballet një rrezikshme seksuale - është reflektuar kryesisht në shëndetin e vajzës.


  Gjithkush e di rrezikun e aborteve hershme dhe sëmundjeve seksualisht të transmetueshme të transferuara tek të rinjtë. Dhe në qoftë se keni pasur një takim me sëmundjet veneriane erdhi çifte kryesisht të rritur, tani këtu shpesh kthehet në një klasë me gonorre apo sifiliz. Për fat të keq, më shumë se gjysma e vajzave nuk janë edhe të vetëdijshëm për ekzistencën e Adoleshenti Gjinekologjike. Dhe jo të gjithë mund të diskutojnë hapur këtë temë intime me prindërit.


  "Në rrezik" për sëmundje gjinekologjike

  Definitely parashikojnë gjasat e sëmundjeve gjinekologjike pamundur, por disa nga faktorët që mund të ndikojnë në zhvillimin e tyre, duhet të dini. Kjo është një shtatzëni të vështirë dhe prapambetje intrauterine të rritjes, trashje dhe nënat gjatë shtatzënisë dhe lindjes problemeve, dhe lindjen e një të vogël dhe mjaft mbipeshë.

  Në mënyrë tipike, këto vajza janë më të prekshme për shumë sëmundje, duke përfshirë gjinekologjik dhe në rrezik. Ata shpesh ngadalësuar pubertetin ("Ardhja" e menstruacioneve e parë dhe të zhvillimit të gjirit janë shumë prapa kolegëve të tyre).

  Ata duhet të jenë të siguruar që fëmijët të duket gjinekolog pa pritur telashe. Ajo mund të jetë se duke e bërë atë në kohë, ju paralajmërojnë sëmundjen.

  Mos harroni, më pak jeni të vjetër, më të lehtë që ju të shëruar. Dhe, sigurisht, konsultimi është e nevojshme qoftë se keni ndonjë siklet në zonën gjenitale.

  Bold, i përhershëm apo i përkohshëm dhimbje, skuqje, acarim, dhimbje barkut - e gjithë kjo mund të jetë një manifestim i sëmundjeve në zhvillim.

  Arsyeja për vizitë te mjeku dhe duhet të zhvendoset në një sëmundje të moshës para të traktit urinar, veshkat, traktit gastrointestinal. Për shumë sëmundje të organeve të brendshme të vendosura "në vendin fqinj", me gratë (e fshikëzës, zorrëve), mund të provokojë probleme gjinekologjike. Për shembull, një nga efektet më të zakonshme - vulvovaginitis (inflamacion i vulvë dhe vaginës) mund të duket si një jehonë e cystitis. Ka pasur raste kur sëmundjet gjinekologjike zhvillohet si një komplikim pas ... pneumoni.  Shumica të rinj që vijnë për pritjen në gjinekologu, ankohen për ciklin hënor, menstruacioneve dhimbshme dhe parehati në zonën gjenitale. Inflamacion ndodh kryesisht në gratë që janë seksualisht aktive.


  Si për të në mënyrë të sigurtë të mbrojtur veten nga adoleshentët padëshiruar shtatzënisë?

  Nëse zgjedhja është bërë në favor të aktivitetit seksual, një i rritur duhet të i kushtoj vëmendje në zgjedhjen e mbrojtjes nga shtatzënia e padëshiruar. Opsioni më i mirë për adoleshencë - një prezervativ. Simple, mjaft të lirë dhe të sigurt. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata që kanë shumë partnerë.

  Nëse një prezervativ nuk është e mundur për disa arsye, ju zgjidhni kontraceptive orale gjinekolog me përqendrim të ulët të komponentëve hormonale.  Gjithashtu, ju duhet të dini për kontraceptivë "zjarri" veprim. Për fat të keq, ato përmbajnë doza të mëdha të hormoneve, kështu që ju mund të përdorni ato jo më shumë se 1-2 herë në muaj. Nëse ju ndodh diçka e papritur (marrëdhënie të papritur seksual ose pushim të kondomit, përdhunim), shihni një mjek menjëherë. Ai do të ju përshkruajë pilula që duhet të merren jo më vonë se 72 orë pas seksit "të pambrojtur".

  Nëse ju keni një shumë të çështjeve që mund të përgjigjen ata? Nëse jeni nën 14, ju duhet të shkoni në klinikën e fëmijëve të rrethit ku fëmijët duhet të jetë një zyrë gjinekolog. Megjithatë, ajo mund të jetë se nuk ka ekspert i tillë.

  Pastaj të nënshkruajë deri në gjinekologu adoleshentëve që merr klinikën e gruas në komunitet, këtu ju duhet të shkoni në qoftë se ju jeni më të vjetër se 14 vjet.

  Sigurisht, konsultimi i grave - jo gjithmonë vendi më i mirë për të diskutuar problemet intime.
  Është e mundur për të përmbushur një fqinj, të afërm apo edhe një mësues ...

  Në vitet e fundit, në qytetet e mëdha ka qendra të veçanta mjekësore për të rinjtë, ku ata marrin një specialistë të ndryshëm, duke përfshirë gjinekologë, sëmundjet veneriane, psikologëve dhe Andrology. Këtu i ri mund të merrni një këshillë në lidhje me shëndetin dhe marrëdhënie artikujt e tyre. Çka nëse unë nuk mund të instaloni ciklin hënor?

  Përdorimi më i mirë - tamponin ose pads sanitare? Për të ofruar të riun të veshin një prezervativ? Sigurisht, përgjigjet e këtyre dhe shumë pyetjeve të tjera do të gjeni këtu jo vetëm vajzat, por edhe djemtë.